אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה פחד להתאכזב ✔פחד ללכת עד הסוף, פחד להתמסר, פחד להתאכזב, פחד מאכזבה, פחד ללכת עד לקצה ✔ובו יתבאר, הפחד של האדם ללכת עד הסוף עם המטרות שלו...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






ייעוץ + טיפול גם בנושאים:
חרדות / פחדים / פוביות / דיכאון / ייאוש / עצבות, חוסר ביטחון עצמי, פחד קהל / פחד במה / חרדת קהל, מחשבה טורדנית כפייתית, הפרעת חרדה ופחד, טיפול נפשי / טיפול אישי, התקפי חרדה / התקפי פאניקה, הפרעות קשב וריכוז ADHD, פחד להתאכזב, טיפול בחרדת טיסה, פחד מזוגיות, חרדה תמידית, טיפול בחרדות אצל ילדים, חרדות חברתיות, פחד מעליות, טיפול קוגניטיבי התנהגותי, טיפול התנהגותי בחרדה, התקפי חרדה חוזרים, פוביה מכפתורים, חרדות קיומיות, טיפול אלטרנטיבי בחרדות, טיפול בחרדות חברתית, פחד משינויים, פחד טיסה, הפרעת חרדה חברתית, אבחון חרדה, חרדות כלליות, חרדת פרידה, חרדה מצבית, טיפול בחרדה התקפי חרדה, פחד נטישה, טיפול בחרדות ודיכאון, פחד ממקומות פתוחים, איך להתגבר על חרדה, התקף חרדה תסמינים, התמודדות עם פחד, טיפול התנהגותי קוגניטיבי, חרדה ממוות, התקפי חרדות קשים, חרדות מוכללות, פחד קיומי, חרדות טיפול, האם התקף חרדה מסוכן, פחד מעכבישים, טיפול התנהגותי בחרדות,
☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
🖨פחד ללכת עד הסוף, פחד להתמסר, פחד להתאכזב, פחד מאכזבה, פחד ללכת עד לקצה
ובו יתבאר, הפחד של האדם ללכת עד הסוף עם המטרות שלו, הפחד של האדם להיות נאמן לעצמו עד הסוף, הפחד של האדם להתמסר לרעיונות שלו, הפחד של האדם ללכת עד לקצה האחרון של השאיפות שלו, והפחד של האדם להתאכזב / הפחד מפני אכזבה ועוד.

והעניין הוא, כי האדם רוצה להשיג את כל המטרות שלו. והאדם רוצה להיות מאושר בשלמות, ורוצה להרגיש טוב תמיד בשלמות אמיתית. ובעולם שלנו, כדי לקבל משהו, לשם כך צריך את המוכנות של האדם, לקבל את הדבר. כי מי שלא יהיה מוכן לקבל את האושר, הוא לא יהיה מאושר, גם אם האושר יהיה זמין עבורו. ומי שלא מוכן לאכול, יישאר רעב, גם אם האוכל יהיה מול פיו.

והיכולת של האדם לקבל את מה שיש בעולם, היא על ידי הרצון שלו. כי הרצון של האדם, הוא כלי הקיבול של האדם, לקבל את מה שיש לעולם להציע, לטוב ולרע. והאדם לא יכול לקבל משהו, בלי שתהיה לו את היכולת לקבל אותו. והיכולת לקבל את הדבר, היא על ידי זה שרוצים אותו. ומי שבאמת לא רוצה איזה דבר, לא תהיה אפשרות, לתת לו את הדבר.

