אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה ללמוד להיות לבד ביחד, מרגיש לבד בזוגיות, להיפרד בלי להיפרד, ללמוד להיות לבד בלי להיפרד, טיפול באובססיה זוגית, טיפול בחרדת נטישה, טיפול בקנאות בזוגיות...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






ייעוץ + טיפול גם בנושאים:
חרדות / פחדים / פוביות / דיכאון / ייאוש / עצבות, חוסר ביטחון עצמי, פחד קהל / פחד במה / חרדת קהל, מחשבה טורדנית כפייתית, הפרעת חרדה ופחד, טיפול נפשי / טיפול אישי, התקפי חרדה / התקפי פאניקה, הפרעות קשב וריכוז ADHD, טיפול בפחד, פחד ממות, טיפול בחרדה ילדים, טיפול בחרדת טיסה, טיפול בחרדה, פחד פתאומי, פוביות מוזרות, הפחתת חרדה, טיפול בחרדת בחינות, פחד מאנשים, התקפי חרדה סימפטומים, חרדות קשות, חרדה ופחדים, פחד מלהיות לבד, טיפול בחרדה התקפי חרדה, טיפול בהתקפי חרדה, פחד חברתי, פחד מאהבה, איך מתמודדים עם התקף חרדה, תסמינים של התקף חרדה, איך להתגבר על חרדה, איך להתגבר על חרדה חברתית, איך מתמודדים עם חרדות, פחד מבלונים, חרדות ממחלות, פוביה ממחלות, פחד קהל, איך להתגבר על פחד במה, להתגבר על חרדה, חרדות ממוות, התקף חרדה מתמשך, התקף חרדה קל, חרדות אצל ילדים, סימני חרדה, תרופות טבעיות נגד חרדה, חרדות אצל ילדים טיפול, חרדות אחרי לידה,
☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
8:08ללמוד להיות לבד ביחד, מרגיש לבד בזוגיות, להיפרד בלי להיפרד, ללמוד להיות לבד בלי להיפרד, טיפול באובססיה זוגית, טיפול בחרדת נטישה, טיפול בקנאות בזוגיות, מפחד להישאר לבד, להיות לבד בזוגיות, לפתח תחביבים, להרגיש טוב לבד
איך לדעת אם אתה באמת בשל לזוגיות?

אליעד כהן מסביר שהבסיס לזוגיות בריאה ומוצלחת מתחיל קודם כל ביכולת שלך להיות לבד ולהרגיש טוב עם עצמך ללא צורך בבני זוג. הוא מדגים זאת בשאלה פשוטה: "אם היית יודע בוודאות שעד סוף חייך לא תהיה לך זוגיות, כמה טוב היית מרגיש עם עצמך לבד?" התשובה לשאלה זו משקפת את מידת הבשלות לזוגיות. למשל, אדם שחש בנוח רק ב - 2% בלבד כשחושב על חיים ללא זוגיות, למעשה בשל לזוגיות רק ב - 2%. מי שלא מרגיש טוב לבד, ייכנס לזוגיות מתוך מקום של תלות, קנאה, אובססיביות וחרדת נטישה, והתלות הזו תגרום לו להפוך למעמסה על בן או בת הזוג, מה שיכול להביא לכישלון הזוגיות.

איך ללמוד להיות לבד מבלי להיפרד מהזוגיות?

אליעד מציע גישה מעשית לאנשים שנמצאים בזוגיות ומעוניינים ללמוד איך להרגיש טוב לבד, מבלי לפרק את הקשר. הפתרון הוא לא רק לפתח תחביבים או למצוא פעילויות חדשות, אלא בעיקר ללמוד להבחין מדוע אנחנו מרגישים צורך ליצור קשר עם בני הזוג שלנו במהלך היום. אליעד מציין שבכל פעם שאדם חש רצון לפנות לבן זוגו מתוך תחושת בדידות, שעמום או דיכאון, עליו לעצור ולהתבונן פנימה: אם הסיבה שהוא רוצה ליצור קשר היא "כי רע לי לבד", אז אסור לו ליצור את הקשר הזה. במקום זאת, עליו למצוא דרך אחרת להתמודד עם תחושות אלה בעצמו. בדרך זו, האדם לומד להיות עצמאי יותר מבחינה רגשית, מה שמפחית את חרדת הנטישה והאובססיה בקשר.

לדוגמה, אם מישהו רגיל לשלוח הודעות או להתקשר בכל פעם שהוא מרגיש בודד, אליעד מציע שדווקא ברגעים האלה יעצור את עצמו, לא יפנה לבן הזוג, ויתמודד לבד עם תחושות הבדידות והחוסר. כך, גם אם יום אחד הקשר יתפרק, הוא כבר לא יחשוש מהלבד כי הוא למד להתמודד איתו.

האם כדאי ליצור קשר כשבן הזוג מבקש זאת?

לגבי המצבים שבהם בן הזוג בעצמו יוזם את הקשר, אליעד מסביר שחשוב לעשות אבחנה ברורה: אם בן הזוג מבקש קשר או יוזם אינטראקציה, מותר ורצוי לענות ולהיות מעורב. אין צורך להימנע מתקשורת אם הצד השני יזם אותה, וזה אפילו מומלץ אם מטרתו היא לשמר את תחושת הביטחון של בן הזוג. הבעיה מתחילה כאשר האדם עצמו יוזם את הקשר מתוך פחד מבדידות, שעמום, או צורך בשיתוף רגשי. במצבים אלו מומלץ להתאפק ולא ליזום קשר, כי בכך האדם יוצר לעצמו תלות ומעמיק את חרדת הנטישה שלו.

