אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה לא לפחד להתחיל עם בחורה ✔פחד גישה, למה שמישהו יאהב אותי? למה שמישהו ירצה אותי? למה שהיא תרצה דווקא אותי? למה שהוא ירצה דווקא אותי? מה יש בי שאין...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






ייעוץ + טיפול גם בנושאים:
חרדות / פחדים / פוביות / דיכאון / ייאוש / עצבות, חוסר ביטחון עצמי, פחד קהל / פחד במה / חרדת קהל, מחשבה טורדנית כפייתית, הפרעת חרדה ופחד, טיפול נפשי / טיפול אישי, התקפי חרדה / התקפי פאניקה, הפרעות קשב וריכוז ADHD, לא לפחד להתחיל עם בחורה, טיפול אלטרנטיבי בחרדות, אימון אישי, פחד מהחיים, דכאון וחרדה, דיכאון אחרי לידה, טיפול בחרדות ופחדים, חרדת בחינות טיפול, נוגדי דיכאון, התמודדות עם חרדה אצל ילדים, חרדות טיפול, פחד ממקומות סגורים, טיפול בחרדה קשה, חרדה סימפטומים גופניים, סימפטומים של חרדה, נוגדי חרדה, טיפול בחרדה ופחדים, טיפול בחרדת נהיגה, פחד מג'וקים, חרדות מוכללות, חרדות ודיכאון, פחד מהקאות, פחד טיסה מה עושים, פחד חולני, פחד מלידה, חרדה חברתית אצל ילדים, פחד קהל טיפול, טיפול חרדות, סימפטומים של התקף חרדה, תסמינים של התקף חרדה, טיפול רגשי, נפגעי חרדה, חרדה אצל ילדים, תרופות לחרדה, חרדה מאנשים, חסר פחד, חרדה בהריון,
☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
פחד גישה, למה שמישהו יאהב אותי? למה שמישהו ירצה אותי? למה שהיא תרצה דווקא אותי? למה שהוא ירצה דווקא אותי? מה יש בי שאין באחרים? מה יש בי שאין באחרות? אני לא שווה כלום, איך לא לפחד להתחיל עם בחורה?
למה שמישהו ירצה דווקא אותי? איך להתגבר על פחד גישה ותחושת חוסר ערך בזוגיות?

אליעד כהן מסביר על התחושה הנפוצה אצל גברים ונשים כאחד - המחשבה "למה שמישהו ירצה דווקא אותי?". אנשים רבים חושבים שאין בהם שום דבר מיוחד, ושואלים את עצמם: "מה יש בי שאין באחרים? למה שמישהו או מישהי ירצו דווקא אותי?". הפחד הזה גורם להם לחשוב שהם חייבים להיות הכי טובים כדי להיבחר לזוגיות, ולכן הם לא מסוגלים להאמין שמישהו יאהב אותם באמת.

אליעד מנתח את המחשבה הזאת ומסביר שזו הנחת יסוד שגויה לחלוטין, כי לא תמיד צריך להיות הכי טוב כדי להיבחר לזוגיות. הוא נותן דוגמה מאוד מפורטת מהחיים היומיומיים: אדם שהולך לסופרמרקט לקנות לחם. תחילה האדם רואה לחם יקר מאוד ואיכותי במיוחד, אבל הוא לא יכול להרשות אותו לעצמו, ולכן הוא יורד קטגוריה אחת נמוך יותר ומחפש לחם אחר, זול יותר. גם כאשר הוא מגיע למדף שבו יש כמה לחמים זהים, הוא בוחר לבסוף לחם אחד אקראי שפשוט היה הכי קרוב אליו. אליעד שואל: "האם הלחם הזה היה הכי טוב במדף?" והתשובה היא: "לא בהכרח". הוא לקח את הלחם באופן אקראי כי הוא ענה לו על הצורך המיידי - פשוט כי הוא היה שם.

המשמעות של הדוגמה הזאת בהקשר הזוגי היא שכשמישהו בוחר בך, הוא לא חייב לבחור בך כי אתה "הכי טוב". ייתכן מאוד שאותו אדם מחפש תכונות ספציפיות שהן מספיק טובות עבורו כרגע, ובמקרה יש לך בדיוק את אותן תכונות. האדם לא תמיד עושה בדיקות מעמיקות כמו שאנחנו חושבים - הוא לפעמים בוחר בך פשוט כי הוא פגש אותך בזמן הנכון והמקום הנכון, ואתה נותן לו בדיוק את מה שהוא מחפש כרגע, גם אם יש אחרים שאולי טובים ממך.

