הודפס מהאתר www.EIP.co.il/?key=901
ייאוש / דיכאון עולמי - מהו הייאוש והדיכאון העולמי? ממה הוא נובע? ומה הפתרון?

מי שיתבונן היטב על הנעשה סביבו, יראה שכל בני האדם בעולם שרויים בסוג של יאוש ודיכאון מתמיד. ואם לא כל בני האדם בעולם, אז לפחות רוב ככל בני האדם בעולם. ויש יאוש אחד בעולם, שהוא יאוש שפוגע בכל האנשים בעולם, כולל באלו שנראים כשמחים כלפי חוץ. ואפילו תוך כדי שהאדם שמח, גם אז זה לא אומר שאין בתוכו סוג כלשהו של ייאוש.

והייאוש שמכה ושפוגע בכל בני האדם בעולם, הוא הייאוש מלהשיג את השלמות המוחלטת והמלאה. כי ע"פ ההיגיון ובשכל האנושי, כל אדם רוצה להשיג את השלמות. כי כל אדם רוצה להרגיש כמה שיותר טוב. ואין אדם שרוצה להרגיש רע. וגם מי שרוצה להרגיש רע, הרי שזה רק כדי שעל ידי זה הוא ירגיש טוב. וזה בעצם אומר, שכל אחד בתוך תוכו היה רוצה להרגיש טוב בשלמות.

ואין שום אדם בעולם שיסרב להשיג שלמות. וכל מהות הרצון של האדם, היא להשיג את השלמות. כי הגדרת החיפוש של האדם, היא את השלמות. כי אחרת האדם לא היה מחפש כל הזמן איך להתקדם. וכל מה שמניע את האדם להתקדם כל הזמן, זה הרצון הפנימי האמיתי של האדם, להשיג שלמות עצמית פנימית אמיתית.

ואם נתבונן על העניין הזה של חיפוש השלמות העצמית של האדם, נראה כי כאשר האדם עדיין ילד קטן שלומד את כללי המשחק של העולם, הרי שמטבעו האדם בהחלט כן מפנטז ורוצה להשיג את השלמות. וזה ברור מאליו לאדם, שכאשר יש מטרה להשיג איזה משהו, אז ברור לגמרי שטוב יותר יהיה אם האדם ישיג את המטרה שלו בשלמות. כך שהאדם מטבעו בהחלט מחפש את השלמות.

אבל, ככל שהאדם גדל יותר וחווה יותר מצבים של כישלון בחייו, כך האמונה העצמית והביטחון העצמי של האדם בעצמו יורדים, והאדם מתחיל לפקפק ביכולות האישיות שלו. והאדם כבר לא ממש מאמין שהוא באמת יכול להשיג את המטרות שלו בכלל, ואת השלמות שלו בפרט. וכך החלום הגדול של האדם להשיג את השלמות, החלום הזה נעלם, ובמקומו האדם מתחיל להתפשר על כל מיני דברים, במקום להמשיך להתעקש להגיע למצב שבו האדם יהיה מאושר בשלמות, עד שהרצון להיות מאושר יעלם לגמרי.

ולזה יש להוסיף עוד דבר מאוד מרכזי בחיי האדם, והוא את השפעת הסביבה. כי הסביבה של האדם מייאשת אותו מלהאמין בעצמו שאולי הוא כן יכול להשיג את השלמות. כי המילה שלמות נראית מוזרה ורחוקה מהשכל של האדם. ורוב בני האדם בעולם, בכלל לא מאמינים שיש דבר כזה שלמות בעולם. ורוב בני האדם בעולם חיים בייאוש מוחלט מהרצון להשיג את השלמות.

והאחראי המרכזי לכך שבני האדם בעולם מיואשים מהרצון להשיג שלמות מוחלטת, היא המנהיגים הרוחניים שיש בעולם. כי כאשר האדם לא מבין באיזה דבר, אז הוא הולך לאדם שנחשב מומחה בתחומו ובא לבקש ממנו עצה. וכאשר האדם קולט שאין לו מושג איך להיות מאושר בשלמות, אז הוא הולך לאלו שקוראים לעצמם מנהיגים, ושהם אומרים שהם יכולים לעזור לאדם לחיות יותר טוב וכולי.