למה פיתוח תחביבים לא תמיד פותר את הבעיה?

אליעד מדגיש שפיתוח תחביבים ופעילויות חיצוניות הוא לא תמיד פתרון מושלם. אדם יכול להיות עסוק בשלל תחביבים, אך עדיין לסבול מתלותיות וחרדה ברגעים בהם הוא חש בדידות. כלומר, הבעיה אינה במחסור בפעילות, אלא בהתמודדות עם הרגשות הקשים שנוצרים כשהאדם לבד. אם למרות כל התחביבים, ברגע של תחושה שלילית האדם פונה לבן הזוג לתמיכה רגשית, הרי שהבעיה של התלות והחרדה טרם נפתרה.

הנקודה המרכזית לפי אליעד היא ללמוד להתמודד עם הרגעים הספציפיים שבהם האדם מרגיש רע וחש צורך בתמיכה. דווקא במצבים אלה, האדם חייב להחליט להתמודד לבד, ובכך הוא לומד להרגיש טוב עם עצמו באופן עצמאי, מה שיוביל לזוגיות בריאה ויציבה יותר.

איך ליישם את השיטה מבלי לפגוע בקשר הקיים?

אליעד מדגיש שהיישום של השיטה הזו צריך להיות זהיר ומחושב. אם האדם מרגיש שבן הזוג יפגע או יחשוב שקרה שינוי קיצוני בקשר, מותר לו ליצור קשר באופן מבוקר כדי לשמור על יציבות הזוגיות. כלומר, המטרה אינה להקצין או ליצור תחושת ריחוק מלאכותית, אלא לזהות ולנטרל רק את הפעמים שבהן האדם פונה לבן הזוג מתוך צורך רגשי עמוק של בדידות ותלות. במקרים שבהם האדם פונה כי הוא רוצה באמת לשמח את בן הזוג, או כי הוא רוצה למנוע פגיעה בקשר, זה לגיטימי לחלוטין. העיקרון הוא לא להפוך את בן הזוג למקור קבוע של תמיכה רגשית במצבי מצוקה ובדידות.

מהו הצעד הראשון והחשוב ביותר?

אליעד מדגיש שהצעד הראשון הוא פשוט להיות מודעים ולזהות את הרגעים שבהם מתעוררת התלות הרגשית. ברגע שאדם מודע לכך, עליו להחליט באופן מודע לא לפנות לבן הזוג בכל פעם שהוא מרגיש רע או בודד. עצם ההחלטה והמודעות יוצרות שינוי משמעותי ומובילות לעצמאות רגשית אמיתית. רק לאחר שלב זה, ניתן לשלב תחביבים או פעילויות אחרות, כשהמוקד תמיד נשאר ההתמודדות האישית עם תחושות הבדידות.

לסיכום, זוגיות בריאה מתחילה ביכולת של האדם להרגיש טוב עם עצמו כשהוא לבד. הדרך להשגת עצמאות זו היא באמצעות זיהוי הרגעים הספציפיים שבהם האדם מחפש תמיכה מבני הזוג, ובחירה מודעת שלא לפנות אליהם במצבים אלה. מי שלומד להתמודד עם הרגשות הללו באופן עצמאי יגיע לזוגיות חזקה, מאושרת ויציבה יותר, עם הרבה פחות חרדות ותלות רגשית.
מה הדרך ללמוד להיות לבד למרות שצמודים לזוגיות?

ההבנה המרכזית שהוצגה היא שבן אדם לא יכול להיות בזוגיות בריאה אם הוא לא בשל להיות לבד. השאלה החשובה שנשאלת היא "כמה טוב אתה מרגיש לבד?" לדוגמה, אם אדם אומר שהוא מרגיש טוב עם עצמו לבד רק ב - 2%, זה אומר שהוא לא בשל להיות בזוגיות יציבה ובריאה. אם הוא לא מצליח להתמודד לבד, הוא עלול להיתקל בבעיות של אובססיה, תלות, קנאה וחרדה בזוגיות, מה שיכול להוביל לכך שהוא יכביד על בן הזוג ויתקשה לשמור על הקשר. כלומר, בהתחלה חשוב ללמוד להרגיש טוב עם עצמך לפני שמקבלים החלטה להיות בזוגיות.

מה לעשות כדי ללמוד להרגיש טוב לבד גם כשיש זוגיות?

לבן אדם שמרגיש תלות בזוגיות ומבקש לדעת איך להתנסות בהרגשה של לבד, בלי להיפרד מהזוגיות, ניתן להמליץ לפתח תחביבים או לקחת זמן לעצמו. עם זאת, חשוב להבין שזו לא הפתרון המלא. החידוש שמוצע כאן הוא שכל פעם שבא לך ליצור קשר עם בן הזוג מתוך תחושת בדידות, עליך לעצור ולבחון למה אתה מרגיש צורך בזה. אם הסיבה היא כי אתה מרגיש רע לבד, אז עליך לא ליצור קשר ולחפש דרכים אחרות להתמודד עם התחושה הזו. אם אדם אומר לעצמו "אני לא יוצר קשר מתוך בדידות", הוא למעשה לומד להתמודד עם תחושת הרע לבד.

