אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה פחד מפני איבוד שליטה ✔פחד להשתגע ולפגוע באחרים, פחד לאבד שליטה להשתגע ולפגוע באחרים, פחד מאובדן שפיות זמנית, פחד מאובדן שליטה, פחד מדיבוק, פחד...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






ייעוץ + טיפול גם בנושאים:
חרדות / פחדים / פוביות / דיכאון / ייאוש / עצבות, חוסר ביטחון עצמי, פחד קהל / פחד במה / חרדת קהל, מחשבה טורדנית כפייתית, הפרעת חרדה ופחד, טיפול נפשי / טיפול אישי, התקפי חרדה / התקפי פאניקה, הפרעות קשב וריכוז ADHD, פחד מפני איבוד שליטה, קוצר נשימה חרדה, דיכאון וחרדות, התמודדות עם פחד קהל, איך להתגבר על פחד טיסה, אבחון חרדה, חרדות נהיגה, סימפטומים של התקף חרדה, זרמים ברגליים חרדה, חרדה נוירוטית, פחד מאנשים פוביה, פחד נפשי, מאמן עסקי, הפרעת חרדה כללית, טיפול בחרדות כללית, חרדת נהיגה טיפול, פחדים ילדים, פחד מכישלון, חרדת במה, איך להתגבר על פחד, טיפול דיכאון, תרופות לחרדות, פחד ממים, חרדה כאבי בטן, חרדת נהיגה, חרדת טיסה, חרדות חברתיות אצל ילדים, חרדה אחרי לידה, התקף חרדות, נוגדי חרדה, פוביות, פוביה מחרקים, תרופות חרדות, חרדה תרופות, מטפלים ב ocd, תסמינים להתקף חרדה, חרדה אצל ילדים,
☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
🖨פחד להשתגע ולפגוע באחרים, פחד לאבד שליטה להשתגע ולפגוע באחרים, פחד מאובדן שפיות זמנית, פחד מאובדן שליטה, פחד מדיבוק, פחד להיות במצב של אי שפיות זמנית, פחד להתחרפן, פחד לאבד את זה, פחד לאבד את עצמי, פחד להרביץ למישהו, פחד לפגוע באנשים קרובים, פחד מהתמוטטות עצבים, פחד מאובדן שפיות, לא להקשיב ללב, לא להקשיב לרגש, להקשיב לשכל, פחד להיות זומבי
תקציר שיחה עם אדם שחושש להשתגע ולפגוע באחרים או לעשות דברים רעים כאלו ואחרים. הוסבר שיש 2 סוגים של פחד להשתגע.

1 - פחד לאבד שליטה על המעשים, ולפעול מתוך סוג של אובדן שפיות זמנית, כאילו נכנס באדם דיבוק. דהיינו, שהאדם חושש ממצב שבו הוא יאבד שליטה, במובן של יאבד את הבחירה החופשית שלו, ויפעל כמו זומבי בלי בחירה חופשית. כאשר במצב כזה הוא עשוי לעשות דברים משוגעים שהוא לא רוצה לעשות.

במקרה הזה, ברור לאדם, שאם משהו ישתלט על המוח שלו, לחלוטין באופן מלא, הרי שהוא יאבד את המודעות שלו. ואז ממילא אין טעם לפחד. ולכן פחד כזה הגיוני, רק אם תהיה השתלטות חלקית, כאשר האדם אחר כך יחזור לשפיות ואז ירגיש רע מכך שהוא פעל בצורה לא שפויה קודם לכן.

2 - פחד להשתגע, לא במובן של לאבד שליטה על המעשים, אלא פחד להשתגע במובן של לחשוב בצורה לא הגיונית, בצורה שבה לדוגמה יראה לאדם הגיוני לפגוע במישהו אחר שמכעיס אותו וכיו"ב. כאשר המחשבה הלא הגיונית הופכת להגיונית, זה בעצם סוג של שיגעון.

דהיינו, פחד 1 הוא מסוג של לאבד את הבחירה החופשית. פחד 2 הוא מסוג של שהבחירה החופשית תשתנה ושהאדם יפעל בצורה שנחשבת ללא הגיונית.

אז איך להתמודד עם הפחד הזה?

