אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה ילד עם פחד ✔אל הורות, אל הוריים, פחד להביא ילדים, פחד מאמהות, פחד מהורות, לא רוצה להביא ילדים, לא רוצה ילדים, פחד להיפגע, פחד להתאהב, פחד מלידה...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






ייעוץ + טיפול גם בנושאים:
חרדות / פחדים / פוביות / דיכאון / ייאוש / עצבות, חוסר ביטחון עצמי, פחד קהל / פחד במה / חרדת קהל, מחשבה טורדנית כפייתית, הפרעת חרדה ופחד, טיפול נפשי / טיפול אישי, התקפי חרדה / התקפי פאניקה, הפרעות קשב וריכוז ADHD, ילד עם פחד, תסמיני חרדה מתמשכת, דכאון וחרדה, קוצר נשימה חרדה, חרדה ודיכאון סימפטומים, מה זה התקף חרדה, סימפטומים של חרדה, פוביה מכפתורים, פחד להיות לבד, התקף חרדה, חרדה תסמינים פיזיולוגיים, פרנויה, חרדת קהל, איך מתגברים על פחד טיסה, פחד מוות, טיפול בחרדות, חרדה חברתית טיפול תרופתי, אימון עסקי, פרנויה הפרעת אישיות, חרדות חברתיות טיפול תרופתי, איך מטפלים בהתקפי חרדה, פחד מכלבים אצל ילדים, חרדות מוכללות, טיפול אלטרנטיבי בדיכאון, טיפול בחרדה קשות, טיפול דיכאון, דיכאון, הדרכה אישית, טיפול בחרדות חברתית, תסמיני חרדות, פחד מנשים, איך להרגיע התקף חרדה, טיפול בחרדות קשה, תרופות לדיכאון, פחד ממחטים, התמודדות עם התקף חרדה, חסר פחד,
☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
10:31אל הורות, אל הוריים, פחד להביא ילדים, פחד מאמהות, פחד מהורות, לא רוצה להביא ילדים, לא רוצה ילדים, פחד להיפגע, פחד להתאהב, פחד מלידה, בחירה בחיים ללא ילדים, זוגיות ללא ילדים, נשים שלא רוצות ילדים, לא רוצות להיות אמהות
למה אנשים מפחדים להביא ילדים לעולם?

רבים מתלבטים האם להביא ילדים או להישאר אל - הוריים, מתוך חשש מפני ההשלכות הרגשיות, הכלכליות והחברתיות של ההורות. אנשים שבוחרים להיות אל - הוריים עושים זאת לעיתים מתוך חשש כבד מפני פגיעה רגשית שעלולה להיגרם להם אם יקרה משהו רע לילדם. למשל, אישה אחת פחדה מאוד להביא ילד כי היא חששה שאם תביא ילד, הוא עלול להיפגע או אפילו למות, והיא לא תוכל לשאת את הכאב הנפשי שיתלווה לכך. האישה הזו היא דוגמה למישהי שלוקחת אחריות רבה ואינה מקבלת החלטות בקלות דעת, אלא בוחנת מראש את היכולת שלה להתמודד עם התוצאות.

לדוגמה, כמו שאדם אחראי לא ייקח הלוואה מהבנק בלי לוודא מראש כיצד יוכל להחזיר אותה, כך אותה אישה רצתה להיות בטוחה במאה אחוז שתוכל לעמוד בלחץ הנפשי של הורות. היא תכננה מראש את כל ההיבטים הכלכליים והרגשיים, ונמנעה מגישת ה"נזרום ונראה מה יהיה", מחשש להסתמך על אחרים במקרה של קושי.

הפחד שלה התמקד בדאגה לילד: הפחד שהוא ימות, ידרס בכביש, יעבור התעללות בגן, ייאנס, יירצח ועוד. החרדה התבססה על ההבנה שקשה מאוד לאדם להגן אפילו על עצמו, ולכן כמעט בלתי אפשרי מבחינתה לדמיין כיצד תגן על ילד חסר ישע. בעקבות כך, היא שקלה ברצינות לבחור באל - הורות - החלטה מודעת שלא להביא ילדים לעולם, כדי להימנע מהחרדות והכאבים הצפויים.

איך להתמודד עם הפחד מהורות?

אליעד כהן הסביר שהפחד של אותה אישה דומה לפחדים רבים אחרים שיש לאנשים, כגון הפחד להיכנס לזוגיות, הפחד מבגידה, או הפחד להתאהב ולהיפגע. הוא נתן דוגמה של אדם שמפחד להתחיל עם מישהי כי הוא חושש שתדחה אותו. האדם הזה יוכל להתמודד עם הפחד רק אם יצליח להרגיש טוב עם עצמו גם במקרה שיידחה. במילים אחרות, הפחד אינו נובע מהפעולה עצמה אלא מהתלות בתחושת הטוב שאדם מצפה לקבל מהפעולה. אם אפשר לחוש טוב ללא תלות בתוצאה, הפחד מתפוגג.

איך להרגיש טוב בלי להביא ילד?

על מנת להתמודד עם הפחד מהורות, אליעד הציע שהאישה תדמיין את עצמה כאמא שחווה רגעים טובים עם הילד שלה, ותשאל את עצמה מדוע היא נהנית מאותם רגעים. התשובות עשויות להיות:
  • הילד נותן לה תחושת משמעות בחיים.
  • הוא גורם לה להרגיש שייכת.
  • הוא יוצר אצלה תחושת משפחתיות.
  • הוא מספק לה תחושת ביטחון שהיא לא תהיה לבד בעתיד.
  • הוא מאפשר לה להרגיש כאמא טובה.
לאחר זיהוי הצרכים הללו, עליה למצוא דרך להרגיש את התחושות האלו גם ללא ילד. למשל, אם היא מפחדת להזדקן לבד, עליה לפתור את הפחד ישירות ולא באמצעות הבאת ילד. לאחר שתרגיש שהיא יכולה להשיג את התחושות הללו בעצמה, ללא תלות בילד, רק אז תוכל לבחור באמת האם היא רוצה ילד או לא, ממקום של חופש אמיתי ולא מתוך פחד.

מדוע לא מספיק לשקול "סיכוי מול סיכון"?