איך להתמודד עם תחושת הבדידות מבלי להיפגע בזוגיות?

במהלך היום, על האדם לזהות את הרגעים בהם הוא מרגיש צורך ליצור קשר עם בן הזוג בגלל תחושת בדידות או תחושת שעמום. ברגעים כאלה, האדם צריך לעצור ולשאול את עצמו אם הוא יוצר קשר כי רע לו לבד או מתוך רצון אמיתי ליצור קשר עם בן הזוג. אם התשובה היא "רע לי לבד", אז כדאי לא ליצור קשר. במקום זאת, כדאי למצוא דרכים אחרות להתמודד עם תחושת הבדידות.

האדם צריך להיות מסוגל להתמודד עם תחושות אלה לבד. כשיש תחושת רע, או שעמום, או צורך לשתף מישהו, הוא לא צריך לפנות אוטומטית לבן הזוג, אלא לחשוב על איך להתמודד עם זה בעצמו. אם לא נעשה זאת, אנחנו עלולים למצוא את עצמנו במצב שבו לא נוכל להסתדר בלי התמיכה של בן הזוג, מה שיגביר את החרדה והפחד מנטישה.

מה לעשות כשבן הזוג פונה אליך ותרגיש שהיא מצפה ממך ליצור קשר?

במקרים שבהם בן הזוג פונה אליך ומבקש ממך ליצור קשר או מדבר על כך שאתה לא יוצר קשר, חשוב להבחין בין יצירת קשר מתוך תחושת חובה לבין יצירת קשר מתוך רצון אישי אמיתי. אם אתה יוצר קשר מתוך רצון אמיתי, זה בסדר. אבל אם אתה יוצר קשר רק מתוך תחושת בדידות, חשוב להימנע מכך. כלומר, אם אתה מרגיש צורך לשתף את רגשותיך רק כי רע לך לבד, חשוב להתאפק ולמצוא דרך להתמודד עם זה לבד.

במהלך היום, חשוב לדעת לזהות את הרגעים שאתה מרגיש רע או צריך תשומת לב ולטפל בזה בעצמך. כל עוד אתה לא מצפה מבן הזוג שיתן לך את מה שאתה לא מצליח לתת לעצמך, אז הקשר יהיה בריא.

למה לפתח תחביבים לא תמיד פותר את הבעיה?

לפעמים פיתוח תחביבים או העיסוק בפעילויות שונות לא מספיקים. אדם יכול להתחיל לעסוק בכל מיני תחביבים כמו ספורט, לימודים, תחביבים יצירתיים ועוד, ועדיין להרגיש תלותיות. הבעיה המרכזית היא איך להתמודד עם רגעי הבדידות שבהם האדם מרגיש רע ומחפש מישהו כדי לשתף את רגשותיו. השאלה המרכזית היא לא אם יש לך תחביבים, אלא אם אתה מצליח להתמודד עם תחושות אלו בלי לפנות אוטומטית לבן הזוג. אם אתה מפתח תחביבים אך עדיין מחפש את התמיכה מבני הזוג כשאתה מרגיש רע, אז לא פתרנו את הבעיה.

המהות היא לזהות את הרגעים שבהם אתה מצפה לקבל תשומת לב מהשני ולהפסיק לחפש את התמיכה הזו ממנו. אתה לא יכול לפנות כל הזמן לבן הזוג מתוך תחושת בדידות או צורך בהזדהות. עליך למצוא את הדרך להתמודד עם הרגשות הללו בעצמך.

לסיכום, הדרך להתמודד עם תחושת הבדידות היא לא בהכרח פיתוח תחביבים, אלא היכולת להפסיק לפנות לבן הזוג מתוך תחושת תלות או בדידות. ברגע שאתה מצליח להרגיש טוב לבד, תוכל להיכנס לזוגיות ממקום בריא יותר ותחווה פחות פחדים מהנטישה.
עכשיו לפעמים יש צורך לבן אדם שהוא בתוך זוגיות להתנסות בלהיות לבד ולהרגיש טוב לבד אוקי עכשיו נגיד מישהו שאל אותי איך הוא יכול לדעת כמה הוא בשל לזוגיות שאלתי אותו כמה אתה מרגיש טוב לבד עם עצמך בלי זוגיות אם אתה יודע שעד המוות אתה תהיה לבד בלי זוגיות כמה טוב יהיה לך הוא אמר לי שני אחוז אמרתי לו אז אתה שני אחוז בשל לזוגיות, אוקי בן אדם בשל לזוגיות לפי כמה שהוא יכול להרגיש טוב לבד בלי זוגיות והסיכוי שתצליח בזוגיות הוא לפי כמה שאתה יכול להצליח בלי זוגיות כי אם אתה תבוא לזוגיות ממקום שרע לך לבד רוב הסיכויים שאתה גם לא תצליח בזוגיות כי איכשהו אתה תזרוק את זה על השני, בסדר בן אדם שלא יכול להסתדר לבד הוא יהיה אובססיבי יהיה תלותי יהיה קנאי יהיה חרדתי ישגע את הבן אדם השני שהבן אדם השני ישלח אותו לעזאזל.