אליעד מוסיף דוגמאות נוספות: כמו שאדם לא תמיד קונה את החלב הכי יוקרתי בסופר או לא תמיד אוכל בפלאפל הכי טעים בעיר, כך גם בזוגיות, אנשים מחפשים לפעמים את מה שנוח להם וזמין להם באותו רגע. אין חובה להיות הכי טוב בכל קטגוריה כדי להיבחר.

הוא ממשיך להסביר נקודה נוספת: לפעמים אנשים מעדיפים דווקא בן או בת זוג שיש להם חסרונות מסוימים, כי הדבר נותן להם תחושת ביטחון. למשל, מישהי עשויה להעדיף גבר שנראה פחות טוב כדי להרגיש שהוא לא יעזוב אותה, או להפך - מישהו יכול להעדיף בן זוג עם חיסרון אחר, כי הוא חושב שכך בן הזוג יהיה תלוי בו יותר. הנקודה היא שיש סיבות מגוונות מדוע אנשים בוחרים במישהו, ולא תמיד הן קשורות לשלמות.

אליעד מדגיש עוד נקודה חשובה: העובדה שאתה תופס את עצמך כחסר או לא מושלם, לא אומרת שגם הצד השני תופס אותך באותו אופן. למשל, אם אתה חושב שאתה לא מספיק מוצלח, אתה מניח שהצד השני מחפש מישהו יותר מוצלח. אבל במציאות, ייתכן שהוא בכלל מחפש משהו אחר לגמרי או אפילו מישהו עם "מוצלחות בינונית", כי כך הוא מרגיש בנוח יותר. בנוסף, יכול להיות שגם הצד השני מרגיש אותו דבר כלפיך וחושב "למה שירצו דווקא אותי?", ולכן דווקא שניכם מתאימים אחד לשני, כי אף אחד לא מרגיש שהוא טוב מדי או "גדול" על השני.

הוא מסכם ואומר שאומנם תמיד אפשר ורצוי להשתפר כדי להפוך לאטרקטיביים יותר, אבל זה לא בהכרח חובה כדי להיכנס לזוגיות טובה. במילים אחרות, אל תיכנס ללחץ ואל תחשוב שאתה חייב להיות הכי טוב כדי למצוא זוגיות טובה. פשוט תבין שלכל מוצר בסופר יש קונים - כי לכל מוצר יש את הקהל שלו, גם אם הוא לא הכי איכותי או הכי יוקרתי. כך גם לך יש קהל מתאים. יש מספיק אנשים שמחפשים מישהו בדיוק כמוך - לא הכי טוב, אלא פשוט "מספיק טוב".

בשורה התחתונה, ההבנה הזאת אמורה להרגיע את הפחד: אתה לא חייב להיות מושלם. מספיק שתהיה האדם הנכון, במקום הנכון וברגע הנכון, עם התכונות הספציפיות שמישהו אחר מחפש באותו רגע.
איך נוצרת המחשבה "למה שהיא תרצה דווקא אותי"?

מופיעה כאן שאלה נפוצה אצל גברים ונשים כאחד: למה שירצו דווקא אותי? מה יש בי שאין לאחרים? רבים מרגישים שאין בהם שום דבר מיוחד, ולכן הם שואלים את עצמם מדוע שהצד השני יבחר דווקא בהם. הבעיה מתעצמת כשחושבים שצריך להיות "הכי טוב" או "יותר טוב מאחרים" כדי לזכות בזוגיות טובה.

מה מלמדת דוגמת הלחם בסופר?

ניתנת דוגמה על בחירת לחם בסופרמרקט: נניח שיש כמה סוגי לחמים, חלקם יקרים מדי, חלקם לא מתאימים לצרכים שלנו, ואז בוחרים לחם מסוים שנראה לנו מספיק טוב במחיר סביר. אחר כך, באותו מדף של הלחם המתאים, יש הרבה כיכרות זהות. בסוף לוקחים כיכר אחת, סתם כי היא קרובה לנו. היא לא בהכרח "הכי טובה", אבל היא עונה על הצורך שלנו באותו רגע. כך גם בזוגיות: לא חייבים תמיד להיות הכי טובים או "ללא פחמימות" ויקרים, מספיק להיות משהו שעונה לרצונות ולהעדפות של הצד השני בזמן הנכון.

