אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה מפחד להחמיץ ✔מה זה fomo? fear of missing out, מפחד להחמיץ, פחד מהחמצה, חשש מהחמצה, תחושת החמצה בחיים, תחושת החמצה בזוגיות, התמודדות עם תחושת החמצה...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






ייעוץ + טיפול גם בנושאים:
חרדות / פחדים / פוביות / דיכאון / ייאוש / עצבות, חוסר ביטחון עצמי, פחד קהל / פחד במה / חרדת קהל, מחשבה טורדנית כפייתית, הפרעת חרדה ופחד, טיפול נפשי / טיפול אישי, התקפי חרדה / התקפי פאניקה, הפרעות קשב וריכוז ADHD, מפחד להחמיץ, חרדות חברתיות טיפול תרופתי, איך מתמודדים עם התקף חרדה, הפרעת חרדה תסמינים, חרדה תסמינים פיזיולוגיים, חרדה תמידית, טיפול בחרדות, איך להתגבר על התקף חרדה, התקף חרדה סימנים, ללא פחד, פחד מכישלון, התמודדות עם חרדות, תסמינים של חרדה, די לחרדות, חרדה טיפול בחרדות, חרדה סימפטומים, פחד טיסה מה עושים, פחד משתק, למה לפחד, חרדת טיסה, טיפול דיכאון, חרדה חברתית, איך מתמודדים עם חרדות, חרדה מתמשכת, חרדה תסמינים, פחד מהצלחה, התקפי חרדה חוזרים, התקף חרדה סימפטומים, התקף חרדה אצל ילדים, טיפול בחרדות טיסה, סימפטומים של חרדה, תרופה נגד חרדה, מה לעשות בהתקף חרדה, תרופה נגד חרדות, התקף חרדה קוצר נשימה, התקפי חרדות קשים, מהו פחד,
☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
8:41מה זה fomo? fear of missing out, מפחד להחמיץ, פחד מהחמצה, חשש מהחמצה, תחושת החמצה בחיים, תחושת החמצה בזוגיות, התמודדות עם תחושת החמצה, לא מסוגל להחליט, הססנות, קושי להחליט
מה זה FOMO ואיך פחד מהחמצה משפיע על קבלת החלטות?

FOMO הוא ראשי תיבות של הביטוי באנגלית "Fear of Missing Out", שמשמעותו פחד מהחמצה. מדובר בתחושה בה האדם חושש באופן תמידי שאם יבחר בפעולה מסוימת, הוא יחמיץ פעולה אחרת שיכולה להיות טובה או משמעותית יותר. לדוגמה, כשמציעים לאדם לצאת לדייט עם מישהי, הוא יכול לפחד להחמיץ את האפשרות להכיר אחרות, או כשמציעים לו לראות סרט מסוים, הוא חושש שיפספס סרט אחר טוב יותר. התחושה הזאת יוצרת מעגל אינסופי של היסוס, שבו האדם מתקשה להחליט ולעשות בחירות, כיוון שתמיד נדמה לו שהוא יכול להחמיץ משהו טוב יותר במקום אחר.

למה אנשים מרגישים תחושת החמצה תמידית?

אליעד כהן מסביר כי בכל החלטה שאדם עושה, הוא תמיד יחמיץ משהו אחר. זה לא משהו שנתון לדיון או לספק, אלא זו עובדה קיימת שמובנית בתוך כל בחירה. כשאדם בוחר אפשרות אחת, הוא תמיד בהכרח מוותר על האפשרות השנייה, וזה יוצר תחושת חיסרון. אנשים שסובלים מ - FOMO חיים באשליה שיש דרך לא להחמיץ כלל, והם חושבים שאם ידעו בדיוק מה לעשות, לא יחמיצו כלום. אך למעשה, מצב כזה אינו קיים. תמיד יש חיסרון בכל בחירה, ולכן תמיד יש תחושת החמצה כלשהי.