יש גישה שאומרת שעל האדם לשקול יתרונות מול חסרונות. אך אליעד מסביר שזה פתרון לא מספיק, כי באמת יש סיכון משמעותי שמשהו רע יקרה לילד. במקום זאת, הפתרון הוא לטפל ישירות בגורם לפחד - התלות הרגשית בדבר. אם האדם יכול להרגיש טוב גם ללא הדבר שהוא פוחד לאבד, הוא משחרר את עצמו מהפחד.

איך גישה זו קשורה לזוגיות ולחיים בכלל?

אליעד כהן מדגים את הרעיון גם בתחום הזוגיות. למשל, אדם שפוחד להתחיל עם מישהי כי הוא זקוק לאישורה כדי להרגיש טוב, צריך ללמוד להרגיש טוב בלי קשר לתגובת האישה. רק כאשר הוא יוכל להרגיש את תחושת הטוב הזו בכוחות עצמו, הוא ייגש לאישה מתוך חופש בחירה ולא מפחד.

היכולת להרגיש טוב בלי תלות במשהו מאפשרת בחירה חופשית אמיתית. אם האדם כבר מרגיש מסופק ומאושר בלי ילדים, הוא יכול לבחור להביא ילדים ממקום נקי מפחד. אם יגיע למצב שבו הוא משיג את כל הטוב שהוא מדמיין שהילדים יעניקו לו ללא ילדים, הוא עשוי לבחור שלא להביא ילד כלל, אך זו תהיה בחירה אמיתית ולא כפויה.

מה באמת מניע אנשים אל - הוריים?

רוב האנשים האל - הוריים אינם בוחרים בכך באמת, אלא מתוך פחד. רבים מהם רואים את העולם כאכזרי, ולו היו יכולים לבחור מראש האם להיוולד או לא - רבים היו בוחרים שלא להיוולד מלכתחילה. הם אינם מסוגלים לדמיין את עצמם מסתדרים עם האתגרים והכאב שהחיים מציבים, ובמיוחד לא עם הקושי שבהבאת ילדים לעולם.

איך להגיע לבחירה חופשית אמיתית לגבי ילדים?

האדם האידיאלי, לפי אליעד, הוא מי שיכול להביא ילדים וגם לא להביא ילדים, ומרגיש טוב בשני המצבים. רק אז, אחרי שהוא מסוגל להרגיש מסופק גם בלי ילד, הוא באמת בוחר אם להביא ילדים או לא, ממקום של חופש אמיתי. המטרה היא להבין מה טוב שילדים יכולים להעניק, ולהשיג את הטוב הזה באופן עצמאי. רק אז הבחירה להורות הופכת להיות נקייה מלחץ ופחדים, ובאמת חופשית.
התמודדות עם הפחד מהבאת ילדים לעולם

הייתה אישה שיכלה להביא ילדים, וכיוון שהיא יכלה להביא ילדים, היא רצתה להביא ילדים. מנגד, הייתה גם אישה אחרת שרצתה להביא ילדים, אך לא יכלה להביא ילדים. עם זאת, מרבית הנשים בעולם חושבות שאם הן מסוגלות להביא ילדים, עליהן להביא ילדים - בדומה לאופן שבו אנשים גבוהים מצופים להיות שחקני כדורסל, או אנשים בעלי מראה חיצוני נאה מצופים להיות דוגמנים. כך נוצרה תפיסה שכאשר אישה יכולה להביא ילדים, היא צריכה להביא ילדים.

הפחד מהאחריות שבהבאת ילדים

האישה המדוברת פחדה להביא ילדים. מה היה מקור הפחד שלה? היא חששה כי אם תביא ילד לעולם, עלול לקרות לו דבר רע, והיא לא תוכל לשאת זאת. מדובר באישה אחראית, שלא מקבלת החלטות פזיזות. היא אינה אדם שלוקח הלוואה מהבנק מבלי לבדוק מראש כיצד להחזיר אותה. לפני שהיא מקבלת החלטות, היא בוחנת לעומק האם תוכל לעמוד בתוצאות שלהן. באופן דומה, לפני שהיא תביא ילד, היא רוצה להיות בטוחה במאה אחוז שהיא מסוגלת להתמודד עם כל מה שכרוך בכך.

לעומת אנשים שמביאים ילדים מתוך גישה של "נזרום עם החיים ונראה מה יהיה", היא לא רצתה להיות תלויה בחסדי אחרים. היא רצתה לתכנן מראש את ההיבטים הכלכליים והרגשיים הכרוכים בהורות. בסופו של דבר, היא הגיעה למסקנה שאם תביא ילד, היא תהיה בלחץ רגשי תמידי: היא תאהב את הילד שלה עד מאוד ולכן תפחד מכל סכנה שעלולה לאיים עליו. היא תפחד שהוא ימות, שתתרחש תאונה, שהמטפלת בגן תתעלל בו, שיאנסו אותו, שירצחו אותו - וכל הפחדים האפשריים יהפכו למציאות נפשית קשה עבורה. האדם בקושי מסוגל להגן על עצמו, אז איך הוא יכול להגן על מישהו אחר? בשל הפחדים הללו, היא שקלה להיות אל - הורית, כלומר, לבחור במודע לא להביא ילדים לעולם.

כיצד להתמודד עם הפחד?

האישה רצתה לדעת איך להתמודד עם הפחד שלה מהבאת ילדים, אך לא קיבלה תשובה מספקת לכך. לכן היא ניסתה לנסח את השאלה שלה מחדש, וכך הצליחה למצוא תשובה.

הפחד שלה לא היה שונה מהפחדים של אנשים בתחומים אחרים. לדוגמה, יש אנשים שחוששים להיות בזוגיות כי הם מפחדים שיבגדו בהם, או אנשים שחוששים לעבוד בעבודה מסוימת כי הם מפחדים שיפטרו אותם. באופן דומה, יש אנשים שפוחדים להתאהב כי הם חוששים להיפגע. הפתרון לכל המצבים הללו הוא אחד: אדם צריך ללמוד כיצד להרגיש טוב כאינדיבידואל, בלי תלות בגורמים חיצוניים.

למשל, אדם שפוחד להתחיל עם אישה כי הוא מפחד שהיא תדחה אותו - אם הוא יוכל להרגיש טוב גם במקרה של דחייה, יהיה לו אומץ לגשת אליה. אם הוא לא מסוגל להתמודד עם הדחייה, הוא לא ינסה בכלל. במילים אחרות, הפחד לא נובע מהפעולה עצמה, אלא מהאפשרות להרגיש רע אם הדברים לא יסתדרו כפי שהוא רוצה.

יישום הפתרון לגבי פחד מהורות

כדי להתמודד עם הפחד מהבאת ילדים, האישה צריכה לדמיין את עצמה כאמא ולדמיין כמה טוב יוצא לה מהחוויה הזו. חשוב שהיא לא תתמקד בצד השלילי, כלומר, בחרדה ובפאניקה שהיא חוששת מהן, אלא רק ברגעים החיוביים שיש לה עם הילד.

כשהיא מדמיינת רגע טוב עם הילד, עליה לשאול את עצמה: "למה טוב לי כל כך מהילד הזה? מה הוא גורם לי להרגיש?" התשובות שיכולות לעלות הן:
  • הוא גורם לי להרגיש משמעות.
  • הוא גורם לי להרגיש שייכות.
  • הוא גורם לי להרגיש משפחה.
  • הוא גורם לי להרגיש שאני אמא.
  • הוא נותן לי תחושת ביטחון בכך שאני לא אהיה לבד בעתיד.
השלב הבא: להרגיש את הטוב הזה בלי ילד

לאחר שזיהתה מה הילד גורם לה להרגיש, השלב הבא הוא למצוא דרך לחוות את התחושות האלו גם בלי להביא ילד. אם למשל היא אומרת שהיא רוצה ילד כי היא פוחדת להזדקן לבד, היא צריכה להתמודד ישירות עם הפחד מהזדקנות לבד, בלי לקשור זאת להבאת ילדים.

אם היא תוכל למצוא פתרון שיאפשר לה להרגיש טוב עם עצמה גם בלי ילד, אז יהיה לה חופש בחירה אמיתי: היא לא תהיה תלויה בילד כדי למלא את הצורך הרגשי שלה. היא תוכל לשאול את עצמה: "האם אני רוצה להביא ילד כדי להתמודד עם החרדה שלי? או שאני יכולה לפתור את החרדה ולבחור האם להביא ילד מסיבות אחרות?"

מדוע פתרון של "סיכוי - סיכון" אינו מספיק?

יש אנשים שאומרים שצריך להסתכל על הבאת ילדים במונחים של "סיכוי - סיכון", כלומר, לשקול את היתרונות מול החסרונות. אבל זו לא תשובה מספקת במקרה הזה, כי באמת יש סיכון גבוה שיקרה משהו רע, והסיכון להרגיש רע במקרה של אסון הוא עצום. לכן, הפתרון הוא לא רק לשקול את הסיכויים, אלא לטפל ישירות בגורם הסיכון - כלומר, בתחושות התלות הרגשית שהופכות את הילד להכרחי.

הקשר לזוגיות ולחיים בכלל

באופן כללי, כאשר אדם רוצה משהו מאוד, אבל מפחד מההשלכות שלו, עליו לשאול את עצמו: "איזו תחושת טוב אני מקשר לדבר הזה, וכיצד אני יכול להרגיש את אותה תחושה גם בלי הדבר הזה?"

לדוגמה, אם גבר מפחד להתחיל עם אישה כי הוא זקוק לאישור שלה כדי להרגיש טוב, הוא צריך ללמוד להרגיש את האישור הזה בעצמו, בלי תלות באחרים. רק לאחר שיצליח בכך, הוא יוכל לגשת לאישה ממקום של ביטחון ובחירה חופשית, ולא מתוך פחד.

האם אפשר להרגיש טוב בלי ילדים ועדיין לרצות ילדים?

שאלה שעולה היא: "אם אני כבר מרגישה טוב בלי ילדים, למה שאמשיך לרצות ילדים?" והתשובה היא שיש הבדל בין "לא לרצות" לבין "לא להיות תלוי". אדם יכול להרגיש מסופק בלי משהו, אך עדיין לבחור בו מתוך רצון חופשי.

לדוגמה, אם האישה תצליח להרגיש את כל היתרונות שהילד אמור להביא לה גם בלי ילד, היא תוכל לבחור אם היא עדיין רוצה להביא ילד או לא. אם היא תגיע למצב שבו היא משיגה את כל מה שהיא מחפשת ממקום אחר, ייתכן שהיא לא תרגיש צורך בילד כלל.

מה מניע את רוב האנשים האל - הוריים?

לרוב, אנשים שבוחרים לא להביא ילדים עושים זאת לא מבחירה אמיתית, אלא מתוך פחד. רובם חושבים שהעולם הזה אכזרי, וחלקם אף היו מעדיפים לא להיוולד מלכתחילה. אם היה להם כפתור שמאפשר לבחור בין "להיוולד" או "לא להיוולד", רבים מהם היו בוחרים באפשרות השנייה.

הסיבה לכך היא שהם רואים את החיים כמקום של סבל, ולכן הם לא רוצים להביא עוד מישהו לסבל הזה. במקרים רבים, הם לא באמת בוחרים לא להביא ילדים, אלא פשוט לא מצליחים לראות איך הם יכולים להסתדר עם הרעיון.

המסקנה: איך להגיע לבחירה אמיתית?

האדם האידיאלי הוא מי שיכול להיות מסוגל גם להביא ילדים וגם לא להביא ילדים, תוך שהוא מרגיש טוב עם שתי האפשרויות. רק אז יש לו בחירה חופשית אמיתית. הדרך להגיע לשם היא לוודא שכל מה שהילדים אמורים לתת לו, הוא כבר יכול להשיג בעצמו, ואז להחליט מה הוא רוצה לעשות.
היו הייתה אישה שיכלה להביא ילדים ובגלל שהיא יכלה להביא ילדים היא רצתה להביא ילדים הייתה גם אישה שרצתה להביא ילדים ולא יכלה להביא ילדים אבל רוב הנשים בעולם חושבות שבגלל שהן יכולות להביא ילדים אז הן צריכות להביא ילדים כמו שאנשים גבוהים הם צריכים להיות שחקני כדורסל אנשים שנראים טוב צריכים להיות דוגמנים אז אישה יכולה להביא ילדים היא צריכה להביא ילדים ככה החליטו, עכשיו מפה לשם משם לפה היא פחדה להביא ילדים למה היא פחדה להביא ילדים כי היא פחדה שהיא עכשיו תביא ילד ולילד יקרה דבר רע ואז היא לא תוכל לשאת את זה היא אישה אחראית היא לא מפגרת היא לא הולכת לבנק ולוקחת הלוואה ולא בודקת איך להחזיר היא לפני שהיא לוקחת הלוואה היא רוצה להיות בטוחה במאה אחוז שהיא תוכל להחזיר אז היא אומרת עכשיו אני אביא ילד היא לא אומרת בוא נביא ילד ומה שיהיה יהיה מקסימום נהיה דתיים שהשכנים יפרנסו אותנו לא בצורה כזאת.

היא חושבת מראש מי יפרנס ואיך יהיה והגיעה למסקנה שאם היא תביא ילדים יהיה לה לחץ רגשי היא תפחד היא מאוד תאהב את הילד שלה אז היא תפחד שיקרה לו דבר רע והיא תפחד שהוא ימות והיא תפחד שהוא ירוץ בכביש וידרס והיא תפחד שהמטפלת בגן תתעלל בו והיא תפחד שיאנסו אותו והיא תפחד שירצחו אותו וכל הפחדים בעולם היא תפחד, הרי בן אדם בקושי על עצמו יכול לשמור עכשיו היא הולכת לשמור על מישהו אחר בקיצור היא מאוד פחדה להביא ילדים והיא כבר שקלה להיות אל הורית אני לא רוצה ילדים רוצה לא להביא ילדים בכלל להיות אל הורית זה נקרא, מפה לשם משם לפה היא עכשיו אמרה אני רוצה לדעת איך אני יכולה להתמודד עם הפחד להביא ילדים אז אני שאלתי אתכם שאלה ואז לא בדיוק הייתה תשובה אז בסך הכל החלפתי את השאלה ואז מצאתם את התשובה.

נגיד שמישהו אומר אני מפחד להיות בזוגיות כי אני מפחד שיבגדו בי או שמישהו אומר אני מפחד לעבוד באיזה מקום כי אני מפחד שיפטרו אותי זה אותו דבר אותה שאלה מה התשובה נגיד שמישהו מפחד להתאהב כי הוא מפחד להיפגע מה הפתרון לזה הפתרון לזה הוא אתה צריך למצוא דרך להרגיש טוב כאינדיבידואל ואז אתה תוכל להרשות לעצמך להתאהב ולהיפגע, לדוגמה אתה מפחד להתחיל עם בחורה כי אתה מפחד שהיא תגיד לך לא אם אתה תהיה מסוגל להרגיש טוב גם אחרי שהיא תגיד לך לא יהיה לך אומץ להתחיל איתה אם לא אתה לא יכול להתחיל איתה כי אתה בעצם מסתכן בסיכון מאוד גדול היא יכולה להגיד לך לא ואז אוי ואבוי מה יקרה. עכשיו מה שזה בעצם אומר ברמה שלנו בנושא של הבחורה הזאת שהפתרון הוא כדלקמן היא צריכה לדמיין שיש לה ילדים והיא צריכה לדמיין כמה טוב יוצא לה מזה שיש לה ילדים, תתרכזו עכשיו היא צריכה לשכוח לרגע אחד את הרע של הילד היא צריכה לא להסתכל על החלק הרע שכשיש לה ילד אז היא תהיה בלחץ בפאניקה ובחרדה לא להסתכל על זה היא צריכה רגע אחד לדמיין שטוב לה עם הילד היא צריכה לדמיין את הילד ברגע טוב.

וכשהיא מדמיינת את הילד הזה ברגע טוב היא צריכה לשאול את עצמה למה כל כך טוב לי מהילד הזה למה טוב לי ממנו ואז התשובה תהיה ואז יכולות לבוא עוד כל מיני תשובות למה אני כל כך אוהבת את הילד הזה כי הוא גורם לי להרגיש משמעות כי הוא גורם לי להרגיש שייכות כי הוא גורם לי להרגיש משפחה כי הוא גורם לי להרגיש שאני טובה כי הוא גורם לי להרגיש שאני אמא כי הוא גורם לי משהו, אוקי זאת אומרת בעצם שמה שמדביק אותה לילד זה הכי הזה כי הוא גורם לי להרגיש אמא כי הוא גורם לי משהו ואז מה שצריך לעשות היא צריכה למצוא דרך להרגיש את הכי הזה בלי הילד צריך למצוא דרך נגיד היא אומרת לדוגמה היא אומרת אני כל כך אוהבת את הילד הזה כי אני מרגישה שאם אני אזדקן הוא יוכל לעזור לי נגיד אוקי שאני אף פעם לא אהיה לבד שתמיד יהיה לי ילד שיאהב אותי אז צריך להיכנס עוד לעומק שלו ולהבין נגיד שהיא מפחדת נגיד להזדקן לבד או מפחדת מאיזה משהו כזה וצריך לטפל בזה.

ואחר כך אחרי שהיא יכולה להרגיש טוב עם עצמה בלי קשר לילד עכשיו היא יכולה לבחור האם אני רוצה לא לפחד להזדקן באמצעות זה שאני יודעת איך לא לפחד להזדקן לבד בלי קשר לילד או שאני רוצה להביא ילד שימלא לי את הצורך הרגשי של זה שאני מפחדת להזדקן, זאת אומרת עוד פעם היא מפחדת להתאהב בילד היא מפחדת להביא ילד כי היא אומרת אם אני אביא ילד אני אתאהב בו אני יאהב אותו מאוד או אם אני אכנס לזוגיות אני מאוד יאהב את בעלי זה לא משנה ואז יכול לקרות משהו, אמרת סיכוי סיכון למה סיכוי סיכון זאת תשובה גרועה כי סיכוי באמת יש סיכוי גבוה שיקרה אסון כי באמת יש סיכוי גבוה שיקרה אסון וסיכון גם הסיכון מאוד גבוה כי אם את אוהבת אותו באמת יש סיכון מאוד גבוה שתרגישי רע ולכן הדרך הנכונה היא לטפל בגורם הסיכון.

מה זאת אומרת בגורם הסיכון כי אם אנחנו נכנסים לעומק בסוף מה שאני אמרתי זה פתרון דרך גורם הסיכון זאת אומרת אם היא תחשוב שהיא יכולה להרגיש טוב בלעדיו גם בלי הילד אז היא לא תפחד להביא את הילד, עכשיו רוב האנשים בעולם יגידו אין בעיה אני יכולה להרגיש טוב בלי ילד ועדיין אני מפחדת להביא ילד אבל מה זה אומר שהיא יכולה להרגיש טוב בלי ילד אבל היא לא יכולה להרגיש את הטוב שהילד מביא לה בלי ילד זה שני דברים שונים זה כמו בן אדם שרוצה לנתק קשר עם האקסית שלו כי הוא אומר ככה יהיה לי טוב עכשיו זה נכון שיכול להיות לך טוב בלי האקסית שלך אבל לא את אותו טוב שיכול להיות לך איתה ברגע שאתה תראה אותה או תחשוב עליה יהיה לך רע עוד פעם ולכן החוכמה היא זה לא רק לנסות להרגיש טוב בלי ילד אלא להרגיש את הטוב שאת חושבת שיכול להיות לך עם הילד את זה להרגיש בלי הילד ואז לא תפחדי להביא את הילד כי את לא מפחדת לאבד את הטוב הזה.

זאת אומרת כזה דבר אתה צריך לדמיין שהבחורה אומרת לך כן לדמיין שזה עושה לך טוב להרגיש את הטוב הזה בלי שהבחורה אומרת לך כן ואז יהיה לך אומץ להתחיל איתה אם אתה לא מסוגל להרגיש את הטוב שהבחורה יכולה לתת לך בלי הבחורה לא יהיה לך אומץ להתחיל איתה, יש בחורה אתה מרגיש טוב בלעדיה ועדיין אין לך אומץ להתחיל איתה למה כי יש אצלה טוב שאין לך אותו אתה צריך להגיד אוקי נניח שהיא תגיד לי כן ותרצה אותי ונחיה באושר ובעושר מה יצא לי מזה טוב x את ה - x הזה אני ללמוד להרגיש לבד איך לעשות את זה זאת שאלה אחרת האם אפשר לעשות את זה זאת שאלה אחרת האם כדאי לעשות את זה זאת שאלה אחרת זה לא הנושא עכשיו הנושא הוא שאת הטוב שאתה חושב שיכול להיות לך עם האובייקט שאתה מפחד להתאהב בו צריך את הטוב הספציפי הזה להשיג בלעדיו ורק אז אתה יכול לבחור אם אתה רוצה את האובייקט הזה או לא רוצה את האובייקט הזה.

ומה האמת שאם יהיה לך אותו אז אתה גם לא תרצה אותו נכון ומה האמת שזה נכון אבל תתרכז, בא נסביר מה הוא שאל הוא אומר אבל אם יהיה לי את הטוב למה שאני ארצה אותו אני אענה לך יש למה שאני ארצה אותו ויש אם אני יכול לרצות אותו, אני אענה לך תתרכז אני לא מנסה לעודד אותך בא נגיד נדבר על הילד אם אותה אמא תבדוק מה הדברים הטובים שיכול לצאת לי מילד והיא תראה שהיא יכולה להשיג את זה בלי הילד והיא תשיג את זה גם בלי הילד היא גם לא תרצה ילד כי יש לי את זה למה אני צריכה ילד אבל היא צריכה לראות שהיא יכולה להשיג את זה בלי ילד ואז היא יכולה לבחור האם אני רוצה להשיג את זה בלי ילד מפה או בלי ילד מפה או עם הילד. הבנת מה הבנת?

ש: שזה פותח לה עוד אפשרות של בחירה.

אליעד: נכון אבל אם היא כבר תשיג את זה משם אז באמת.

ש: אז היא יכולה לבחור גם שלא.

אליעד: לא אם היא תשיג את זה כבר ממקום אחר אז היא גם לא תרצה ילד כי זאת האמת. עכשיו רוב האנשים האל הוריים רוב האנשים האל הוריים אלא שלא רוצים ילדים רובם הם לא רוצים ילדים לא מבחירה רובם לא רוצים ילדים מחוסר בחירה הם חושבים שהם לא יסתדרו עם הילדים הם חושבים שהעולם הזה אכזר רוב האנשים האל הוריים הם חושבים שהעולם הזה אכזר בסדר זה רובם, רוב האנשים האל הוריים גם אם הם היו יכולים להתאבד הם היו מתאבדים ורובם כאילו אם הם היו יכולים לא להיוולד לא היו נולדים מלכתחילה רוב האנשים שלא רוצים ילדים זה אנשים שאם הם היו יכולים ללחוץ בכפתור אומרים לו טוב עכשיו יש לך אפשרות לבחור או שאתה לא נולד או שאתה נולד הוא אומר עזוב לא רוצה להיוולד מי צריך את הכאב ראש הזה זה רוב האנשים תבדוק רוב האנשים האל הוריים אם הייתה אפשרות לא היו מביאים את עצמם לעולם.

כי אם אתה אומר הייתי בוחר להיוולד אז החיים שלך טובים אז מה אכפת לך שיהיה עוד מישהו שטוב לו אבל אם אתה אומר תראה רע לי פה רק אין לי אומץ להתאבד או לא נעים לי או לא משנה מה אז אתה אומר טוב מה עכשיו צריך לסבך עוד מישהו בבעיה הזאת ואני עוד אמור לאהוב אותו אבל זאת אומרת שרוב האל הוריים הם אל הוריים לא מבחירה הם אל הוריים הם כאילו חושבים שהם בוחרים לא להביא ילדים הם לא בוחרים לא להביא ילדים כמו אלה חייבים להביא ילדים כי הם לא יכולים בלי ילדים אלה בוחרים לא להביא ילדים כי הם לא יכולים עם ילדים, הם לא יודעים לאהוב נגיד שמישהו אומר אני לא יכול להביא ילד כי אני לא יכול להקדיש לו תשומת לב כי זה אומר שאתה לא יודע לאהוב לא יודע לאהוב בלי תנאים לא יודע לתת את כל כולך למען מישהו זה גם סוג של דפקט. אוקי מה שאני אומר זה שבן אדם, מה עדיף להביא ילדים או לא?

ש: תלוי מה אתה.

אליעד: תלוי מה אתה אם אתה ואם אתה לא זה לא נכון, תקשיב בוא נדייק הכי טוב בעולם זה שתהיה מסוגל גם וגם ואחר כך תבחר מה שבא לך זה הכי טוב עכשיו לא אמרתי מה טוב לכדור הארץ ולא אמרתי מה טוב לזה תלוי גם מה זה כדור הארץ מי מגדיר מה זה כדור הארץ אבל בגדול מה שאני חותר זה שאתה צריך להיות מסוגל להביא ילדים ואתה צריך להיות מסוגל לא להביא ילדים ולהרגיש טוב עם ובלי אחר כך תבחר אתה רוצה תביא לא רוצה אל תביא זה נושא אחר אבל המטרה היא מה הטוב שילדים יכולים לעשות לך תרגיש בלעדיהם מה הרע שילדים יכולים לעשות לך תדע להסתדר עם הרע הזה ולהרגיש טוב מושלם עם הרע הזה ועכשיו תראה מה אתה רוצה. הבנת?
חרדות ופחדים של ילדים, איך לעזור לילד שמפחד? איך לעזור לילדה שמפחדת? למה ילדים מפחדים? איך נוצרים פחדים אצל ילדים? איך נוצרות חרדות אצל ילדים? איך לעזור לילד פחדן? איך לעזור לילדה פחדנית? טיפול בפחדים וחרדות אצל ילדים
חרדות ופחדים של ילדים, איך לעזור לילד שמפחד? איך לעזור לילדה שמפחדת? למה ילדים מפחדים? איך נוצרים פחדים אצל ילדים? איך נוצרות חרדות אצל ילדים? איך לעזור לילד פחדן? איך לעזור לילדה פחדנית? טיפול בפחדים וחרדות אצל ילדים
...של ההורים עצמם. מה עושים אם הילד מפחד? הצעדים הראשונים להתמודדות עם פחדים וחרדות אצל ילדים הם להכיר בכך שהפחדים לא באים מהילד עצמו, אלא הם נגרמים מתוך הדרך שבה ההורים מגיבים ומחנכים את הילד. כהן מציין כי אם ילד מפחד, זהו סימן לכך שההורה צריך להבין את הדרך בה הוא עצמו מגיב ומעביר פחדים לילד. פתרון יעיל הוא לחנך את הילד לחשוב בהיגיון. אם הילד ילמד לחשוב בצורה רציונלית, הוא לא יפחד מדברים לא הגיוניים. כהן מסביר כי אם הילד לא יחשוב בצורה הגיונית, הוא יפחד ממה שאין בו פחד אמיתי, לדוגמה פחד מהמפלצת מתחת...
חרדות של ילדים, למה הילד מפחד? ממה הילד מפחד, למה הילד בחרדה? למה ילדים מפחדים? ממה ילדים מפחדים, מפלצת מתחת למיטה, פחדים של ילדים, מנגנון הפחד אצל ילדים, ילדים לא מפחדים, ילדים עם חרדות
חרדות של ילדים, למה הילד מפחד? ממה הילד מפחד, למה הילד בחרדה? למה ילדים מפחדים? ממה ילדים מפחדים, מפלצת מתחת למיטה, פחדים של ילדים, מנגנון הפחד אצל ילדים, ילדים לא מפחדים, ילדים עם חרדות
...גם איך ניתן להעריך את הסכנה בצורה נכונה וכיצד להתמודד עמה, אחרת הפחד הופך למוגזם ובלתי מאוזן. האם יש ילדים שאינם מפחדים כלל? לפי אליעד כהן, אין ילדים שבאמת אינם מפחדים כלל. כל ילד נולד עם מנגנון פחד בסיסי, אך השאלה היא עד כמה מופעל המנגנון הזה ולגבי אילו דברים. ילד יכול להיראות חסר פחד לחלוטין כי הוא עדיין לא למד שהמצב מסוכן. מנגד, אותו ילד יכול להפוך לפחדן מאוד ברגע שמלמדים אותו על סכנה כלשהי ללא הסבר מאזן. כך, ילדים נעים בין מצבי פחד מוגזמים למצב של חוסר פחד, בהתאם למידע שהם מקבלים מהסביבה. למה...
חרדה אצל ילדים, טיפול בפחדים של ילדים, חרדות ילדים, פחדים אצל ילדים, חרדות של ילדים, טיפול בחרדת ילדים
...מהכלב, אבל עוד לא מבין שהוא לא צריך לפחד ממנו כשהוא קשור וכיוב. בניגוד לאדם בוגר, שרואה את שני הצדדים של המטבע. שגם אפשר לפחד מהכלב, וגם אפשר לא לפחד ממנו כאשר הוא קשור. והילד שלא רואה את כל התמונה המלאה, מפחד יותר מכלב נושך וכיוב. וטיפול בחרדה אצל ילדים, הוא הרבה יותר קל מאשר טיפול בחרדה אצל מבוגרים. ולמה? כי הילד עדיין כמעט ואין לו שום דעה עצמית על העולם. והילד מגבש את תפישת המציאות שלו, בעיקר על סמך האמונה שלו, למה שמלמדים אותו. כי הילד כמעט ואין לו עדיין שכל של שיפוטיות, לבדוק האם מה שמלמדים...
טיפול בחרדות אצל ילדים, איך לטפל בפחד של ילד? איך להתמודד עם ילד שמפחד? הילד בחרדה מה לעשות, מחשבה טורדנית אצל ילדים, בעיות נפשיות של ילדים, התמודדות עם ילדים חרדתיים, למה הילד מפחד? הדרכת הורים
טיפול בחרדות אצל ילדים, איך לטפל בפחד של ילד? איך להתמודד עם ילד שמפחד? הילד בחרדה מה לעשות, מחשבה טורדנית אצל ילדים, בעיות נפשיות של ילדים, התמודדות עם ילדים חרדתיים, למה הילד מפחד? הדרכת הורים
...רוצה להראות לו שאין סיבה לפחד, הילד ירגיש שאתה לא באמת מקשיב לו. זה יכול לגרום לו לא לשתף פעולה ואף להסתגר יותר. החקירה חייבת להתבצע מתוך רצון אמיתי להבין את האמת שלו, מבלי להכניס את דעתך האישית על כך שהפחד לא נכון או לא מוצדק. מה האיזון הנכון בין אהבה עצמית לביקורת עצמית אצל הילד? אליעד כהן מציין כי יש איזון דק שצריך לשמור עליו בין קבלה עצמית לשנאה עצמית. מצד אחד, חשוב שהילד יקבל את עצמו ואת הרגשות שלו, כולל הפחדים. מצד שני, אסור שהקבלה הזו תהפוך למקום שבו הילד נוח עם הפחד ולא מעוניין לשנות אותו...
חרדת נטישה אצל ילדים, חרדת פרידה של ילדים, 2 שיטות לטיפול בפחדים של ילדים, ילד שמפחד להישאר לבד בבית, טיפול בפחדים של ילדים, הדרכת הורים, איך לבנות ביטחון עצמי לילדים? פחד מפני נטישה, ילד שמפחד לישון לבד, ילד לא בוגר
חרדת נטישה אצל ילדים, חרדת פרידה של ילדים, 2 שיטות לטיפול בפחדים של ילדים, ילד שמפחד להישאר לבד בבית, טיפול בפחדים של ילדים, הדרכת הורים, איך לבנות ביטחון עצמי לילדים? פחד מפני נטישה, ילד שמפחד לישון לבד, ילד לא בוגר
...איתה? חרדת נטישה אצל ילדים מתבטאת בכך שהילד חושש שהוריו ינטשו אותו. הוא מפחד להישאר לבד, בין אם מדובר בשהייה בגן, בבית או בכל מקום אחר ללא ההורים. החרדה הזאת נובעת מתלות רגשית גדולה של הילד בהוריו, ומחשש שההורה לא יחזור או לא יהיה זמין בעת הצורך. אליעד כהן מסביר שקיימות שתי שיטות עיקריות להתמודד עם חרדת נטישה אצל ילדים, שלכל אחת מהן יתרונות וחסרונות משלה: האם כדאי להרגיע את הילד בהבטחה שההורה תמיד יחזור? השיטה הראשונה והנפוצה היא להרגיע את הילד על ידי כך שאומרים לו מפורשות שההורה תמיד יחזור, שהוא...
קורונה וחרדות של ילדים, איך לגרום לילדים לא לפחד מהקורונה? איך להתמודד עם פחד של ילדים מפני הקורונה? למה ילדים מפחדים מהקורונה? איך נוצרים פחדים אצל ילדים? איך לגרום לילדים להתמודד עם פחדים? קורונה ופחדים של ילדים
קורונה וחרדות של ילדים, איך לגרום לילדים לא לפחד מהקורונה? איך להתמודד עם פחד של ילדים מפני הקורונה? למה ילדים מפחדים מהקורונה? איך נוצרים פחדים אצל ילדים? איך לגרום לילדים להתמודד עם פחדים? קורונה ופחדים של ילדים
...עקיפה. במקום להתמקד ישירות בהתמודדות של הילד, ההורה צריך קודם כל לטפל בפחד שלו עצמו. הדרך האפקטיבית ביותר להתמודדות עם חרדות ופחדים של ילדים היא על ידי ההבנה של ההורה את עצמו ואת הלחצים שלו. אם ההורה ידע לא להילחץ ולא לשדר לחץ, אם ההורה עצמו לא יחווה חרדה מהקורונה, אז הילד לא יקלוט ולא יספוג את הפחד. איך נוצרים פחדים אצל ילדים? פחדים אצל ילדים נוצרים באופן מוחלט על ידי השפעה מהסביבה, ובעיקר מהתנהגות של ההורים ושל המבוגרים בסביבתם הקרובה. הילד עצמו, כשהוא נולד, אינו מפחד משום דבר - לא ממוות, לא ממחלות...
OCD אצל ילדים, ילד מפחד למות, ילד מפחד להירדם, ילד מפחד לישון, ילד מפחד מהרעלה, הפרעת התנהגות של ילדים, הפרעת אישיות של ילדים, התנהגות גבולית אצל ילדים, ocd ילדים, הפרעה טורדנית של ילדים
OCD אצל ילדים, ילד מפחד למות, ילד מפחד להירדם, ילד מפחד לישון, ילד מפחד מהרעלה, הפרעת התנהגות של ילדים, הפרעת אישיות של ילדים, התנהגות גבולית אצל ילדים, ocd ילדים, הפרעה טורדנית של ילדים
...לבעיה בדרך אחרת. במקום להגיד לילד שאין רעל, צריך להודות שאכן קיימת אפשרות תאורטית שיש רעל, אך יחד עם זאת, חשוב להסביר לילד כיצד העולם פועל, על ידי כך ששואלים אותו שאלות מכוונות, שיסייעו לו להבין בעצמו שהסיכוי שיש רעל הוא אפסי. לדוגמה, אפשר לשאול את הילד: מה זה רעל לדעתך, ואיך לדעתך הוא הגיע ללחם? מי אתה חושב ששם את הרעל ולמה? מה האינטרס שלו לעשות את זה? אתה חושב שאנשים אחרים אכלו פה בעבר? למה לדעתך הם לא מתו? אתה יודע מה היה קורה למי ששם פה רעל אם היו מגלים אותו? על ידי השאלות האלו הילד יכול להסיק...
אלימות ילדים, כעס ילדים, חרדות ילדים, פחדים ילדים, קשיים רגשיים אצל ילדים, חינוך ילדים אלימים, התקפי זעם אצל ילדים אוטיסטים, התפרצויות זעם אצל ילדים, סכיזופרניה אצל ילדים, התפרצויות כעס אצל ילדים, לרפא אוטיזם, לרפא סכיזופרניה
אלימות ילדים, כעס ילדים, חרדות ילדים, פחדים ילדים, קשיים רגשיים אצל ילדים, חינוך ילדים אלימים, התקפי זעם אצל ילדים אוטיסטים, התפרצויות זעם אצל ילדים, סכיזופרניה אצל ילדים, התפרצויות כעס אצל ילדים, לרפא אוטיזם, לרפא סכיזופרניה
...ללמד את הילד להשיג את רצונו (כלומר לפתח את היכולת לשנות את המציאות כך שתתאים לו). איך עוזרים לילד ללמוד להכיל את המציאות נגד רצונו? הרעיון הוא להגדיל בהדרגה את ההתנסות שלו במצבים שבהם הוא לא מקבל מיד את מה שהוא רוצה, וללמד אותו לחיות עם זה בשלום. דוגמאות: במקום לרוץ ולהחליף ערוץ בטלוויזיה מיד כשהוא מבקש, אפשר להמתין קצת ולראות אם הוא מצליח להסתגל לכך שהערוץ לא הוחלף מיד. כשילד צמא ורוצה לשתות, במקום להביא לו את המים על המקום - אפשר לעודד אותו ללכת ולהביא לעצמו. כך הוא לומד להתמודד עם הטרחה והמאמץ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על אל הורות, אל הוריים, פחד להביא ילדים, פחד מאמהות, פחד מהורות, לא רוצה להביא ילדים, לא רוצה ילדים, פחד להיפגע, פחד להתאהב, פחד מלידה, בחירה בחיים ללא ילדים, זוגיות ללא ילדים, נשים שלא רוצות ילדים, לא רוצות להיות אמהות
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
לצאת מחרדה ודיכאון, אל שקט נפשי אמיתי - הספר על: ילד עם פחד, התמודדות עם כל חרדה או פחד, פתרון לכל סוגי החרדה והדיכאון, טיפול בכל הפרעות החרדה והפחדים, טיפול בפוביות, איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם אכזבות? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? דיכאון? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? כעס ועצבים? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם עצבות ועוד...

אהבה הצלחה וחיים טובים בלי פחד - הספר על: טיפול בכל הפרעות החרדה והפחדים, ילד עם פחד, איך להאמין בעצמך? איך להעריך את עצמך? איך להיות מאושר ושמח? איך להעביר ביקורת בונה? איך למצוא זוגיות? איך לפרש חלומות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לשפר את הזיכרון? איך ליצור אהבה? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לעשות יותר כסף? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להתמודד עם גירושין? איך לשתול מחשבות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לקבל החלטות? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לחנך ילדים? איך להצליח בזוגיות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להצליח בראיון עבודה? איך להיגמל מהימורים? איך לשנות תכונות אופי? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לנהל את הזמן? איך לא להישחק בעבודה ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: התמודדות עם כל חרדה או פחד, מה יש מעבר לזמן ולמקום? מהי תכלית ומשמעות החיים? למה לא להתאבד? למה יש רע בעולם? מה המשמעות של החיים? למה העולם קיים? האם המציאות היא טובה או רעה? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש הבדל בין חלום למציאות? איך נוצר העולם? האם יש או אין אלוהים? האם לדומם יש תודעה? האם הכל אפשרי? האם אפשר לדעת הכל? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם יש בחירה חופשית? איך להיות הכי חכם בעולם? בשביל מה לחיות? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? איך להנות בחיים? מי ברא את אלוהים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם באמת הכל לטובה? אולי אנחנו במטריקס? האם יש אמת מוחלטת? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך להיות מאושר? האם יש משמעות לחיים? איך נוצר העולם ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

נושאים נוספים לעיונך...
מפחד לחקור למה אני מפחד למות איך מתמודדים עם פחד מבגידה? ילד עם פחדים טראומה אחרי חרדה חרדה לאבד נמשך לשירי דיכאון פחד להילחם התמודדות עם חרדות ומחשבות לא הגיוני שאני אפחד ממשהו פרנויה חברתית איך לא לפחד למות? איך אמונה משפיעה על הפחד? יציאה מדיכאון פחדים עמוקים חרדה חברתית כללית למה יש לי חרדות? איך לא לפחד לגשת לאישה? פחד ליפול עובד מנגנון הפחד כמה זמן לוקח לטפל בדיכאון קשה? פחד להיפגע ובררנות למה ילדה חרדתית? פחד ממקום חדש עודף רצון יוצר דיכאון פחד מהתגובה פחד להרגיש... טעויות בטיפול בפחד גישה פחד מתהליך מכירה פחדים מהעתיד להפסיק כדורים נגד חרדה הפחד שמאחורי הפחד לפתור פחד חוויית פחד פחד סמוי פחד להירדם בגלל אובדן שליטה איך לא לפחד להרגיש רע? ממה גברים מפחדים? פחד מננוטכנולוגיה איך אפשרי לא לפחד מאזעקות? פחד להפסיד פחד לבטא את הרגשות מת מפחד חרדת ביצוע עסקית איך חוסר וודאות יוצר פחד? איך לזהות פחדים? פחד מדברים למה ילד חרדתי? פחד לפגוש את השכנים לטפל בחרדה קשה חרדה ממשהו איך לגרום לאנשים לא לפחד? נוטים לדיכאון ולפסימיות פחד חסר אונים חרדת החמצה פחד מהמצב הבטחוני מה זה פחד חזק? דיכאון גנטי מה הקשר שבין פחד לבין ספק? איך לא לפחד לשאול? פחד מהסבל חרדה משדים חרדה שכיחה פחד מהעתיד להתמודד עם חרדה השורש של כל הפחדים פחד לגשת לבחורה תוך כמה זמן אפשרי לצאת מחרדה איך לא לפחד מהמצב הבטחוני? פחד מאיבוד שליטה בחלום פחד ממשבר כלכלי מבוא להתמודדות עם פחד איך לדעת ממה מישהו מפחד? חרדה מפיגועים חרדת שינה פחד להרגיש רגש חרדה לא רציונאלית פחד מהצלחה פחד להתחיל דיאטה לצאת מדיכאון לכל החיים פחד כלכלי לשלוט באנשים באמצעות פחד פחד להתאבד בגלל הטלת ספק ברצון לחיות לא לפחד לקבל החלטה פחד משגעון פרנויה טראומטית למה בכל פחד יש ספק? פחד שלא ידפקו אותך כסף קונה חרדה טיפול בדיכאון פחד להתאכזב פחד מהעתקת חומרי שיווק פחד להיכשל פחד לייעץ לאנשים לקוח מפחד לקבל החלטה במקום התקפי דיכאון על בסיס יומי פחד פרופורציונאלי פחד להשתגע בגלל חיפוש האמת התמודדות עם פחד וחרדה לבדוק פחד להתמודד עם דיכאון ללא תרופות עוד נושאים ...
האתר Anxiety-Treatment.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא הפרעת חרדה, קואצינג, ייעוץ אישי חרדות בתחום ילד עם פחד - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר Anxiety-Treatment.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2344 שניות - עכשיו 18_09_2025 השעה 13:20:40 - wesi10