אז הכי טוב לבדוק מה האמת? האם באמת יש סיכוי שיקרה דבר כזה? והתשובה היא, שכן, יש סיכוי שזה יקרה. למה? כי הכל יכול לקרות וכל מה שניתן לדמיין שיקרה, אכן יכול לקרות. אז איך נתמודד עם הפחד הזה?!


וכאן יש כמה זוויות. אז קודם כל צריכים לבחור, האם אנחנו חושבים בהיגיון רציונאלי רגיל, שבו אנחנו בודקים מה הסיכוי הסביר שמשהו כזה יקרה, או שמבחינתנו הכל יכול לקרות?

אם נלך על האפשרות שלא הכל יכול לקרות, אלא שיש סיכוי סיכון שמשהו יקרה ושניתן להקטין את הסיכוי שמשהו יקרה. זה כיוון אחד שתכף נסביר אותו.

אבל אם נלך על האפשרות שאנחנו רוצים לחשוב שהכל יכול לקרות, אז אכן באמת הכל יכול לקרות. אז במקרה כזה איך נתמודד עם הפחד? הרי אם הכל יכול לקרות, אז אין משמעות לכמות הסיכוי ואין אפשרות להקטין את הסיכוי, כי הכל יכול לקרות?!

וצריך לדעת, שמנקודת המבט שהכל יכול לקרות, מנקודת המבט הזו, אם באמת הכל יכול לקרות, אז אין משמעות לפחד. כי אם הכל יכול לקרות, אז גם יכול לקרות שזה דווקא יהיה טוב או הכי טוב שזה יקרה. כי יכול לקרות שתשתגע ושזה יהיה הדבר הכי טוב שקרה לך או שקרה למישהו איך פעם. יכול להיות שבגלל שתשתגע תהיה הכי מאושר בעולם. יכול גם להיות שהכי תסבול אבל גם יכול להיות שתהיה הכי מאושר.

אם ניקח את החשיבה הזאת לקצה, נגיע לנקודת ה 0. דהיינו, שנבין שמהצד שהכל יכול לקרות, יכול להיות שתרגיש הכי טוב או הכי רע באותה המידה והכל מאבד את המשמעות. מנקודת המבט הזו, אין באמת פתרון לחשוב שאין סיכוי שזה יקרה. אבל כן הגיוני לחשוב, שאם זה יקרה, אז מה זה משנה? כי מי אמר שזה רע? ואולי זה הכי טוב? כי הרי הכל יכול לקרות.

בקיצור, מנקודת המבט שאומרת שהכל יכול לקרות, אז אין היגיון לפחד.


לגבי נקודת המבט שאומרת שלא הכל יכול לקרות ושאנחנו לא מחפשים פתרון מוחלט ולא מחפשים להיות בטוחים במאה אחוז שזה לא יקרה, אלא כן בודקים סיכוי סיכון. במקרה כזה, יש פעולות שאפשרי לעשות כדי להקטין את הסיכוי שהתרחישים האלו יקרו.

הדרך לכך היא, לדמיין שקורה מה שלא רוצים שיקרה ולנסות למצוא את ההיגיון ואת הנסיבות שגורמות לדבר כזה לקרות. לדוגמה, אדם שחושש מאי שפיות זמנית, שבה הוא פתאום עושה דברים בלי היגיון ובלי שליטה, הדרך להקטין את הסיכוי שזה יקרה, היא באמצעות זה שהאדם מתרגל לא לעשות דברים סתם כך בלי סיבה, במובן של להתרגל לא להקשיב ללב, לא להקשיב לרגש, אלא רק להקשיב לשכל.

דהיינו, לא לעשות פעולות סתם ככה כי בא לך, אלא לעשות אך ורק פעולות שיש לך איזו סיבה הגיונית כלשהי לעשות אותן. כשאדם מתרגל לזה, זה מקטין את הסיכוי לכך שהוא פתאום יפעל בלי שום היגיון. כי הוא מרגיל את עצמו להקשיב לשכל ולא לרגש. אדם שמאבד שליטה, הוא פועל מתוך רגש ולא מתוך שכל. לכן הפעולה ההפוכה היא, להקשיב לשכל ולא להקשיב לרגש.