לדוגמה, אדם שמחליט לעבוד במקום מסוים, מיד מתחיל לחשוב שאולי במקום אחר יהיה לו טוב יותר. כשהוא שוקל לעבור למקום אחר, הוא מתחיל לפחד שהוא מחמיץ הזדמנויות דווקא במקום הנוכחי שלו. כך הוא מוצא את עצמו במעגל של חרדות, דאגות וקושי לקבל החלטות, מה שמוביל לחוסר סיפוק תמידי וחרדה מתמשכת.

מה הפתרון האמיתי לפחד מהחמצה?

אליעד כהן מציע פתרון תפיסתי ברור לפחד מהחמצה, ומדגיש כי ישנן שתי דרכים עיקריות להגיע לאושר: להשיג את מה שאתה רוצה או לרצות את מה שכבר השגת. לדבריו, אנשים שמרגישים תמיד שהם מחמיצים משהו הם אנשים שמנסים כל הזמן להשיג את מה שאין להם. גם כשישיגו את הדבר שרצו, הם ירצו מיד את הדבר הבא, ולכן לעולם לא ירגישו מסופקים.

לעומת זאת, אם אדם יבחר בדרך השנייה - לרצות את מה שיש לו, הוא לא יוכל להחמיץ כלום, כיוון שהאושר שלו לא תלוי יותר במה שאין לו, אלא אך ורק ברצון הפנימי שלו לקבל את המציאות כמו שהיא. אם האושר של האדם תלוי בדברים חיצוניים, הוא תמיד יחוש החמצה. אך אם האושר שלו תלוי בהחלטה הפנימית שלו להיות מרוצה מהמציאות כפי שהיא, לא תהיה שום תחושת החמצה, כי לא משנה מה יהיה או לא יהיה לו, הוא תמיד יהיה מרוצה.

האם לקבל את המציאות זה להיות "עבד" לה?

חלק מהאנשים מתנגדים לגישה הזו בטענה שלקבל את המציאות פירושו להיכנע ולהיות "עבד" לה. אליעד כהן מדגיש שמדובר בטעות בהבנת הרעיון. הכוונה שלו היא לא לכניעה פסיבית וחסרת ברירה, אלא לשינוי פנימי עמוק שבו האדם לומד לרצות את המציאות מתוך הבנה שהאושר נמצא בו עצמו, ולא בדבר כזה או אחר שחסר לו.

הוא מבהיר שכאשר אדם מרגיש תחושת החמצה תמידית, המשמעות היא שהוא מחפש את האושר במקום הלא נכון, במקום חיצוני לו. לכן הפתרון הוא שינוי פנימי של הרצון, כך שהאדם יהיה מסופק מהמציאות, ואז לא ירגיש שהוא מחמיץ כלום, כי כל מה שהוא צריך כבר נמצא בתוכו.

כיצד מתמודדים עם הססנות וקושי להחליט?

אנשים שחווים FOMO מוצאים את עצמם פעמים רבות חסרי יכולת להחליט או לבחור כיוון ברור. אליעד מסביר שההססנות הזאת נובעת מהאמונה שאפשר להימנע מהחמצה אם רק תהיה החלטה "נכונה" או "מושלמת". אך כיוון שאין החלטה מושלמת ולכל אפשרות יש חיסרון, תמיד תהיה תחושה של חוסר וודאות.

כדי להשתחרר מההססנות, האדם צריך להפנים שאין אפשרות להימנע לחלוטין מהחמצה. תמיד תהיה אפשרות אחרת, טובה או מושכת יותר. הפתרון הוא להחליט, לבחור דרך וללכת איתה, תוך הפנמת העובדה שהחיים הם לא מרדף אינסופי אחרי שלמות בלתי אפשרית, אלא עניין של ללמוד לרצות את מה שיש לך בהווה.

מה עושים עם תחושת החמצה בזוגיות או בעבודה?