עכשיו מפה לשם משם לפה הבן אדם רוצה להתנסות הוא אמר אני החלטתי החלטה אני עכשיו רוצה למצוא דרך להרגיש טוב לבד, עכשיו מה זה אומר לכאורה שהוא צריך להיפרד להגיד אין בעיה אני אהיה לבד ארגיש טוב לבד אהיה לבד ואז נראה יתגלגל הלאה אבל בהנחה שהוא לא רוצה להיפרד הוא רוצה להישאר בזוגיות וללמוד להיות לבד אז מה התשובות שנתנו פה התשובות היו נכונות התשובות היו הוא צריך לפתח תחביבים צריך ללמוד לעשות דברים לבד וכו', אוקי אבל אני אחדד עוד דבר דבר שאני רוצה לחדד זה שהבן אדם צריך להחליט החלטה שבמשך היום כאשר הוא מרגיש צורך ליצור קשר עם הבן או הבת זוג בגלל שהוא מרגיש לבד שם הוא צריך לעצור זאת אומרת זה נכון מה שאמרו כאן שיהיה צריך לפתח תחביבים ותפתח תחביבים וכאלה.

אוקי אבל החידוש זה תחיה אותו דבר תחיה את היום שלך אותו דבר תעשה אותו דבר אותן פעולות וכשאתה מרגיש רצון להתקשר לחברה שלך כשאתה מרגיש רצון לדבר לפנות תשאל את עצמך למה מה הסיבה אם התשובה תהיה כי רע לי לבד יפה אל תיצור קשר עכשיו תמצא דרך להתמודד לבד, הבנו זאת אומרת המהות הייתה לא באופן כללי להגיד למישהו תפתח תחביבים למה כי יכול להיות שהוא יפתח תחביבים ועדיין במשך היום כשיהיה לו רע לבד אז הוא יתקשר לחברה שלו כי רע לו לבד כשאנחנו רוצים לתפוס את הרגעים הספציפיים האלה כשהוא מתקשר אליה כי רע לו לבד כי הוא צריך מישהו שיקשיב לו כי הוא צריך מישהו שיאהב אותו כי הוא צריך מישהו שיתמוך בו את הרגעים האלה לתפוס אותם ואותם לטפל.

כי החרדה של הבן אדם מהפרידה בן אדם מפחד שתהיה פרידה בדיוק בגלל הרגעים הספציפיים האלה שהוא במשך היום מרגיש בודד הבחורה מרגישה בודדה ואז היא מתקשרת לבן זוג שלה שולחת הודעה מתקשרת מה קורה מה שזה לא יהיה, אוקי למה כי בן אדם מרגיש צורך בקשר עם הבן זוג או בת זוג מה שצריך לעשות זה להחליט החלטה מעכשיו למשך שבוע שבועיים לא משנה מה להחליט החלטה אם הבת זוג נגיד פונה אלי אני עונה לה עונה לה אפילו הרבה לא פונה אלי לא פונה אליה בפרט אם אני מרגיש, אם נגיד הוא אומר לה בוקר טוב שיגיד לה בוקר טוב אבל אם יש את הרגעים האלה במשך היום של בן אדם מרגיש לבד שעמום מדוכא מרגיש צורך לשתף מישהו אל תעשה את זה תמצא דרך להרגיש טוב לבד כי זה הדברים שאתה תאבד אותם אם תהיה בלי זוגיות וזה הדברים שבגללם אתה מפחד לאבד את הזוגיות.

זאת אומרת אם אתה תמצא דרך שכל פעם כשרע לך ואתה רוצה תשומת לב תגיד אני לא מבקש ממנו תשומת לבד לא פונה אליו אני אמצא דרך כל פעם כשאני מרגיש רע אני ארגיש רע עם עצמי איך איכשהו אני אתמודד עם זה אני אחשוב שהבן אדם השני מת אז אם הבן אדם מול עצמו ימצא דרך להרגיש טוב לבד עכשיו הוא יכול להיות בזוגיות רגילה לחזור לזוגיות והוא כבר יודע שגם אם לא יהיה לי אותה גם אם לא יהיה לי אותו אני יכול להרגיש טוב לבד זאת בעצם הדרך להתנסות בלבד בלי לפרק את הזוגיות.

ש: אבל עלול לקרות.

אליעד: אתה צודק נכון, אתה הבנת מה הבנת מה אתה צריך לעשות אם אתה בתוך זוגיות ואתה רוצה.

ש: להרגיש טוב לבד.

אליעד: להתנסות בלהיות לבד וללמוד להיות לבד למרות שאתה בתוך זוגיות.

ש: אז מתי שרע לך אתה תרגיש שאתה רוצה לדבר עם בת הזוג אז לא לעשות את זה ולנסות להשיג את זה ממקום אחר.

אליעד: ואם רע לך תעשה מה שבא לך, לא למה לא?

ש: אבל היא יכולה לבוא ולהגיד למה אתה לא מדבר רק אני מדברת.

אליעד: לא משנה ממקום אחר הוא לא אמר מאיפה לא ממנה מבחינתי גם ממנו זה מקום אחר, עכשיו היא תתלונן למה אתה לא מדבר איתי אז תדבר איתה זאת לא הפואנטה פה אתה יכול לדבר איתה לא אתה יכול ליצור איתה קשר בשביל שאם אתה יוצר איתה קשר כי היא רוצה שתיצור איתה קשר זה בסדר אם אתה אומר אני יוצר איתה קשר כדי לעשות לה טוב אין בעיה ואם היא אומרת לך אני רוצה שתיצור איתי קשר ואתה יוצר איתה קשר במשך היום חמש פעמים זה בסדר אבל תמצא את המקרים שאתה יוצר איתה קשר כי אתה רוצה ליצור איתה קשר את זה תפסיק אבל אם אתה אומר לא דיברתי איתה כבר חמש שעות שהיא לא תיפגע צור קשר אין בעיה אבל אם אתה אומר אני רע לי אני חייב לשתף אני זה אני חייב ליצור איתה קשר אל תיצור איתה קשר אסור לך ליצור קשר זהו תמצא דרך להסתדר ואם לא כנראה שאחלה זוגיות יש לך.