כך גם לגבי הפחד לחשוב מחשבות לא הגיוניות. לדוגמה פחד לחשוב שהגיוני להרביץ לבת הזוג שלך. אפשרי לדמיין שקורית סיטואציה כזו. ולשאול, מה גרם לה לקרות. לדוגמה, סיבות כגון: 1 - לראות באלימות פתרון לגיטימי. 2 - לחשוב שמישהו אחר אשם בכך שרע לך. 3 - חוסר יכולת לדעת לפתור בעיות בצורה אחרת שאינה אלימות פיזית. 4 - מחשבה שאתה חייב שהכל יהיה כרצונך ושבת הזוג שלך תמיד תעשה הכל כרצונך.

ברגע שמתבוננים על סיטואציה לא הגיונית שכזו, אפשרי לטפל בשורשים האפשריים שמגדילים את הסיכוי לכך שהיא תקרה.

כך גם לגבי כל פחד להשתגע, במובן של לחשוב על משהו שהוא לא הגיוני, לחשוב שהוא כן הגיוני. אפשרי לנסות לחפש את ההיגיון שיש בשיגעון, וללמוד להתמודד עם המחשבות הלא הגיוניות שהמוח מדחיק. כן, זה אולי גם עשוי להגדיל את הסיכוי להשתגע. אבל עדיין, אם נצמדים לאמת ולהיגיון, דברים מסתדרים.

לסיכום: מהצד שהכל יכול לקרות, אין פתרון, אבל גם אין סיבה לפחד, כי אין משמעות לכלום. מהצד שלא הכל יכול לקרות, אז אפשרי לעשות פעולות שיקטינו את הסיכוי לכך שהאדם ישתגע ויעשה דברים ספציפיים שהוא לא רוצה לעשות.
מה הם שני סוגי הפחד להשתגע שאליעד כהן מציג?

אליעד כהן פותח את ההסבר בהתייחסות לשני סוגים של פחד להשתגע:
  1. הפחד הראשון הוא פחד לאבד שליטה על המעשים - מצב בו האדם חושש שאיזו ישות או דיבוק ישתלטו עליו, והוא יפעל בלי מודעות או שליטה, כמעין "זומבי". במצב כזה האדם חושש ממצב של איבוד בחירה חופשית מוחלט, שבו הוא לא יהיה מודע למעשיו. אך כפי שמסביר אליעד, פחד כזה הוא הגיוני רק במצב של השתלטות חלקית, שכן אם האדם יאבד לחלוטין את מודעותו, ממילא לא ירגיש רע אחרי כן על מה שעשה.
  2. הפחד השני הוא פחד שהאדם יתחיל לחשוב בצורה לא הגיונית. כלומר, שהאדם יחשוב שמשהו לא הגיוני (כגון לפגוע באדם אחר שמכעיס אותו) הוא למעשה הגיוני. סוג זה של פחד מתייחס לכך שהבחירה החופשית של האדם משתנה, והוא פועל מתוך שיקולים לא הגיוניים אך עדיין במודעות ובבחירה חופשית.
איך להתמודד עם הפחד שהכל יכול לקרות?

אליעד מציין שתי דרכים עיקריות להתמודד עם הפחד הזה:
  • מנקודת המבט שהכל יכול לקרות: אם באמת הכל יכול לקרות, גם הדברים הכי טובים וגם הכי רעים יכולים להתרחש. למשל, אולי להשתגע יהיה הדבר הכי טוב שקרה אי פעם, אולי האדם יהיה מאושר מזה. מצד שני, ייתכן שגם יסבול מאוד. במצב של חשיבה זו, הכל מאבד משמעות מוחלטת והפחד הופך ללא רלוונטי, כי אם הכל אפשרי, אז גם מה שנתפס כרע יכול להתברר כטוב ביותר.
  • מנקודת מבט רציונלית: אם האדם לא מאמין שהכל יכול לקרות, עליו לבחון את הסיכויים ולהקטין את הסיכון למימוש תרחישים לא רצויים. איך עושים זאת? באמצעות התבוננות בסיטואציות לא רצויות ודמיוניות, להבין את ההיגיון שלהן ואת מה שעלול לגרום להן להתרחש.
איך להקטין את הסיכוי להשתגע או לפעול ללא שליטה?