אליעד מביא דוגמאות רבות מתחומים כמו זוגיות ועבודה, בהם הפחד להחמיץ מונע מאנשים לעשות בחירות ברורות. לדוגמה, אדם מפחד להתחייב לזוגיות כי הוא חושש שאולי הוא מחמיץ אפשרויות טובות יותר, או מפחד לעבוד במקום מסוים מחשש שיש מקום עבודה טוב יותר.

הפתרון הוא לא לחפש את "המקום הכי טוב" או את "הזוגיות המושלמת", אלא ללמוד לקבל החלטה ולדבוק בה מתוך ידיעה שכל בחירה תמיד כוללת חיסרון. האדם צריך להיות מסוגל לקבל את העובדה שהאושר שלו לא יבוא ממקום העבודה או מהזוגיות, אלא מתוך ההחלטה הפנימית שלו לרצות ולהיות מרוצה ממה שיש לו כרגע.

כיצד להפוך את תחושת ההחמצה לסיפוק ואושר?

המפתח להתמודדות עם תחושת ההחמצה הוא פיתוח היכולת לרצות את מה שיש לך כבר עכשיו. לפי אליעד, תחושת החמצה תמידית היא סימן ברור לכך שהאדם תולה את האושר שלו בדברים חיצוניים ולא ברצונו הפנימי. ברגע שהאדם מבין לעומק שהאושר אינו תלוי בשום דבר חיצוני, אלא רק בבחירה שלו לרצות את המציאות כפי שהיא, הוא משתחרר מתחושת ההחמצה ומוצא סיפוק מתמשך.
מה זה FOMO?

FOMO הוא ראשי תיבות של "Fear of Missing Out", כלומר, פחד מהחמצה. מדובר בתחושה שבה האדם חושש שהוא מחמיץ דברים טובים יותר או חשובים יותר ממה שהוא עושה כרגע.

כיצד פחד מהחמצה משפיע על אנשים?
  • הימנעות מקבלת החלטות - אדם מתקשה לבחור כי הוא מפחד להחמיץ אלטרנטיבה טובה יותר.
  • חוסר סיפוק תמידי - גם אם הוא בוחר, הוא מרגיש רע מהמחשבה שאולי הייתה אופציה טובה יותר.
  • חרדה וחוסר תפקוד - החשש המתמיד מפספוס מוביל לתסכול ולחוסר יכולת להתמקד בדבר אחד.
למה תמיד מחמיצים משהו?
  • בכל בחירה יש ויתור על האפשרות ההפוכה - אם אדם בוחר דבר אחד, הוא בהכרח מוותר על דבר אחר.
  • לכל דבר יש חיסרון - אין בחירה מושלמת, ולכן תמיד יהיה משהו שלא יתקבל.
  • האדם חושב שיש דרך "לנצח את המערכת" - הוא מחכה לרגע שבו ידע מה הדבר הנכון ולא יחמיץ דבר, אבל רגע כזה לא קיים.
מהו הפתרון לפחד מהחמצה?
  • להבין שהאושר אינו תלוי במה שיש לך, אלא ביכולת שלך לרצות את מה שיש.
  • לברר עם עצמך - האם אתה באמת מחמיץ משהו משמעותי, או שהתחושה נובעת מהרגל מחשבתי?
  • לקבל החלטות ולדבוק בהן - במקום להתחרט כל הזמן, לבחור ולהתקדם.
  • להפסיק לחפש שלמות - אין בחירה מושלמת, תמיד יש יתרונות וחסרונות.
כיצד אפשר להשתחרר מהתחושה של החמצה?
  • להפנים שתמיד יש משהו טוב יותר - ולכן אין טעם לרדוף אחרי שלמות בלתי אפשרית.
  • לפתח הרגל להעריך את מה שיש - להתרכז בהווה ולא במה שיכול היה להיות.
  • להבין שהמרדף אחר "מה שיכול היה להיות" מוביל לאומללות תמידית.
האם זה אומר להיות "עבד" למציאות?