ש: למה אני צודק אמרת שאני צודק למה?

אליעד: לא יודע מה אמרת.

ש: אוקי מה שרציתי לחדד קצת זה צריך לעשות את זה בזהירות כדי שהיא לא תרגיש באיזשהו שינוי פתאום.

אליעד: אבל זה מה שאמרתי עכשיו לא היית פה עכשיו דיברנו על זה עכשיו השנייה.

ש: לא מה אתה אמרת אתה אמרת שאם היא מבקשת שאתה תיצור איתה קשר זה בסדר.

אליעד: אם אתה יוצר איתה קשר כדי שהיא לא תחשוב שיש שינוי כדי שהיא לא תבגוד בך כדי שהיא לא תיפגע הכל בסדר גמור אבל יש לך לפעמים במשך היום רגעים שאתה חייב מרגיש צורך לשתף צורך לדבר צורך למשהו ואז אתה יוצר קשר ואתה יודע שגם אם לא תיצור קשר לא יאשימו אותך בשום דבר נכון.

ש: בסדר הוספה עכשיו שמה זה היה חלקי.

אליעד: לא זה היה מראש רק אתה לא שמעת את המילים.

ש: אני לא שמעתי יכול להיות אבל אם הבנתי את זה נכון הוא צריך לעשות את זה בזהירות כדי שהיא לא תרגיש.