אליעד ממליץ להקטין את הסיכוי להשתגע באמצעות תרגול מודעות וחשיבה רציונלית. כלומר, לא לבצע פעולות "כי בא לי" או מתוך רגש בלבד, אלא תמיד לחפש סיבה שכלית הגיונית לפעולות. אדם שמתרגל פעולה לפי השכל ולא לפי הרגש, מצמצם משמעותית את הסיכוי שיפעל מתוך רגש לא מבוקר ואיבוד שליטה.

לדוגמה, אם אדם חושש שיאבד שליטה וירביץ לבת זוגו, עליו לבחון מה יגרום לו לעשות זאת, כגון:
  • לראות באלימות פתרון לגיטימי.
  • להאשים אחרים בסבל שלו.
  • חוסר יכולת לפתור בעיות ללא אלימות.
  • רצון שהכל יהיה בדיוק כפי רצונו.
כשהוא מזהה את ההיגיון השלילי מאחורי המחשבה הזו, הוא יכול לפרק אותה ולהקטין את הסיכון לפעולה אלימה כזו בעתיד.

איך להתמודד עם המחשבות הלא הגיוניות?

אליעד מציע לא להדחיק את המחשבות הלא הגיוניות, אלא דווקא להתעמת איתן ולנסות להבין את ההיגיון שבהן, אם יש כזה. על האדם להיכנס לתוך המחשבה המפחידה ולחקור אותה לעומק, למרות החשש שאולי זה יגדיל את הסיכון. אם האדם יחקור ביושר, הוא בדרך כלל יגלה שהפחד הוא לא מוצדק, או לחלופין יבין מה צריך לעשות כדי להקטין את הסיכוי שיפעל באופן שלילי.

סיכום של תהליך ההתמודדות שאליעד מציע:

תהליך ההתמודדות עם הפחד להשתגע ולפגוע באחרים או לפעול לא הגיונית לפי אליעד כולל את השלבים הבאים:
  1. לזהות בדיוק ממה האדם מפחד: להשתגע ולאבד שליטה (דיבוק) או לחשוב בצורה לא הגיונית אך מודעת.
  2. לחקור ולברר את האמת: מה הסיכוי שדברים אלו יקרו במציאות.
  3. להתמודד עם התפיסה ש"הכל יכול לקרות" ולפרק את הפחד הזה על ידי הבנה שאם הכל אפשרי, אז באותה מידה אולי הדברים יסתיימו דווקא טוב.
  4. להקטין את הסיכון באופן רציונלי: לתרגל חשיבה שכלית ולא להקשיב לרגש בלבד.
  5. לנתח את המצב המפחיד עד לפרטים הקטנים ולפרק אותו לגורמים - כך האדם מקטין את הסיכוי שהתרחיש המפחיד יתרחש.
ציטוטים מהדיאלוג עם אליעד כהן בנושא פחד להשתגע, פחד מאיבוד שליטה ומחשבות לא הגיוניות:

השיחה עם אליעד התנהלה סביב דאגה ופחד של האדם להשתגע. במהלך השיחה אליעד מנחה את האדם להבין בצורה ברורה מה בדיוק הפחד שלו, וכיצד הוא יכול להתמודד עימו. הנה דוגמה מתוך הדיאלוג שהתקיים:

האדם: "אני מפחד שאני אשתגע ואחשוב שזה הגיוני לפגוע באנשים."

אליעד: "אוקיי, אז אתה לא מפחד מדיבוק, אלא מזה שהחשיבה שלך תשתנה פתאום ותחשוב דברים לא הגיוניים הם הגיוניים. אז מה הסיכוי שזה יקרה? במה זה תלוי? איך אפשר להקטין את הסיכוי?"

בהמשך אליעד מביא דוגמאות להקטנת הסיכון:

"אם אתה מפחד להרביץ לבת זוגך, בדוק למה שתחשוב שזה נכון. אולי כי אתה חושב שאלימות לגיטימית? אולי כי אתה מאשים אותה בסבל שלך? אולי כי אתה חייב שהכל יהיה לפי רצונך?"

הדיאלוג מתאר שלבים שבהם האדם מוזמן לבדוק את הנחות היסוד שלו, להבין את המניעים הנסתרים, ולהקטין את הסיכון לפעול מתוך שיגעון או איבוד שליטה.