לדוגמה, מחלה. שאם האדם באמת ובתמים ובלב שלם, לא היה רוצה להיות חולה, עד כדי כך שהאדם היה מוכן לוותר על הקיום העצמי שלו ועל כל מה שיש לו, והעיקר לא להיות חולה, הרי שאדם כזה, לא היה מסוגל לחוות חולי. ולא שהגוף שלו היה חולה או לא היה חולה, אלא שהוא עצמו, לא היה סובל משום חולי. מאחר שהתודעה שלו, לא הייתה מצליחה להכיל בתוכה את המחשבה על המחלה. והאדם יכול להרגיש מחלה, רק בגלל שהוא לא מתנגד למחשבה של המחלה, בכל ליבו נפשו ומאודו. אבל מי שיתנגד ב 100% בשלמות, מול המחשבה של הרע, הרע לא יפגע בו בכלל.

וכדי שהאדם יהיה מסוגל להשיג את כל המטרות שלו בשלמות עד הסוף, לשם כך הוא צריך לעשות את הדבר הפשוט ביותר. שהוא, לרצות להשיג את כל המטרות שלו בשלמות עד הסוף. כי בעולם שלנו יש אין סוף אפשרויות. וקיימת גם האפשרות להשיג את כל המטרות בשלמות שאין שלמות אחריה. והאדם יכול לקבל את האפשרות הזאת, שבה הוא משיג את כל המטרות שלו בשלמות, על ידי זה שהוא באמת ירצה להשיג את כל המטרות שלו בשלמות.

ומצד אחד, האדם מאוד רוצה להשיג את כל המטרות שלו בשלמות. כי כאשר כל המטרות מתגשמות, אז יש אושר אמיתי. והאדם מאוד רוצה שהמציאות תהיה כרצונו תמיד. כי כאשר המציאות כרצונך תמיד, אז אין שום רע כלל, אלא רק טוב שאינו תלוי בדבר.

אלא, שכדי להשיג את הדבר הזה, לשם כך צריך האדם "לבקש" מהמציאות את הדבר הזה. כי המציאות יכולה לתת לאדם את כל מה שהוא ירצה. אבל האדם צריך "לבקש" מהמציאות לקבל את מה שהוא רוצה. ואם האדם לא באמת מוכן לבקש בלב שלם, את מה שהוא רוצה להשיג, אז הוא גם לא מקבל את מה שהוא רוצה בשלמות.

והרעיון הוא, שכדי שהמציאות תהיה כרצונך תמיד בשלמות, לשם כך צריך האדם להגדיר עבור עצמו, שהוא באמת רוצה שהמציאות תהיה כרצונו תמיד. וכדי להיות מאושר בשלמות, לשם כך צריך האדם להגדיר עבור עצמו ולבקש מהמציאות, שהמציאות תהיה כרצונו תמיד.

ואף אחד בעולם לא היה מתנגד, לכך, שהמציאות תהיה כרצונו תמיד. אז למה בכל זאת האדם לא באמת מבקש מהמציאות, שהיא תהיה כרצונו תמיד?! כי האדם רוצה הרבה דברים בחיים שלו. ולכל אחד יש מטרות שונות ומשונות. אבל בעולם שלנו, כמעט אף אחד לא מציב לעצמו אל מול עיניו, את המטרה הגדולה ביותר שיש בעולם, שהיא המטרה להיות שבע רצון מהמציאות תמיד, בלי תלות כלשהי בשום דבר שהוא. והאדם היה מוכן לקבל את הדבר הזה, אבל הוא לא מגדיר לעצמו מול עיניו, רק את המטרה הזאת.

כי הרבה אנשים מנסים להיות מאושרים. אבל כל אלו שלא מצליחים להיות מאושרים תמיד, זה משום שיש להם עוד מטרות להשיג בחיים. והמציאות מוכנה לתת לאדם את כל מה שהוא ירצה, אבל הוא צריך באמת לרצות את זה.

כי אם זה דבר קטן, אז אפשר לרצות אותו בצורה חלקית וגם לקבל אותו. אבל מי שרוצה לקבל את הדבר הגדול ביותר, צריך גם להראות שהוא באמת רוצה אותו. דהיינו, רוצה אותו עם הרצון הגדול ביותר. וכל זמן שיש לאדם עוד רצונות שונים ומשונים, מלבד הרצון הפנימי והעמוק ביותר, להרגיש טוב תמיד, הרי שהאדם לא מראה למציאות, שהוא באמת מעוניין להתאחד איתה ולהיות איתה בשלום תמיד.