לא מדובר על כניעה למציאות מתוך חוסר ברירה, אלא על שינוי גישה:
  • במקום להיאחז במה שאין, ללמוד להיות מרוצה ממה שיש.
  • במקום לחפש פתרון קסם שבו אין החמצה - להבין שהאושר לא תלוי בגורם חיצוני.
  • להבין שאם אדם מרגיש החמצה תמידית, זה סימן שהוא מחפש את האושר במקום הלא נכון.
לסיכום

פחד מהחמצה הוא תחושה טבעית, אך ניתן להשתחרר ממנה על ידי שינוי תפיסתי. במקום להתמקד במה שיכול היה להיות, עדיף להתרכז במה שיש וללמוד לרצות את המציאות כפי שהיא. כאשר אדם מפסיק לקשור את האושר שלו לדברים חיצוניים, הוא מפסיק לפחד מהחמצה, כי הוא מבין שהאושר נמצא בתוכו ולא בדבר שהוא עלול להפסיד.
עכשיו יש תופעה שנקראת FOMO.

ש: מה זה FOMO?

אליעד: FOMO זה ראשי תיבות fear of missing out אתה מפחד להחמיץ דברים.

ש: פחד מלהחמיץ דברים.

אליעד: כן.

ש: מוכר לי.

אליעד: אתה אומר לבן אדם "אולי תצא עם זאתי, לא אני מפחד להחמיץ את האחרות, אולי תעשה ככה למה שלא תהנה בסרט, אני מפחד להחמיץ סרט אחר".

ש: אוקי החמצה כלשהי.

אליעד: נכון, מה עושים עם זה אתה בא לעשות תרגיל אתה מפחד להחמיץ את התרגיל השני.

ש: אני אתן לך דוגמא ממני לדוגמא.

אליעד: כן דוגמא ממך יש הרבה דוגמאות ועכשיו השאלה מה הפתרון, מה אנחנו צריכים דוגמא לבעיה אני צריך את הפתרון לא את הדוגמאות לבעיה. מה הפתרון?

ש: מה הפתרון למה?

אליעד: לבעיה הזאת בן אדם לא מתפקד או רע לו מאוד מפחד מהחמצה.

ש: אוקי זה לא רק מפחד מהחמצה פחד מהחמצה שגורם לו חוסר תפקוד והוא לא רוצה להיות בחוסר תפקוד.

אליעד: מה שאתה רוצה בסוף פחד מהחמצה הלאה, מפחד להחמיץ אתה אומר לבן אדם "למה שלא תעבוד פה? אני מפחד שאולי אם אני לא אעבוד אני אולי אמצע מקום יותר טוב, אז לך תעבוד שם, לא אולי אם אני אעבוד בכלל יהיה יותר טוב, אז אולי זה" כל דבר מפחד להחמיץ. מה התשובה הפשוטה?

ש: צריך לבדוק אם היתרונות והחסרונות בכל דבר ודבר.

אליעד: אתה הולך סחור סחור.

ש: ללכת עם הדבר שהכי הרבה אתה רוצה.

אליעד: כן אבל הוא עדיין מרגיש רע מזה שהוא מפחד להחמיץ, תראה בסוף הוא הולך עם מה שהוא הכי רוצה אבל הוא עדיין מרגיש רע מזה שהוא מפחד להחמיץ כל הזמן, מה עושים שואלים מה האמת האם זה שאתה הולך ימינה זה באמת אומר שיכול להיות שאתה תחמיץ משהו שמאלה. מה האמת שתלוי אם נאמר שהאושר שלך תלוי בצורה חיצונית אז כן כי כל דבר יש לו חיסרון ואז הבן אדם מחויב שאתה מחמיץ משהו ואם הוא תלוי בזה שאתה רוצה את המציאות אתה לא מחמיץ כלום כי זה לא משנה מה יש לך או מה אין לך.

ש: רגע עצור שנייה זה שלכל דבר יש חיסרון אז יכול להיות שהוא לא מחמיץ שום דבר.

אליעד: לא מההתחלה.

ש: רגע אתה אומר לא האמת היא שיש סיכוי שאתה תחמיץ אבל מי אמר את זה.

אליעד: לא אתה מחמיץ לא יש סיכוי אתה בטוח מחמיץ.

ש: בטוח מחמיץ?

אליעד: מאה אחוז.

ש: למה בטוח מחמיץ?

אליעד: מאחר שבכל דבר יש חיסרון לכן מחויב שכשאתה עושה משהו אתה חסר את ההפך שלו.

ש: סבבה נניח שאתה חסר את ההפך שלו אבל אתה חסר את ההפך שלו בכל מקרה.

אליעד: נכון.

ש: אז מה זה משנה אם אתה, אז תלך לכיוון הזה למה דווקא פה.

אליעד: לא אני אומר שבן אדם שיש לו פחד מהחמצה יש לו הנחת יסוד שיש אפשרות לא להחמיץ, הוא אומר "אני מרגיש רע מזה שאני מחמיץ משהו" כאילו יש לו בראש איזה מחשבה "אבל אם אני אדע מה אני באמת צריך לעשות אני לא אחמיץ" כאילו שהוא מחכה שיפול לו האסימון למצוא מה הוא יעשה והוא לא יחמיץ אין כזאת אפשרות אתה תמיד מחמיץ משהו.

ש: הבנתי בהנחה שאתה עושה איזה משהו מסוים אתה לא עושה משהו אחר.

אליעד: אבל אתה צריך לדעת שמצד האמת תמיד יש חיסרון בכל דבר שתעשה, עכשיו בא נחדד עוד פעם יש שתי דרכים להיות מאושר או שתשיג את מה שאתה רוצה או שתרצה את מה שהשגת, אם אתה חושב שהאושר שלך בנוי על זה שתשיג את מה שאתה רוצה אז אתה תמיד תהיה בתחושה שאתה מחמיץ משהו לעולמי עולמים כל מה שלא יהיה לך אתה תרצה יותר או תרצה משהו שונה מאה אחוז.

ש: עוד פעם.

אליעד: אם אתה חושב שהאושר שלך תלוי בזה שתשיג את מה שאתה רוצה מחויב במציאות שתמיד תרגיש שאתה מחמיץ משהו, גם אחרי שאתה תשיג את הדבר אתה תרגיש "אבל אני מחמיץ את היותר ממנו" יהיה לך מיליון שני מיליון, שלושה מיליון לא משנה תמיד תרצה משהו אחר, יהיה לך את כל הזה תרצה משהו אחר תמיד אתה מחמיץ משהו.

אבל אם אתה הולך לכיוון שאומר שאתה רוצה את המציאות איך שהיא ואתה לומד איך לרצות את המציאות איך שהיא אבל אתה אומר "האושר שלי לא תלוי בזה שאני אשיג את מה שאני רוצה אלא בזה שאני ארצה את מה שהשגתי" אז מההיבט הזה לא שייך להחמיץ אף פעם כי שום דבר האושר לא נמצא בו, האושר נמצא בתוכך אז אתה לא יכול להחמיץ כלום אף פעם.

נגיד אני מחמיץ משהו זה ברמת הצורה אין לי את מה שאני רוצה אני רוצה את זה ששם אבל אם אומרים לך "תקשיב בסוף אם יהיה לך טוב או לא זה תלוי אם אתה תרצה את מה שיש לך ולא קשור למה יש לך, אז אם זה לא קשור למה יש אני גם לא יכול להחמיץ שום דבר כי זה לא קשור למה יש או מה אין".

ש: כלומר, תתכופף בפני המציאות.

אליעד: כלומר, תכפיף את המציאות שתהיה כרצונך, אל תשחק משחקי מילים הסברתי לך תשנה את רצונך וזהו זה הכל, הפחד מהחמצה נובע מזה שבן אדם חושב שהאושר שלו נמצא שם אז מאחר שהוא חושב שהאושר שלו נמצא שם אז הוא אף פעם לא מרוצה והוא תמיד גם חושב שהוא מחמיץ ואז הוא גם לא יודע לקבל החלטות ואז יש לו בעיה כזאת בעיה אחרת וחרדה ותסביכים ועניינים.

אבל אם הוא מבין שזה שהוא רודף אחרי הצורות זה רק בשביל ליצור משמעות אבל מצד האמת בתוכו הוא לא צריך שום דבר והכל בסדר איך שהוא וזה בכלל תלוי ברצון שלו ביחס למציאות אז הוא לא יכול להחמיץ שום דבר אף פעם.

ש: רגע אבל זה נשמע לי קצת פלצף אם בא אליך בן אדם אומר "תשמע אני מחליט", זה נשמע פלצף איזה זה בא בן אדם "אני מרגיש שאני מחמיץ", השאלה האם באמת בכלל הוא מחמיץ האם זה בכלל.

אליעד: עכשיו למה זה נשמע לך פלצף כי אני הסברתי את זה קצר אבל בא בן אדם "שלום אני מרגיש שאני מחמיץ, מה אתה מחמיץ? אני מרגיש שאני מחמיץ שאולי שמה יותר טוב, מה שמה יותר טוב" הוא אומר "ברור", עושים איתו סיבוב ארוך "מה שמה יותר טוב? שמה יותר טוב יותר כסף, אוקי אז מה אם זה יותר כסף, אם יהיה לי יותר כסף אני אהיה יותר מאושר, אתה בטוח שאם יהיה לך יותר כסף אתה תהיה יותר מאושר? וואלה לא בטוח גם אז אני לא אהיה מאושר, אוקי אז מה אתה מחמיץ אתה רוצה שם ולא פה".

אומר לו "מה אתה מחמיץ" בודקים ובודקים עד שהוא מגלה שזה בכלל לא קשור לחיצוני זה קשור לפנימי, אומרים לו "אתה רוצה? יפה אז תקבל את זה ואז אתה לא מחמיץ כלום", ברור שעושים איתו סיבוב ארוך הסברתי לך את הנוסחה.

ש: רגע בסדר, שנייה רגע בסדר לפעמים כדי להבין את הנוסחה אני צריך לעשות סיבוב גם כן.

אליעד: נכון.

ש: אני אומר אבל שיכול להיות שבאותו רגע לפחות בזמן מסוים אם לא אספיק לעשות את כל הסיבוב אני אכנס לדיכאון.

אליעד: זה מה יש הוא כבר בדיכאון.

ש: הוא כבר בדיכאון עוד יותר בדיכאון כמו שאמרת לי רק עוד יותר רע.

אליעד: זה מה יש.

ש: מה זה זה מה יש בא אליך בן אדם אתה עושה לו יותר רע?

אליעד: כן.

ש: למה?

אליעד: אתה בא לרופא אומר לו "כואב לי השן" הוא עושה לך עקירה זה לא יותר רע מאשר לפני הכאב עכשיו עוד יותר כואב לך.

ש: אבל אמרת לפני כן שזאת גישה, לא משנה אבל זאת גישה שאמרת של טיפשים.

אליעד: באמת?

ש: כן זה מה שאתה אמרת.

אליעד: לא נכון הטיפשים אמרו שזאת גישה של טיפשים.

ש: אז היית טיפש לפני כן?

אליעד: לא אתה לא הבנת את מה שאמרתי מקודם.

ש: אמרת את זה או לא אמרת את זה?

אליעד: לא אמרתי את זה.

ש: לא אמרת את זה?

אליעד: לא אמרתי את זה.

ש: לא אמרת שזאת גישה של טיפשים?

אליעד: לא.

ש: לא אמרת את זה?

אליעד: לא, לא אמרתי את זה.

ש: יש וידאו.

אליעד: אז מה.

ש: ואם תראה בווידאו שאתה אמרת.

אליעד: לא אמרתי משהו אחר.

ש: מה אמרת?

אליעד: אמרתי שאם יש פתרון יותר טוב זה גישה של טיפשים, אתה מכיר פתרון יותר טוב?

ש: כן אולי יש פתרון יותר טוב.

אליעד: אולי יש פתרון יותר טוב תביא אותו ואם תביא אותו אז הגישה שלי היא גישה של טיפשים סבבה.

ש: הבנתי.

אליעד: בינתיים זה הפתרון, הבנו חוץ מזה מה שהבאתם אז זה היה משהו אחר זה היה "בוא נגיד לו שהיה לך רע קודם וגם עכשיו" ואני אמרתי לו לא בוא נפתור לך את הבעיה.

ש: מה פתרת את הבעיה אתה אמרת לו בכל דבר יש חיסרון.

אליעד: לא נכון אדוני לא נכון אני לקחתי אותו כבר לכיוון, הבנתי אתה נתפסת על לכל דבר יש חיסרון אל תיתפס שלכל דבר יש חיסרון תיתפס לזה שאני מנסה לנתב אותו שהוא יכול ללמוד לרצות את המציאות איך שהיא ואז לא יהיה חיסרון, זה ברור שלהגיד לו "טוב תמיד יש חיסרון" מה עשינו בזה עכשיו לא אני מנסה להגיד לו "תקשיב אדוני אתה יכול ללמוד לקבל את המציאות איך שהיא ואז לא יהיה חיסרון לא תהיה החמצה".

ש: תהיה עבד, זה מה שאתה אמרת.

אליעד: תקבל את זה שאתה עבד בלב שלם.

ש: אבל הוא לא רוצה.

אליעד: עזוב אותי הוא יש לו תסביכים.

ש: רגע שנייה אבל הבן אדם הוא מעדיף, אני נראה לי ככה שהבן אדם בתוך משחק מסוים.

אליעד: הוא חושב שלקבל את המציאות זה נקרא להיות עבד סבבה זאת החשיבה שלו, מה האמת שזה נכון.

ש: לא אבל אני אגיד לך באיזה מובן הוא מתכוון.

אליעד: לא בכל המובנים זה נכון במובן של מה שהוא מתכוון לקבל את המציאות, מה שהוא קורה לזה לקבל את המציאות זה נקרא להיות עבד.

ש: אני אגיד לך למה כי זה כאילו בעוונטה זה לא באמת.

אליעד: נכון אני לא מדבר על זה.

ש1: מה זה בעוונטה לא הבנתי?

ש2: בעוונטה זה כאילו שאתה אומר לעצמך שאתה מקבל אבל אתה לא באמת מקבל כי אם אתה באמת תקבל אז אתה תהפוך להיות המציאות עצמה אתה תהיה אחד איתה.

ש1: אם אתה חושב שאתה אלוהים למה שתצטרך לקבל אתה תשלוט בה למה שתצטרך לקבל.

ש2: זה מה שאמרתי.

אליעד: סבבה זה אותו דבר כשאמרתי לקבל התכוונתי לגלה שאתה אלוהים ואתה שולט בה.
רשימת פחדים / רשימת חרדות - רשימת חרדות ופחדים - רשימה של חרדות / רשימה של פחדים - רשימת פחדים וחרדות
... להביא ילדים פחד להבין את הרצון פחד להבין את עצמי פחד להבין את עצמך פחד להגיד בדיחות פחד להודות פחד להופיע בבית משפט פחד להופיע בפני קהל פחד להופיע בפני שופט פחד להזדקן פחד להזדקן לבד פחד להחמיץ פחד להטיל ספק פחד להטיל ספק בשכל פחד להידרס פחד להיות... פחד להיות חולה פחד להיות חלש פחד להיות לבד פחד להיות מאוהב ...
זוגיות ו FOMO, פחד מהחמצה ומציאת זוגיות, למצוא זוגיות ופחד מפספוס, חרדת החמצה בזוגיות, פחד לפספס, פחד להתחייב, פחד ממחויבות, פחד להחמיץ, אולי יש מישהו יותר טוב? אולי יש מישהי יותר טובה? להרגיש טוב לבד בלי זוגיות מושלמת
זוגיות ו FOMO, פחד מהחמצה ומציאת זוגיות, למצוא זוגיות ופחד מפספוס, חרדת החמצה בזוגיות, פחד לפספס, פחד להתחייב, פחד ממחויבות, פחד להחמיץ, אולי יש מישהו יותר טוב? אולי יש מישהי יותר טובה? להרגיש טוב לבד בלי זוגיות מושלמת
... ו FOMO, פחד מהחמצה ומציאת זוגיות, למצוא זוגיות ופחד מפספוס, חרדת החמצה בזוגיות, פחד לפספס, פחד להתחייב, פחד ממחויבות, פחד להחמיץ , אולי יש מישהו יותר טוב? אולי יש מישהי יותר ... פנימי למלא חוסר. כיצד שלמות פנימית מקלה על מציאת זוגיות? כשאדם שלם עם עצמו, הזוגיות הופכת לדבר שנבחר מתוך רצון חופשי ולא מתוך לחץ או חרדה להחמיץ. הוא יודע שגם אם יש אנשים טובים יותר בחוץ, זה ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על מה זה fomo? fear of missing out, מפחד להחמיץ, פחד מהחמצה, חשש מהחמצה, תחושת החמצה בחיים, תחושת החמצה בזוגיות, התמודדות עם תחושת החמצה, לא מסוגל להחליט, הססנות, קושי להחליט
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
לצאת מחרדה ודיכאון, אל שקט נפשי אמיתי - הספר על: מפחד להחמיץ, טיפול בכל הפרעות החרדה והפחדים, טיפול בפוביות, התמודדות עם כל חרדה או פחד, פתרון לכל סוגי החרדה והדיכאון, איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? דיכאון? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? מועקות נפשיות וייאוש? כעס ועצבים? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה ועוד...

אהבה הצלחה וחיים טובים בלי פחד - הספר על: פתרון לכל סוגי החרדה והדיכאון, מפחד להחמיץ, איך לנהל את הזמן? איך להעריך את עצמך? איך לשפר את הזיכרון? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך למצוא זוגיות? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לחנך ילדים? איך לפרש חלומות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לקבל החלטות? איך להצליח בראיון עבודה? איך להיות מאושר ושמח? איך להתמודד עם גירושין? איך להאמין בעצמך? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להיגמל מהימורים? איך לשתול מחשבות? איך לעשות יותר כסף? איך ליצור אהבה? איך לשנות תכונות אופי? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לא להישחק בעבודה? איך להעביר ביקורת בונה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להצליח בזוגיות ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: טיפול בפוביות, איך להיות מאושר? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש בחירה חופשית? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם יש או אין אלוהים? אולי אנחנו במטריקס? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש משמעות לחיים? למה העולם קיים? האם לדומם יש תודעה? בשביל מה לחיות? מה המשמעות של החיים? למה לא להתאבד? איך להיות הכי חכם בעולם? האם באמת הכל לטובה? למה יש רע וסבל בעולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם המציאות היא טובה או רעה? האם הכל אפשרי? מי ברא את אלוהים? האם אפשר לדעת הכל? איך נוצר העולם? למה יש רע בעולם? איך להנות בחיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש אמת מוחלטת? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך נוצר העולם ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר Anxiety-Treatment.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי, קואצינג, אימון אישי לחרדות בנושאי מפחד להחמיץ - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר Anxiety-Treatment.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.1094 שניות - עכשיו 22_05_2025 השעה 21:12:35 - wesi10