הגדרת הפחד להשתגע:

* האדם: "זה כאילו תחושה כאילו עוד רגע זה עומד לקרות, כאילו עוד רגע זה אני משתגע."

* אליעד: "צריך לבדוק מה האמת, מה אתה מפחד שאתה הולך להיות, מה הסיכוי שזה יהיה."

פחד מאובדן בחירה חופשית:

* האדם: "זה כמו משהו ישתלט עליי, ואני אחשוב שזה הגיוני."

* אליעד: "זה כאילו תעשה פעולות ואתה תהיה מודע."

ההבדל בין פחד מדיבוק לפחד לחשוב לא הגיוני:

* אליעד: "דיבוק זה ישות שעושה משהו שאתה לא מודע אליו. אתה מדבר על משהו אחר, שאתה מודע וחושב שמה שאתה עושה הוא הגיוני, למרות שהוא לא."

התמודדות עם המחשבה ש"הכל יכול לקרות":

* אליעד: "יכול להיות שזה יהיה הדבר הכי טוב שקרה לך אי פעם... אם הכל יכול לקרות, אולי זה טוב?"

* אליעד: "אם באמת הכל יכול לקרות, אז אין משמעות לפחד, כי גם יכול לקרות ההפך."

הקטנת הסיכון לפעול באופן לא הגיוני:

* אליעד: "איך אני מקטין את הסיכוי שאני אפגע מטיל? נכנס לממ"ד. איך אני מקטין את הסיכוי שאפעל בלי שליטה? מתרגל לפעול מתוך שכל בלבד."

* אליעד: "תדמיין את עצמך מרביץ לאשתך, תחשוב מה קורה לך בראש באותו רגע, ואז תעשה את ההפך."

תרגול פעולה שכלית על מנת למנוע איבוד שליטה:

* אליעד: "אין יותר 'בא לי', אין 'הרגש שלי אומר'. יש רק שכל. עד שאין סיבה שכלית לפעולה, לא עושים אותה."

* אליעד: "אתה לא תפעל מתוך רגש. אם אתה פועל רק מתוך שכל, אין איך להשתגע."

ניתוח הנחות יסוד של פחד להשתגע:

* אליעד: "אם אתה מפחד שאתה תחשוב שזה הגיוני להרוג אנשים, תשאל למה שתחשוב את זה בכלל? תבדוק את ההיגיון של המחשבה עצמה."

* אליעד: "צריך להבין איזה מחשבות מביאות אותך למצב הזה, ולטפל בהן מראש."

הקושי להגיע לוודאות מוחלטת:

* אליעד: "אין 100%. אין אפשרות להיות בטוח במאה אחוז שזה לא יקרה."

* אליעד: "האם אני יכול להיות בטוח שלא אשתגע? לא. האם אני יכול להקטין את הסיכוי? כן."

הכרה בפחד והצורך בהתמודדות מעשית:

* האדם: "גם אתה מפחד מזה?"

* אליעד: "קודם כל, גם אני מפחד מזה. ואז אני חושב מה אני יכול לעשות כדי להקטין את הסיכון."

בדיקת האמת כדי להפחית את הפחד:

* אליעד: "המוח שלך אומר לך שזה יכול לקרות? אז תבדוק מה האמת באמת מאחורי המחשבה הזאת."

* האדם: "אני לא חושב על המחשבה הזאת לעומק, כי אני מפחד שאולי זה יתגלה כאמת."

* אליעד: "לבדוק את האמת לא יכול להזיק לך, רק תבדוק."

סיכום מסקנות הדיאלוג:

בשיחה הודגש כי כל אדם יכול להשתגע באופן תאורטי, אך ניתן להקטין את הסיכון לכך באמצעות חשיבה רציונלית ובדיקה של ההיגיון הפנימי של המחשבות המפחידות. אליעד ממליץ לאדם להימנע מהקשבה לרגש בלבד, ולבחור לפעול מתוך שכל והיגיון.
פחד להשתגע / פחד מפני שיגעון. מה הפתרון? איך לא להשתגע מרוב לחץ?
פחד להשתגע פחד מפני שיגעון. מה הפתרון? איך לא להשתגע מרוב לחץ? להשתגע. שיגעון. לפעמים האדם מרוב לחץ ומסיבות שונות מפחד להשתגע. האדם מפחד להגיע למצב שבו הוא יהיה משוגע. האדם אינו מפחד מכך שהוא יאבד את המודעות העצמית לגמרי, כי אז ...
לחץ נפשי / פחד להשתגע / איזון נפשי - איך להתמודד עם לחץ ועם פחד להשתגע?
... נפשי פחד להשתגע איזון נפשי - איך להתמודד עם לחץ ועם פחד להשתגע? ובו יתבאר העניין של הפחד של האדם להשתגע והפחד של האדם לאבד שליטה. ומי שיתבונן יראה, כי לפעמים, ...
פחד להשתגע - מה לעשות?
פחד להשתגע - מה לעשות?
פחד להשתגע - מה לעשות? למה אנשים מפחדים להשתגע ומה הפתרון לכך? פחד להשתגע הוא פחד נפוץ שבו האדם חושש מאובדן מוחלט של השפיות והשליטה על חייו. אליעד כהן מסביר בהרחבה את מקור הפחד וכיצד להתמודד איתו לעומק, תוך ... שמטרתן להבהיר את הדרך להתמודדות מוצלחת עם פחד מפני שיגעון. מהי הבעיה האמיתית כשאדם מפחד להשתגע? אליעד כהן מדגיש כי הפחד מהשיגעון נובע בעיקר מהתחושה של האדם שהוא תקוע באמצע - לא לגמרי משוגע ולא לגמרי חכם. מצב קיצוני, כמו שיגעון ... אך אינו שלם עם מצבו, מה שיוצר אצלו לחץ פנימי עצום. מה גורם לאדם לפחד שהוא עומד להשתגע? הפחד להשתגע קשור באופן ישיר ללחץ נפשי. אליעד מסביר שלחץ נפשי מופיע כשהאדם אינו מסוגל להכיל תחושה של רע. מדובר בתחושה רעה שמתקיימת כרגע או בפחד ... של רע, כי הרע מייצר אצל האדם אי - יכולת הכלה, וכך נוצרת תחושה פנימית של חוסר יציבות ופחד משיגעון. מדוע הספק הוא הגורם העיקרי ללחץ נפשי ופחד להשתגע? המקור ללחץ הנפשי הוא הספק, כלומר, חוסר הוודאות. אליעד כהן נותן דוגמה מפורטת כדי להסביר זאת: אם יגידו לאדם בוודאות מוחלטת שהוא ימות ... והלחץ הנפשי נובע מחוסר היכולת להכיל את האי - וודאות הזאת. איך להתמודד בצורה יעילה עם הפחד להשתגע? ההתמודדות עם הפחד להשתגע מתחילה בזיהוי הגורם ללחץ. האדם חייב לזהות מהו הדבר שמלחיץ אותו ברמה כזו שגורמת לו לחשוש משיגעון. אליעד ממליץ לאדם לשאול את עצמו שאלות ... האדם מגיע לשלווה עמוקה ולשפיות אמיתית, שבה הוא מסוגל להתמודד עם כל מצב ללא חשש להשתגע. פחד להשתגע איך מתמודדים עם לחץ נפשי? מה עושים כשמרגישים שעומדים להשתגע? מהי וודאות פנימית? איך להתגבר על פחד מאי - וודאות? מדוע אנשים מפחדים ... נובע מחוסר היכולת של האדם להכיל את המציאות באופן רגשי. וכמובן נחדד שלו יצויר שהאדם יאבד את השפיות, מה אכפת לך אם אתה משוגע או לא? הבעיה היא כשאר האדם יודע שהוא משוגע, דהיינו, לא השתגע בשלמות. מה שהאדם צריך לעשות בעת לחץ הוא לחפש ...
פחד וחרדה - מהי הסיבה של כל החרדות והפחדים?
פחד וחרדה - מהי הסיבה של כל החרדות והפחדים?
... מקורם באותה סיבה שורשית - ההבדל בין טוב לרע. לדוגמה, אדם שאינו רוצה להיות חולה, למעשה מפחד להיות חולה. אדם שהולך ברחוב וחושש ליפול, מפחד לאבד שליטה וליפול. חומרת הפחד קשורה ישירות לעוצמה שבה האדם מתמקד במושא הפחד. ככל שהמיקוד גובר, הפחד מתעצם, עד שהוא הופך ...
מי שמאמין לא מפחד את האמונה לאבד? מה השקר של אמונה = חרדה ופחד?
מי שמאמין לא מפחד את האמונה לאבד? מה השקר של אמונה = חרדה ופחד?
... אם הוא לא מפחד שיקרה אחרת, אבל האם אתה יכול להתחייב שתמשיך להאמין, אולי תשתגע ותאבד את השפיות ואת האמונה. ולמה אין פחד כביכול למי שמאמין, כי הוא מאמין שיקרה מה שהא מאמין בו אבל אי אפשר להתחייב על כך. ויש ... בני אדם, אחד מאמין שהכל אחד והכל טוב, ואם אתה מאמין שהכל אחד אתה לא מפחד כי גם אם תאבד את השפיות הכל טוב הכל אחד. אבל השני שמאמין שהכל לטובה, או מאמין בדבר טוב שעוזר לו להתמודד עם הדבר הרע אז מי שמאמין ...
היפה והחנון המהפך, פוסט טראומה, איבוד שליטה, פחד להשתגע, שיגעון, תפילה נזק, ייסורי מצפון, הרצון של אלוהים
היפה והחנון המהפך, פוסט טראומה, איבוד שליטה, פחד להשתגע, שיגעון, תפילה נזק, ייסורי מצפון, הרצון של אלוהים
... והחנון המהפך, פוסט טראומה, איבוד שליטה, פחד להשתגע, שיגעון, תפילה נזק, ייסורי מצפון, הרצון של אלוהים איך מתמודדים עם ...
חרדות ופחדים - אימון אישי, איך לעזור למישהו שיש לו חרדה ופחד? איך להתמודד עם פחדים וחרדות?
חרדות ופחדים - אימון אישי, איך לעזור למישהו שיש לו חרדה ופחד? איך להתמודד עם פחדים וחרדות?
... אי - ודאות? מה עושים עם חרדה ממחלות? למה האדם פוחד לאבד שליטה? איך להיפטר מחרדות? כלים להתמודדות עם חוסר ודאות בחיים למה אנשים סובלים מחרדות ופחדים מחוסר ודאות? חרדה היא תחושה שמופיעה כאשר האדם מרגיש ... אי - ודאות? מה עושים עם חרדה ממחלות? למה האדם פוחד לאבד שליטה? איך להיפטר מחרדות? למה חוויית לא משנה יכולה להעלים את החרדה? הרעיון הבסיסי הוא שחרדה נובעת מתחושה שמשהו באמת משנה. אדם בחרדה חושב שאם ...
אלימות - האם כשאין טוב ורע יש אלימות, פחד להשתגע ולהיות אלים, אלימות שנובעת מתוך נפרדות או אחדות
אלימות - האם כשאין טוב ורע יש אלימות, פחד להשתגע ולהיות אלים, אלימות שנובעת מתוך נפרדות או אחדות
... - האם כשאין טוב ורע יש אלימות, פחד להשתגע ולהיות אלים, אלימות שנובעת מתוך נפרדות או אחדות האם חוסר הבחנה בין טוב לרע גורם לאלימות? אליעד כהן מסביר את נושא האלימות מנקודת המבט של ההבחנה בין טוב ... ידי ההבנה שהכל מתרחש לפי רצוננו העמוק ביותר. איך להתמודד עם הפחד להשתגע ולהיות אלים? אליעד מסביר שבסופו של דבר כל פחד, כולל הפחד להשתגע או להיות אלים, צריך להיות מוכחד על ידי התמודדות ישירה איתו. כשאדם פוחד להשתגע או להיות אלים, הוא חייב להעז להתמודד עם הפחד הזה ולחקור אותו עד הסוף. רק כך ... אלימות רוחנית? מהי המשמעות של אחדות ונפרדות? כיצד משתחררים מהפחד להשתגע? האם באחדות מוחלטת קיימת אלימות? ...
פחד ללמוד את הספר להיות אלוהים, אומץ ללמוד את הספר להיות אלוהים, פחד להשתגע
פחד ללמוד את הספר להיות אלוהים, אומץ ללמוד את הספר להיות אלוהים, פחד להשתגע
... ללמוד את הספר להיות אלוהים, פחד להשתגע מהו הפחד ללמוד את הספר להיות אלוהים ואיך מתמודדים ... על טבע המציאות ועל עצמו, הוא הפחד להשתגע. הפחד הזה נובע מהחשש שהאדם יאבד את עצמו, יאבד שליטה, או יגיע למצב שבו הוא כבר לא יוכל להתמודד עם ... לי?, אולי זה יגרום לי להשתגע ולאבד שליטה? ואליעד עונה לאדם החושש, שכדי להגיע לאמת ... אליעד מסביר שכל הפחדים, הפחד להשתגע, הפחד מאובדן שליטה, הפחד ממה יקרה לי - כולם מתבססים על כך שהאדם ... באמת מה לפחד מהשתגעות או מאובדן שליטה, כי הכל בסופו של דבר הוא חלק מתהליך ההבנה של ...
חרדות, פחדים, הכל אפשרי, שיגעון, אין שכל, מחויב המציאות, אפשרי המציאות, לרצות את הרע, לחייב את האפשרי
חרדות, פחדים, הכל אפשרי, שיגעון, אין שכל, מחויב המציאות, אפשרי המציאות, לרצות את הרע, לחייב את האפשרי
... יש מציאות או שמה שהוא חושב שזו מציאות, זה רק אשליה. המחשבות האלה עשויות לגרום לו להרגיש שהוא מאבד שליטה. אליעד מסביר שהפתרון הוא לא לפחד ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על פחד להשתגע ולפגוע באחרים, פחד לאבד שליטה להשתגע ולפגוע באחרים, פחד מאובדן שפיות זמנית, פחד מאובדן שליטה, פחד מדיבוק, פחד להיות במצב של אי שפיות זמנית, פחד להתחרפן, פחד לאבד את זה, פחד לאבד את עצמי, פחד להרביץ למישהו, פחד לפגוע באנשים קרובים, פחד מהתמוטטות עצבים, פחד מאובדן שפיות, לא להקשיב ללב, לא להקשיב לרגש, להקשיב לשכל, פחד להיות זומבי
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
לצאת מחרדה ודיכאון, אל שקט נפשי אמיתי - הספר על: פחד מפני איבוד שליטה, טיפול בכל הפרעות החרדה והפחדים, טיפול בפוביות, התמודדות עם כל חרדה או פחד, פתרון לכל סוגי החרדה והדיכאון, מועקות נפשיות וייאוש? דיכאון? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם לחץ? כעס ועצבים? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם אכזבות ועוד...