אליעד: עכשיו תקשיבו זה יותר חשוב מאשר לפתח תחביבים לדוגמה למה כי יכול להיות בן אדם שיקח את העצה של לפתח תחביבים והוא יפתח תחביבים הוא נגיד התחיל לאהוב כדורגל והוא אוהב תחביבים אבל עדיין הוא תלותי זה לא משנה הוא יפתח כל יום שלוש שעות מעכשיו כל יום הוא נרשם לחדר כושר והתחיל לטוס לחלל אבל הוא עדיין תלותי כי כשרע לו מה הוא עושה עדיין מחפש תשומת לב מהבן זוג מחפש תשומת לב מהבת זוג לא פתרנו את הבעיה מבחינתי תהיה בלי תחביבים לא אכפת לי עם תחביבים בלי תחביבים בדיכאון לא אכפת לי מה תעשה רק כשרע לך תפסיק לצפות לקבל את זה מהשני זה הכל זה המחויב זאת המהות, עכשיו איך תתמודד אז יכול להיות שהפתרון זה לפתח תחביבים אולי אבל המחויב זה תמצא את הרגעים שבהם אתה מצפה לקבל מהשני משהו ותסתדר בלי זה תמצא דרך להסתדר בלי זה. הבנו?
ללמוד להיות לבד, ללמוד להשתעמם, ללמוד לא לעשות כלום, מהו הפחד הגדול ביותר? איך לפתור את כל הבעיות בחיים? איך לא לפחד בחיים? איך להתמודד עם הלבד? מה לעשות בהתבודדות? איך לא לפחד מהלבד? איך לא לפחד מבדידות? ויפאסנה, איך להירגע?
ללמוד להיות לבד, ללמוד להשתעמם, ללמוד לא לעשות כלום, מהו הפחד הגדול ביותר? איך לפתור את כל הבעיות בחיים? איך לא לפחד בחיים? איך להתמודד עם הלבד? מה לעשות בהתבודדות? איך לא לפחד מהלבד? איך לא לפחד מבדידות? ויפאסנה, איך להירגע?
..., מה יקרה אחרי זה? אך הרעיון הוא להתאמן על ההבנה שאין אחרי זה. אין צורך לברוח משום דבר. ברגע שאדם לומד להיות לבד מבלי לחפש מוצא, הוא משחרר את עצמו מהאיום התמידי של ומה אם אשאר לבד? היתרונות של לימוד להיות לבד כאשר אדם מפסיק לפחד מהבדידות, הוא משיג חופש פנימי אדיר. הוא פחות תלוי באחרים כדי להרגיש טוב. הוא פחות חושש להישאר ללא עבודה, ללא חברים או ללא עיסוק. הוא מתחזק מבחינה נפשית, ומפתח ביטחון עצמי עמוק יותר. הוא לומד לשלוט בפחדים ובחרדות שמקורם בפחד מבדידות. סיכום: כיצד להתגבר על הפחדים? לימוד להיות...
בדידות, התמודדות עם בדידות, פחד להיות בודד, פחד להיות לבד, הבדידות של אלוהים, האם אלוהים בודד? לא לפחד מבדידות, להיות בודד כמו אלוהים, להתבודד ולהיות אלוהים, לאהוב את הבדידות, פחד מבדידות, אין עוד מלבדו, ללמוד להיות לבד
בדידות, התמודדות עם בדידות, פחד להיות בודד, פחד להיות לבד, הבדידות של אלוהים, האם אלוהים בודד? לא לפחד מבדידות, להיות בודד כמו אלוהים, להתבודד ולהיות אלוהים, לאהוב את הבדידות, פחד מבדידות, אין עוד מלבדו, ללמוד להיות לבד
...בין רבי נחמן מברסלב ובין להיות אלוהים ולהתבודד? אליעד מביא את רבי נחמן מברסלב, שטען שהדרך לשלמות היא על ידי התבודדות. רבי נחמן לימד כיצד להפוך לאלוהים, כלומר, להיכלל באלוהים ולהיות אחד איתו. כדי להגיע לשלמות של אלוהים, צריך לדעת מהי אחדות אלוהית. רבי נחמן מסביר שהאדם חייב לחקור ולהכיר את אלוהים, וככל שהוא מכיר טוב יותר מהו האינסוף והאחדות של אלוהים, כך הוא יכול להיכלל ולהפוך בעצמו לאלוהים. רבי נחמן הדגיש במיוחד את ההתבודדות - להיות לבד, גם כשאתה נמצא עם אנשים אחרים. ההתבודדות מאפשרת לאדם להתנתק...
פחד שלא יהיה יותר גרוע, פחד מהגרוע יותר, פחד מפרידה, פחד להישאר לבד, פחד להתפטר, פחד להיפרד, פחד להפסיק, פחד להתחיל משהו חדש, פחד להקים עסק, פחד מהתחלה חדשה, פחד מהלא נודע, פחד מגירושין, פחד לעזוב, פחד לעבור דירה, פחד להיות לבד
פחד שלא יהיה יותר גרוע, פחד מהגרוע יותר, פחד מפרידה, פחד להישאר לבד, פחד להתפטר, פחד להיפרד, פחד להפסיק, פחד להתחיל משהו חדש, פחד להקים עסק, פחד מהתחלה חדשה, פחד מהלא נודע, פחד מגירושין, פחד לעזוב, פחד לעבור דירה, פחד להיות לבד
...גרועות, ולבחור בחיים של התנסות, התפתחות ועניין, ולא להיתקע במצב שמסב לך אומללות. עדיף לשאול את עצמך לא רק מה אם יהיה גרוע יותר? אלא גם מה אם אצליח?. שני הצדדים נכונים, והחיים מורכבים מניסיונות, הצלחות וכישלונות. פחד מכישלון פחד מפרידה התמודדות עם כישלון חרדת ביצוע איך להתמודד עם חוסר ודאות? איך להתמודד עם הפחד מפני פרידה והחשש להישאר לבד כל החיים? פחד מפרידה מתעורר כאשר אדם נשאר בזוגיות לא טובה מתוך חשש שיישאר לבד לשארית חייו. רבים חושבים: אם אני אפרד, אולי לא אמצא בן זוג אחר, אולי יהיה יותר גרוע...
שעבוד לרצון העצמי, למה יש רצון? איך נוצר הרצון? המרדף אחרי הרצון, התבודדות, איך להתבודד? להיות עם עצמך, פחד להיות לבד, לשלוט ברצון העצמי, להיות מאושר באמת, בחירה חופשית
שעבוד לרצון העצמי, למה יש רצון? איך נוצר הרצון? המרדף אחרי הרצון, התבודדות, איך להתבודד? להיות עם עצמך, פחד להיות לבד, לשלוט ברצון העצמי, להיות מאושר באמת, בחירה חופשית
...מבחוץ. מדובר בתהליך כואב אך משמעותי שבו האדם בודק כל רצון ואת המניע שמאחוריו, ועשוי לגלות שהרצון עצמו אינו כה חשוב או הכרחי. האם יש חופש ברצון או שהוא תמיד כפוי? החיים במצב שבו כל פעולה נובעת מתוך רצון עשויים להרגיש לפעמים כמצב של שליטה על העצמי. אולם, רצון הוא פעמים רבות כפוי. אם אדם לא שואל את עצמו למה הוא רוצה משהו, הרצון הזה נשאר משא ומתן חיצוני ולא פנימי. למשל, אדם שצורך משהו כדי להרגיש טוב, לא עוסק באמת בשאלת למה הוא עושה את זה. היכולת להפסיק לרצות כל דבר מסוימת שחרור פנימי, כי אז האדם פוסק...
מפחד להתחיל עם בחורה, איך להתחיל עם בחורה? פחד מדחייה, פחד להישאר לבד, זוגיות, להכיר בחורה, פחד להיות לבד, מימוש הפוטנציאל האישי, לא מממש את הפוטנציאל, להיות רהיט
מפחד להתחיל עם בחורה, איך להתחיל עם בחורה? פחד מדחייה, פחד להישאר לבד, זוגיות, להכיר בחורה, פחד להיות לבד, מימוש הפוטנציאל האישי, לא מממש את הפוטנציאל, להיות רהיט
...למצוא את היתרונות והדברים החיוביים בדחייה עצמה. כל עוד האדם רואה בדחייה רק דבר שלילי, הוא יישאר תלוי בתגובה של הבחורה, ולכן ימשיך לחוות חרדה. המפתח לשחרור מהחרדה הזו נמצא ביכולת לראות את הטוב שבדחייה, ולהפוך את הסירוב למשהו חיובי מבחינה רגשית. איך אפשר לראות את הטוב שבדחייה? אליעד נותן דוגמה ברורה ופרקטית מאוד: הוא ממליץ לרשום על דף מה הדברים הרעים ביותר בלהישאר לבד או בלקבל סירוב מבחורה, ולאחר מכן לנסות למצוא את הדברים הטובים בכל אחד מהחסרונות האלה. למשל, דחייה מבחורה יכולה להכריח אותך להכיר לעומק...