איך קשורות דוגמאות החלב והפלאפל לתהליך הבחירה?

כמו שלא תמיד קונים את החלב הכי יוקרתי או אוכלים בפלאפל "הכי טעים בעולם", אנשים פעמים רבות בוחרים בפתרון שממלא צורך מיידי. אין חובה להיות הטוב ביותר בכל קטגוריה כדי שאדם יבחר בך. אם אתה מספק את מה שבאותו רגע הוא או היא מחפשים, סביר להניח שהבחירה תיפול עליך גם בלי שתהיה "מושלם".

האם באמת צריך להיות יותר טוב מאחרים?

הרעיון הוא שלא תמיד מחפשים את הדבר המושלם. יכול להיות שמישהי רצתה גבר בעל מאפיינים מסוימים, ובמקרה פגשה אותך ומצאה בך את מה שהיא חיפשה, גם אם יש אנשים אחרים שמצליחים יותר ממך או יפים יותר ממך. היא עשויה להישאר איתך כי אתה מספיק טוב ולאו דווקא "הכי טוב". זה דומה לאדם שרוצה מוצר מסוים, ובסוף לוקח דווקא את המוצר שהוא מוצא מול העיניים - לא בהכרח הכי איכותי בעולם, אבל בהחלט עונה על הצורך.

למה לפעמים דווקא "פחות טוב" מרגיש בטוח יותר?

יש מצב שבו הצד השני בוחר במישהו שהוא לא בהכרח הכי מוצלח, כי יש לו חששות להיפגע. לדוגמה, בחורה יפהפייה חוששת שאם תבחר בגבר "מושלם", הוא יעזוב אותה כשתופיע מישהי יפה עוד יותר. לכן דווקא גבר "רגיל" עשוי להיתפס כבטוח יותר. יש עוד אפשרות שבה אדם בוחר מישהו שפחות טוב בפרמטרים מסוימים, כדי להימנע מדרישות מוגזמות או תחרות גדולה. כך גם אדם שעלול להרגיש חסר ביטחון, יגלה שיש מי שמחפש בדיוק מישהו כמותו.

מדוע הצד השני חושב בדיוק אותו דבר?

חשוב לזכור שגם בת הזוג או בן הזוג שואלים את עצמם: "למה שירצו דווקא אותי?". הם מרגישים שיש אחרים יותר יפים, יותר חכמים או יותר מוצלחים מהם. לכן לפעמים שני הצדדים דואגים לשווא: הגבר חושב שהוא לא מספיק טוב, האישה חושבת שהיא לא מספיק טובה, ובפועל הם כן מתאימים זה לזה רק כי הם עונים זה על צרכיו של זה באותו רגע.

מה השורה התחתונה?

לא חייבים להיות הכי חכמים, הכי עשירים או הכי מושכים כדי שירצו להיות איתכם בזוגיות. מספיק להכיר בכך שהצד השני מחפש משהו מסוים - אולי רק אדם נחמד שיקשיב לו, אולי מישהו שלא ידרוש יותר מדי, אולי מישהי שרק תרצה שיסתכלו עליה בעין אוהבת. בכל בחירה יש פשרות, בדיוק כמו בסופרמרקט שבו לא תמיד קונים את ה"מוצר המושלם". כמובן ששיפור עצמי הוא תמיד דבר חיובי, אבל הבסיס הוא להבין שאינכם חייבים להיות "יותר טובים מכולם" כדי להיכנס לזוגיות מוצלחת.
אין בי שום דבר מיוחד, אני בחור רגיל, אני בחורה רגילה, אני סתם בחורה, אני לא יותר טוב מאחרים, במה אני יותר טוב מאחרים? איך לא לפחד מתחרות עסקית? איך לא לפחד ממתחרים? לא חייב להיות הכי טוב, פיתוח עסקי, יעוץ לדייטים, אימון לביטחון עצמי בדייט
👈 הספר "להיות אלוהים"    (2 חלקים, 336 פרקים - 656 עמ')
👈 400 ש"ח בלבד!    ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם יש אמת מוחלטת? למה לא להתאבד? בשביל מה לחיות? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם באמת הכל לטובה? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם אפשר לדעת הכל? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? מה המשמעות של החיים? מי ברא את אלוהים? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם הכל אפשרי? למה העולם קיים? האם לדומם יש תודעה? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? אולי אנחנו במטריקס? איך להיות הכי חכם בעולם? איך להנות בחיים? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם יש משמעות לחיים? האם המציאות היא טובה או רעה? איך להיות מאושר? איך נוצר העולם? למה יש רע בעולם? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש או אין אלוהים? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש בחירה חופשית? איך נוצר העולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