אהבה הצלחה וחיים טובים בלי פחד - הספר על: טיפול בפוביות, פחד מפני איבוד שליטה, איך להצליח בזוגיות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להתמודד עם גירושין? איך לשנות תכונות אופי? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להצליח בראיון עבודה? איך לעשות יותר כסף? איך לנהל את הזמן? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להיות מאושר ושמח? איך לקבל החלטות? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להעריך את עצמך? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להעביר ביקורת בונה? איך למצוא זוגיות? איך להיגמל מהימורים? איך לא להישחק בעבודה? איך לשתול מחשבות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך ליצור אהבה? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לחנך ילדים? איך להאמין בעצמך? איך לפרש חלומות? איך לשפר את הזיכרון? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לפתח יכולות חשיבה ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: טיפול בכל הפרעות החרדה והפחדים, האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? מה המשמעות של החיים? האם באמת הכל לטובה? האם יש אמת מוחלטת? למה יש רע בעולם? איך להנות בחיים? האם יש בחירה חופשית? בשביל מה לחיות? האם לדומם יש תודעה? למה העולם קיים? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? למה לא להתאבד? האם המציאות היא טובה או רעה? איך להיות מאושר? מה יש מעבר לזמן ולמקום? מהי תכלית ומשמעות החיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש משמעות לחיים? האם יש או אין אלוהים? איך נוצר העולם? אולי אנחנו במטריקס? מי ברא את אלוהים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? איך נוצר העולם? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם הכל אפשרי? האם אפשר לדעת הכל? איך להיות הכי חכם בעולם ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר Anxiety-Treatment.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי לחרדה, טיפול בחרדות, קואצ'ר בתחום פחד מפני איבוד שליטה - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר Anxiety-Treatment.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.0742 שניות - עכשיו 15_07_2025 השעה 12:57:01 - wesi10