כי האדם כאילו אומר למציאות, שהוא מאוד רוצה להיות איתה בשלום תמיד. (שלום עם המציאות = להרגיש טוב תמיד = שהכל כרצונך תמיד). אבל אם זה לא יסתדר, אז הוא מוכן לוותר על זה, והוא מוכן להסתפק, בכך שהוא יקבל דבר כזה או אחר. ואז, המציאות "נפגעת". והיא לא מוכנה לעשות שלום אמיתי, עם האדם, אם הוא לא באמת רוצה לעשות איתה שלום באמת, אלא מוכן להסתפק בתחליפים זולים.

ולמה האדם לא מבקש מהמציאות להיות איתה בשלום תמיד? ולמה האדם לא מוכן להגדיר לעצמו כמטרה אחת ויחידה, שהוא הולך על כל הקופה, והולך עד הסוף עם האושר שלו, והולך להיות נאמן לעצמו עד הסוף, ולנסות להשיג אושר פנימי שאינו תלוי בשום דבר, עד הסוף ועד הקצה האחרון?

זה משום, שהאדם מפחד להתאכזב. כי יש לאדם פחד מפני אכזבה, שהאדם מפחד לרצות משהו באמת ובלב שלם, ואח"כ להתאכזב באמת ובלב שלם, מכך שהוא לא קיבל אותו. כי כל זמן שהאדם רוצה את הדבר, אבל לא רוצה אותו כל כולו באמת, אז האדם גם לא יכול להתאכזב באמת, מכך שהוא לא קיבל את הדבר.

אבל כאשר האדם הולך עד הסוף, דהיינו, שהוא כל כולו רוצה דבר אחד ויחיד, אז הוא כאילו מהמר על כל האושר שלו, ושם את כל הביצים בסל אחד, ומסתכן בכך, שהוא לא יקבל את מה שהוא רוצה, ויישאר קרח מכאן ומכאן.

כי הרצון, יוצר חיסרון. והאדם מרגיש רע (וגם טוב), רק בגלל שיש לו רצונות. כי האדם רוצה משהו, וחווה חיסרון מכך שאין לו את אותו הדבר. ועל ידי זה נוצר אצל האדם רע, כאשר אין לו את הדבר, וטוב, כאשר רצונו מתמלא.

וכאשר האדם ממקד את כל כוח הרצון שלו, ברצון אחד ויחיד, שהוא הרצון להרגיש טוב תמיד בשלמות שאין שלמות אחריה, על ידי זה האדם מרגיש גם חיסרון מאוד גדול, מכך שהוא לא מאושר תמיד בשלמות שאין שלמות אחריה.

וכל זמן שהאדם רוצה להיות מאושר תמיד, אבל לא רוצה את זה בלב שלם, אז מצד אחד האדם סובל מכך שהוא לא מאושר תמיד. אבל מצד שני, הוא גם לא סובל מכך יותר מידי, אלא סובל מכך, רק כפי כמה שהוא רוצה להיות מאושר תמיד, ורק כפי כמה שהאושר התמידי חסר לו.

ולכן האדם מפחד ללכת על כל...
👈 הספר "להיות אלוהים"    (2 חלקים, 336 פרקים - 656 עמ')
👈 400 ש"ח בלבד!    ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: איך נוצר העולם? האם יש אמת מוחלטת? מה המשמעות של החיים? האם באמת הכל לטובה? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם יש בחירה חופשית? מה יש מעבר לזמן ולמקום? איך נוצר העולם? למה העולם קיים? האם אפשר לדעת הכל? האם יש משמעות לחיים? האם יש או אין אלוהים? למה לא להתאבד? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? בשביל מה לחיות? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם המציאות היא טובה או רעה? איך להיות הכי חכם בעולם? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם לדומם יש תודעה? איך להיות מאושר? מי ברא את אלוהים? למה יש רע בעולם? האם הכל אפשרי? אולי אנחנו במטריקס? האם יש הבדל בין חלום למציאות? איך להנות בחיים? מהי תכלית ומשמעות החיים? למה יש רע וסבל בעולם ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

נושאים נוספים לעיונך...
דיכאון אובדני פחד להתמכר חרדות בזוגיות להסביר מה זה פחד איך לא להיכנס לדיכאון מבגידה? לא לפחד מהדבר הכי רע טיפול נגד חרדה מה הקשר בין רצון לפחד? לא לפחד לגשת לבחורות לא לפחד מבחורות שיטות טיפול בפחד גישה להתגבר על חרדה מה טוב בפחד לא הגיוני? לטפל בשורש החרדה ניתוח סיבתיות של פחד להתחיל עם בחורה פחד להישרף באש לטפל בהפרעת חרדה חרדת ביצוע מינית דיכאון וחוסר משמעות בחיים דיכאון עולמי פחד לא להתעורר משינה פחד לא להצליח למכור טיפול בחרדה אצל ילדים היתרונות של הפחד איך להפסיק פחד? פחד לא מוצדק מסכנה שקרית פחד בתת מודע פחד הישרדותי מתי יש חרדה? פורנוגרפיה ודיכאון איך לא לפחד להתגרש? פחד מגן עדן האם דיכאון תורשתי? להתמודד עם דיכאון מולד פחד ואמונה פחד מנכות להימנע מחרדה התמודדות עם פחד מזוגיות פחדים לא לפחד להתחיל איתו הרגשה של דיכאון פחד לבטא אהבה מפחד לחוות פחד לפגוע באנשים פחד להיקשר טיפול מיידי בהתקפי דיכאון איך לטפל בחרדות? לא לפחד להיות בודד ולבד שיטות הפחדה חרדה בדייט פחד מפני פחד פחד מחשיפה ציבורית חרדה מבית משפט למה יש חרדה? לגרום למישהו לא לפחד לדבר איתך הפרעות דיכאון למה ילדה מפחדת? התמודדות עם חרדות מודחקות כמה זמן לוקח להעלים פחד? מפחד לקבל קורונה טיפול קוגניטיבי בדיכאון ממה נובעת חרדה? לקוח מפחד להחליט התמודדות עם חרדת בחינות פחד להתעמת הרגשה של חוסר הפחד פחד מעין הרע להתמודד עם פחד מוות חרדה טורדנית פחד לפתח שיחה עם מישהי פחדים מהעתיד לטפל בפחד ממחויבות זוגית לחיות בלי שום פחד החברה החרדית לעזור לילדה שמפחדת פחד להיות תלוי באחרים פחד ממבחן נהיגה פחד לחיות בפחד להתמודד עם דיכאון אחרי פרידה להתמודד עם חרדת גירושין האם כדאי לא לפחד? יצירת חרדה אני מפחדת ממחלות נזקים שגורם פחד האם החרדה תחזור? פחד מקללות פחד לקבל מחמאות פחד מחקירה דיכאון אחרי לידה בלי פחד אין חיים חרדות אצל ילדים פחד לאבד שליטה ולפגוע באנשים איך לצאת מדיכאון? פחד של ילדים פחד לריב עם אנשים חרדה קיצונית פחדים חברתיים פחד סגירה ראש ממשלה יכול לפחד מגוק פחד מכלבים עוד נושאים ...
האתר Anxiety-Treatment.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא קואצ'ר, טיפול בהפרעות חרדה, אימון אישי לחרדה בתחום פחד להתאכזב - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר Anxiety-Treatment.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.5469 שניות - עכשיו 04_09_2026 השעה 09:38:10 - wesi10