לבד בבדידות, למה אנשים רוצים להיות בזוגיות ורוצים חברים ורוצים קשר רגשי ולא רוצים להיות לבד? למה אנשים מפחדים להיות לבד? איך להרגיש טוב לבד ובבדידות? למה אנשים לא רוצים להיות לבד? למה אנשים מרגישים רע לבד?
לבד בבדידות, למה אנשים רוצים להיות בזוגיות ורוצים חברים ורוצים קשר רגשי ולא רוצים להיות לבד? למה אנשים מפחדים להיות לבד? איך להרגיש טוב לבד ובבדידות? למה אנשים לא רוצים להיות לבד? למה אנשים מרגישים רע לבד?
...צריך מישהו אחר שיאהב אותך אתה אומר אלוהים אוהב אותי אז אני צריך גם שהשכן שלי יאהב אותי בשביל מה אני צריך את הבחורה אלוהים בעצמו אוהב אותי המציאות אוהבת אותי כל מה שאני רוצה קורה למה אני צריך שעוד מישהי תאהב אותי מה זה נותן לי בכלל זה לא נותן לי כלום אבל ברגע שאתה מסוכסך עם המציאות ואתה לא מרוצה מזה שיש לך איזו רשימה ארוכה של דברים שאתה לא מרוצה שלך עם עצמך מול המציאות אז אתה מרגיש בודד במציאות אתה אומר אני לבד במערכה הזאת מול החיים ועכשיו אני צריך איכשהו לפתור את זה אז עם המציאות אין לי מושג מה...
לבד בחג, איך להתמודד עם תחושת בדידות בחגים? איך לא להרגיש לבד בחגים? תחושת בדידות בתקופת החגים, אני בודד, אין לי חברים, אין לי משפחה, עושה חג לבד, דיכאון בחגים, להיות לבד בחגים, משמעות החיים, מרגיש בודד, מרגישה בודדה
לבד בחג, איך להתמודד עם תחושת בדידות בחגים? איך לא להרגיש לבד בחגים? תחושת בדידות בתקופת החגים, אני בודד, אין לי חברים, אין לי משפחה, עושה חג לבד, דיכאון בחגים, להיות לבד בחגים, משמעות החיים, מרגיש בודד, מרגישה בודדה
...למשל, לעסוק בלימוד, לקרוא ספרים, לפתח כישורים, לבנות משהו, לרקוד, או לעשות כל דבר אחר שממלא את האדם בשמחה או עניין אישי. איך למנוע דיכאון ולמצוא מטרות חדשות? כאשר אדם עדיין בדיכאון או מרגיש ריקנות, יתכן שהדיכאון נובע מהקושי בבדידות. לכן, לפני הכל, מומלץ לזהות את האמונות שגורמות לבדידות להרגיש כה שלילית - כמו אני חייב להיות עם אנשים דווקא בחג או חייבת להיות משמעות ליום החג עצמו. לאחר שמנטרלים את ההנחות האלו, קל יותר להתרכז במציאת תכלית שמספקת עניין אישי. בדומה לילד שמשחק במשחק מתוך סקרנות ושמחה,...
איך לחקור רצון? למה אני לא רוצה להיות לבד? למה אני רוצה שיאהבו אותי? למה אני לא רוצה למות? למה אני רוצה אהבה? למה אני רוצה חברים? למה אני מפחד למות? למה אני רוצה משהו? איך חוקרים רצון? מודעות עצמית
איך לחקור רצון? למה אני לא רוצה להיות לבד? למה אני רוצה שיאהבו אותי? למה אני לא רוצה למות? למה אני רוצה אהבה? למה אני רוצה חברים? למה אני מפחד למות? למה אני רוצה משהו? איך חוקרים רצון? מודעות עצמית
...לפחד שלך, אלא רק אמונות ותחושות סובייקטיביות. איך לחקור לעומק את הרצון שלי? אליעד כהן מציע שיטה מסודרת וברורה לחקור כל רצון, פחד או תחושה: קח דף ורשום בצורה מסודרת את כל הדברים שאתה רוצה או לא רוצה, ואת כל מה שמטריד אותך. ליד כל דבר שרשמת שאל את עצמך למה אני רוצה / לא רוצה את זה? וכתוב את התשובה. המשך לשאול שוב ושוב למה? לכל תשובה שקיבלת, עד שתגיע למצב שבו התשובה תהיה לא יודע. לאחר שתגיע לתשובה לא יודע, תבין שהרצון או הפחד מבוססים על אמונות ומחשבות שאינך באמת בטוח בהן. המטרה בתהליך זה אינה להגיע...
אושר ב 2 מימדים, 2 המימדים של האושר, 2 החלקים של האושר, איך להיות מאושר ב 2 שלבים? כסף ואושר, אפשרות שהמציאות תהיה נגד רצונך, לבטל את האפשרות שהמציאות תהיה נגד רצונך, להכיל את האפשרות שהמציאות תהיה נגד רצונך, 2 דברים שצריך כדי להיות מאושר, להתמודד עם האפשרות שהמציאות תהיה נגד רצונך, ללמוד לחיות עם האפשרות שיקרה דבר רע, חרדת בגידה, חרדת נטישה, חרדת פרידה, פחד מאובדן, פחד להיות עני, פחד להיות לבד, פחד שיהיה רע, פחד להיות חולה, איך להיות מאושר באמת?
...ולא משנה כמה כסף יהיה לאדם, הרי שהוא תמיד ירגיש שחסר לו כסף, כי הוא לא מקבל את האפשרות שיהיה חסר לו כסף. וכך גם בהקשר של איזהו עשיר השמח בחלקו, שחלקו כולל גם את האפשרות שהמציאות תיקח לו את כל מה שיש לו. ולהיות מאושר מהמציאות, פירושו, להיות מאושר, גם עם החלק של הפוטנציאל של המציאות, שבו יש אפשרות שהמציאות תהיה נגד רצונך. כי האפשרות שהמציאות תהיה נגד רצונך, גם זה עצמו חלק מהמציאות. ולכן: על האדם לזכור שכמו שהוא לומד להשיג את המטרות שלו בפועל, ככה הוא צריך ללמוד גם להשיג את המטרות שלו ברמה של הפוטנציאל...
למה קשה לעזוב קשר שבו ויתרת על עצמך? מה המשמעות האמיתית של להצליח בחיים בלי תלות באחרים? האם אתה באמת רוצה לחזור למי שהיית בעבר? מה גורם לך לפחד להיות לבד ולהיכשל ביחס לאחרים? כיצד להתייחס לעניין ההצלחה עם נשים? מהי החשיבות של קבלה עצמית, הפסקת שיפוטיות עצמית, והיכולת ליהנות מחיים פשוטים וטבעיים? מה עושים כשמאבדים אינדיבידואליות בקשר? איך להרגיש בנוח עם עצמך?
...בשל התלות באדם שאיתו היית, הפסקת לתרגל את היכולות האלה. כמו אדם שהפסיק להתאמן בחדר כושר ומגלה ששריריו נחלשו, כך גם אתה איבדת את היכולת הטבעית שלך לתקשר ולהרגיש טוב לבד. האם אתה באמת רוצה לחזור למי שהיית בעבר? אליעד מסביר שטעות לחשוב שעליך לחזור למה שהיית לפני הקשר. הוא מדגיש שזו אשליה, כי גם לפני הקשר לא באמת היית מרוצה לחלוטין מעצמך. הדבר הנכון, הוא: לא לחזור לעבר, אלא ליצור לעצמך חיים חדשים לגמרי. הוא נותן דוגמה של אדם שעלה במשקל לאחר שהפסיק להתאמן: הפתרון אינו לנסות לחזור למצב שבו היה בעבר, אלא...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על ללמוד להיות לבד ביחד, מרגיש לבד בזוגיות, להיפרד בלי להיפרד, ללמוד להיות לבד בלי להיפרד, טיפול באובססיה זוגית, טיפול בחרדת נטישה, טיפול בקנאות בזוגיות, מפחד להישאר לבד, להיות לבד בזוגיות, לפתח תחביבים, להרגיש טוב לבד
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
לצאת מחרדה ודיכאון, אל שקט נפשי אמיתי - הספר על: טיפול בפחד, התמודדות עם כל חרדה או פחד, טיפול בכל הפרעות החרדה והפחדים, טיפול בפוביות, פתרון לכל סוגי החרדה והדיכאון, איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? כעס ועצבים? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם אכזבות? דיכאון? איך להתמודד עם בדידות? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז ועוד...