נושאים נוספים לעיונך...
חרדות ופרנויות תרופות דיכאון מומלצות לפחד מחלומות מפחידים טיפול בדיכאון פחד להיפרד מבן זוג איך לא להיות בדיכאון? להתמודד עם חרדות מי מפחדת מזוגיות? לא לפחד לשאול שאלות להתגבר על כל חרדה להתמודד עם חרדה מפחדת מזוגיות טיפול עצמי בחרדה פחד של סוכן חשאי למה קורה דיכאון? פחד לחיות בפחד לחיות עם דיכאון קליני פחד עמידה מול קהל התקפי חרדה וזעם חרדה לפני בחינה הפרעת דיכאון בגידה מפחד להיפגע מפחד מאריה פחד רגשי פחד מכישלון בבחינה לא לפחד להודות בטעות פחד לא מוצדק מסכנה שקרית ניתוח סיבתיות של פחד להתחיל עם בחורה מפחד מבובה חרדה נגד כל הסיכויים פחד מפני גנבים פחד מאיבוד שליטה בחלום עוצמה של פחד חרדה חברתית עצלנות מדיכאון חרדה רוחנית חרדה חברתית בגלל מחלת נפש מפחדת לבזבז איתו את הזמן החוקיות של החרדה התקף דיכאון פתאומי פחד להשתגע בגלל חיפוש האמת להתגבר על חרדת כישלון חרדה מוצדקת איך להתגבר על פחדים? חרדה מבגידה פחד לגשת לאישה איך להתגבר על פחד? מצבים של פחד חרדה בגלל העבר הפחדה ושליטה באנשים התקפי חרדה לא הגיונית מפחד שאני לא אתעורר מהשינה פחד מכישלונות טיפול בפחד אצל ילדים חרדת ביצוע במכירה למה אין פחד מוות? פחד ממאמץ פחד ממה שחושבים עלי התקף דיכאון פסיכוטי לא לפחד מבדידות לא לפחד מאינטימיות מפחד שיראו עלי שאני בדיכאון חששות ופחדים פחדים קיומיים אני מפחד שהיא תגיד לי לא... איך לא להרגיש רע מחרדה? רמות של דיכאון פחד להרגיש חלש לתת לפחד לשתק אותך שיטות לטיפול בחרדה ודיכאון מפחד שיגלו שאני חולה נפש חרדה טובה פחד להתאבד בגלל הטלת ספק ברצון לחיות למה יש חרדה? חרדה ממחויבות פחד מבחורה פחד מהמוות התמודדות עם פחדים וחרדות פחד להיות הומלס פחד שהיא תיעלם חרדת ביצוע של אנשי מכירות פחד מפיטורים מדוע אנשים מפחדים למות? לא לפחד מהקורונה בכלל פחד ממתחרים עסקיים סרטי סקס ודיכאון דמיונות שווא וחרדות למה אני חרד? פחד להיכשל בלימודים פחד להיות מפורסם לשמוח מהדיכאון חוסר פחד פחד לאבד את זה... פחד והחלטות מפחידות האם זו חרדה או דיכאון? איך נוצר פחד מכישלון? פחד קורונה חוסר וודאות יוצר פחד לא לפחד מהלבד ומהבדידות דיכאון עובר בתורשה עוד נושאים ...
האתר Anxiety-Treatment.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא טיפול בחרדות, אימון אישי לחרדה, טיפול בהפרעת חרדה בתחום לא לפחד להתחיל עם בחורה - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר Anxiety-Treatment.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2344 שניות - עכשיו 02_11_2026 השעה 05:46:29 - wesi10