והמנהיגים האלו הם מנהיגי שקר. יש להם כמה שקרים. והשקר הראשון הוא, שהם מרמים את האדם (בין אם זה במכוון ובין אם זה לא במכוון), ואומרים לו שאין שלמות בעולם, ושהאדם לא יכול להשיג שלמות. ושהאדם לא יכול להבין את הכל, ושלא לכל שאלה יש תשובה, ושיש דברים נסתרים שלא נבין ושלא נדע, וכיו"ב רעיונות שונים שגורמים לאדם להתייאש מלחפש את השלמות.

כי אם המנהיגים היו אומרים לאדם שיש שלמות, ושעליו לחפש אותה, והיו גם מלמדים את האדם את הדרך איך להשיג את השלמות הזאת, הרי שכל בני האדם בעולם היו צריכים להיות כל הזמן בתחושה של התחדשות מתמדת ושל שמחה ואופטימיות גדולה, מכך שהם יודעים שיש שלמות, ושהם יודעים שגם הם ושכל אחד ואחד בעולם יכול להשיג את השלמות, ומכך שהם יודעים שמישהו מוביל אותם אל השלמות.

אבל מנהיגי השקר האלו, הם מייאשים את האדם, והם מלמדים אותו שהוא לא יכול להשיג את השלמות. וכמו שאמר מי שאמר, שמטרת הפסיכולוגיה היא לעזור לאדם לצאת מרמת דיכאון קיומי שאי אפשר לחיות איתו, ולהפוך את הדיכאון הזה לדיכאון ברמת מינון נמוכה יותר שכן אפשר לחיות איתו. וכיו"ב אמירות שונות שמלמדות את האדם שהוא לעולם לא יוכל להשיג את השלמות מסיבות כאלו ואחרות.

והסיבה שהמנהיגים משקרים את האדם, היא משום שהם עצמם לא הגיעו אל השלמות האמיתית של עצמם. ומאחר שהם עצמם לא הגיעו אל השלמות, והם עצמם התייאשו מלהגיע אל השלמות, אז הם מייאשים גם את התלמידים שלהם מכך שהם כן יכולים להשיג את השלמות.

והסיבה שבגללה אותם מנהיגים לא השיגו את השלמות, היא משום שעל פי השכל האנושי, באמת אין אפשרות להשיג שלמות. כי יכולת התפישה של האדם מוגבלת. והאדם לעולם לא יכול עם יכולת תפישה מוגבלת להבין את כל המציאות ולהיות מרוצה ממנה בשלמות. ובנוסף, בשכל האנושי ניתן להבין, שכל דבר ודבר שיש בעולם, אין בו שלמות. כי כל דבר יש בו חיסרון כלשהו וכיו"ב. ויש טיעונים שונים מדוע האדם לא יכול להשיג את השלמות.

ובחוש ניתן לראות, שלא משנה מה יתנו לאדם ומה יהיה לאדם, הוא לעולם לא ירגיש שלמות. וגם אם יתנו לאדם את כל העולם ומלואו, וגם אם המציאות תהיה בדיוק איך שהאדם רוצה, גם אז האדם ירגיש שחסר לו משהו. וכל אחד יכול פשוט לדמיין שהמציאות מושלמת כפי מה שהוא רוצה, ועדיין הוא יראה שהוא ממשיך כל הזמן להרגיש שחסר לו איזה משהו בלתי ידוע.

והדבר שיוצר את תחושת החסר הפנימית של האדם, הוא הרצון של האדם להשיג שלמות. ולהשיג שלמות פירושו להבין את כל המציאות בשלמות, וממילא לראות את השלמות המוחלטת ואת התמונה המלאה האין סופית כולה, בכל אחד ואחד מהחלקים שלה. כי השלמות כולה נמצאת בכל דבר. ומי שמבין את המציאות בשלמות, הוא נהנה מההנאה של השלמות. ומה שהאדם באמת רוצה, זה להשיג את תחושת השלמות הזו. שבה האדם יבין את המציאות בשלמות, ויצליח להתחבר אליה רגשית בשלמות.