אהבה הצלחה וחיים טובים בלי פחד - הספר על: טיפול בפוביות, טיפול בפחד, איך להעביר ביקורת בונה? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך ליצור אהבה? איך להתמודד עם גירושין? איך להצליח בראיון עבודה? איך להיגמל מהימורים? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לשפר את הזיכרון? איך להצליח בזוגיות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להיות מאושר ושמח? איך לשנות תכונות אופי? איך להאמין בעצמך? איך לחנך ילדים? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לנהל את הזמן? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לפרש חלומות? איך לקבל החלטות? איך למצוא זוגיות? איך לא להישחק בעבודה? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לעשות יותר כסף? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לשתול מחשבות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להעריך את עצמך? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: טיפול בכל הפרעות החרדה והפחדים, האם המציאות היא טובה או רעה? אולי אנחנו במטריקס? מי ברא את אלוהים? האם יש משמעות לחיים? האם יש בחירה חופשית? איך נוצר העולם? למה יש רע בעולם? למה לא להתאבד? איך נוצר העולם? האם לדומם יש תודעה? האם באמת הכל לטובה? למה העולם קיים? האם יש או אין אלוהים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? בשביל מה לחיות? למה יש רע וסבל בעולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש אמת מוחלטת? האם יש הבדל בין חלום למציאות? איך להנות בחיים? האם הכל אפשרי? האם אפשר לדעת הכל? מה המשמעות של החיים? איך להיות הכי חכם בעולם? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מה יש מעבר לזמן ולמקום? איך להיות מאושר? מהי תכלית ומשמעות החיים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר Anxiety-Treatment.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא טיפול בהפרעת חרדה, טיפול בחרדה, ייעוץ אישי חרדה בנושא טיפול בפחד - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר Anxiety-Treatment.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה נוצר ב 0.3750 שניות - עכשיו 26_08_2025 השעה 17:03:46 - wesi10