וזאת הסיבה שבגללה רוב בני האדם רוב הזמן לא מחייכים ולא נראים מאושרים. משום שיש משהו פנימי שמציק לאדם ושהוא לא מניח ולא יניח לאדם עד שהאדם ימצא אותו. והוא הרצון של האדם להשיג שלמות פנימית אמיתית, שתעלים את הרצון להשיג שלמות, על ידי זה שהאדם השיג את השלמות.

והאדם משתוקק כל חייו להיפטר מתחושת החסר המתמדת שמלווה אותו כל חייו. ולא משנה מה שיתנו לאדם, האדם תמיד מרגיש בתוכו תחושת חסר, ולכן האדם לעולם לא מסוגל ליהנות בשלמות משום דבר. משום שהאדם תמיד מרגיש בתוכו את זה שהוא רוצה משהו אחר, משהו שיגרום לתחושת החסר של האדם להיעלם.

ומי שמציל את בני האדם מהייאוש ומהדיכאון המתמיד שלהם מכך שהם רחוקים מהשלמות, ומי שעוסק בלשמח את בני האדם ולגרום להם להבין שיש שלמות ושכל אחד ואחד בעולם יכול להשיג את השלמות הגדולה ביותר, הוא החכם האמיתי שכן השיג את השלמות, ושהוא יודע שיש שלמות, ושהוא גם יודע ומלמד את האדם את הדרך איך גם הוא יכול להשיג את השלמות.

והשלב הראשון כדי שהאדם ישיג את השלמות, היא על ידי זה שהאדם לא יתכחש לרצון הפנימי שלו להשיג שלמות, ושהאדם יתחיל לעורר בתוכו את הרצון לשלמות. ולא סתם שלמות, אלא שלמות מוחלטת שאין שלמות גדולה ממנה. כי כל זמן שיש שלמות יותר גדולה, הרי שזו לא השלמות. ועל האדם לשאוף להשיג שלמות כ"כ גדולה, עד שאין שלמות אחרת יותר גדולה ממנה.

ואחרי שהאדם מתחבר לנקודת האמת שבו שכן רוצה שלמות, עכשיו הדרך להשיג את השלמות היא מאוד ברורה ופשוטה. וגם אם הדרך לא קלה, הרי שהיא מאוד ברורה ומדויקת. והדרך של האדם להשיג את השלמות המוחלטת, היא על ידי זה שהאדם מתחיל להשתדל לעשות את הדברים שלו בכל התחומים בצורה כמה שיותר מושלמת.

דהיינו, אם האדם עובד בעבודה כלשהי, על האדם לנסות להיות הכי טוב שהוא יכול להיות בעבודה שלו. לא בשביל לקבל העלאה במשכורת בלבד, אלא כדי לתרגל את עצמו במיומנות של השגת השלמות בכל דבר. וכאשר האדם בונה איזה דבר ועושה איזה דבר, על האדם לנסות לעשות אותו בצורה כמה שיותר מושלמת.

ואין הכוונה לומר שצריך לעשות את הכל בצורה מושלמת. כי לזה אין סוף ובעיקר אין צורך. והכוונה היא כן לומר שעל האדם להגדיר לעצמו בכל תחום ותחום, מה המטרה המרכזית שלו שאותה הוא מנסה להשיג, ועל האדם לנסות להשיג את המטרה הזאת בשלמות.

ז"א האדם לא חייב ולא צריך לעשות את הכל בשלמות. אבל האדם בהחלט כן חייב וכן צריך, להשיג את כל המטרות שלו בשלמות. ועל האדם להתבונן היטב היטב על המטרות שלו, ולנסות לראות את הנקודה הפנימית שלהן. כי לפעמים מטרה אחת, היא רק ביטוי לרצון אחר פנימי יותר.

ועל האדם לנסות לחשוב בצורה רגועה וביישוב הדעת, על כל המטרות שלו בחיים ובעיקר על המטרות החשובות ביותר שלו בחיים, ועל האדם להשתדל ולהתאמץ בכל כוחו להשיג את כל המטרות החשובות שלו בשלמות מלאה ללא כל פשרה וללא כל ויתור, אפילו לא כחוט השערה.

ובכל פעם ופעם שמסיבה כלשהי האדם לא מצליח להשיג את המטרה שאותה הוא הציב לעצמו, אז קודם כל על האדם לבדוק היטב היטב ולנסות לראות האם ואולי כן יש דרך להשיג את המטרה הזאת...

© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן