אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה פחד להישאר לבד ✔חרדות, פחדים, איך להתמודד עם חרדה? איך להתמודד עם פחד? קונפליקט פנימי, פחד נטישה, חרדת נטישה, לצאת מחרדה, פחד להישאר לבד, פחד מבדידות...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






ייעוץ + טיפול גם בנושאים:
חרדות / פחדים / פוביות / דיכאון / ייאוש / עצבות, חוסר ביטחון עצמי, פחד קהל / פחד במה / חרדת קהל, מחשבה טורדנית כפייתית, הפרעת חרדה ופחד, טיפול נפשי / טיפול אישי, התקפי חרדה / התקפי פאניקה, הפרעות קשב וריכוז ADHD, פחד להישאר לבד, תרופות טבעיות נגד חרדה, טיפול אלטרנטיבי בחרדה, חרדות חברתיות, התמודדות עם התקף חרדה, חרדות אחרי לידה, חרדות ממוות, כדור נגד דיכאון, פחד מדם, פרנויה סכיזופרנית, טיפול בחרדות חברתיות, אימון עסקי, חרדות תרופות, טיפול בחרדות חברתית, חרדה תסמינים, פחדים אצל ילדים, פחד מלידה, התקפי חרדות, פחד גדול, טיפול נפשי, פוביה מנחשים, התקפי חרדה קלים, התמודדות עם חרדה חברתית, חרדה מנטישה, סימנים להתקף חרדה, תרופה לחרדות, חרדה תמידית, פחד מבלונים, חרדת נהיגה טיפול, טיפול בחרדות, התגברות על חרדות, חרדה כלכלית, חרדות חברתיות ילדים, חרדה דנטלית, חרדת טיסה, תסמיני חרדה מתמשכת, איך מתגברים על פחד,
☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
חרדות, פחדים, איך להתמודד עם חרדה? איך להתמודד עם פחד? קונפליקט פנימי, פחד נטישה, חרדת נטישה, לצאת מחרדה, פחד להישאר לבד, פחד מבדידות, טיפול בחרדה, טיפול בפחד, הפרעות חרדה
מהו פתרון לקונפליקט פנימי שנוצר בעקבות חרדה?

בשיחה זו, אליעד מדבר עם אדם שמרגיש חזרה של חרדה שנעלמה בעבר. השיחה נוגעת לחרדות בכלל ולחרדת נטישה בפרט, ותיארה את ההתמודדות עם פחדים ותחושות חרדה שנובעות מרצון לא ממומש.

הדובר הראשי מתחיל בכך שהוא מספר על חרדה שחוזרת אליו, אחרי תקופה בה הרגיש טוב יותר. הוא מתאר את החרדה כחוסר שקט תמידי, ושואל איך להתמודד עם חזרה של חרדות שחשב שכבר עברו. אליעד מציין כי חרדה נוצרת כאשר יש רצון שלא תמיד מתממש, ומסביר שכשאנחנו רוצים משהו אבל לא יודעים אם נוכל להשיג אותו, זה גורם לפחד. כל חרדה נובעת בעצם מרצון פנימי שעולה ונפגש עם המציאות, שהיא לא תמיד תואמת את הרצון הזה.

במהלך השיחה, הדובר מסביר שהחרדה שלו התעוררה בעקבות קשר שלא צלח, ונראה שהוא נמצא במקום שבו הוא מרגיש רצון חזק לדברים כמו אהבה והערכה. אליעד מסביר את הקשר בין המילה "רצון" לחרדה - ככל שיש לנו יותר רצון למשהו, כך יש סיכון גבוה יותר להרגיש חרדה אם זה לא יקרה.

בהמשך, אליעד מציע גישה לפיה על האדם לזהות את הרצון שמוביל את החרדה. הוא מסביר שלהתמודדות עם חרדה יש שלב ראשון שבו על האדם לזהות את הרצון שמביא את החרדה. אם לדוגמה אנחנו רוצים מישהו שיאהב אותנו, אז חרדת הנטישה עלולה לצוץ אם אותו אדם לא מראה סימנים של חיבה. השאלה החשובה היא: האם הרצון הזה מחויב? כלומר, האם באמת יש חובה לממש אותו, או שזו רק תחושת פחד מלהיות לבד?

אליעד מביא דוגמה של אדם שלמד אנגלית, ולאחר מכן שוהה בארץ בה לא מדברים אנגלית, וכשהוא חוזר למדינה דוברת אנגלית, הוא לא שוכח את השפה. הוא מתאר זאת כדי להמחיש שמה שלמדת לא הולך לאיבוד - הוא נמצא שם, אבל עליך להיזכר בו, וכך גם בהתמודדות עם חרדה - מה שלמדת בעבר, אם זה נכון עבורך, יתחדש ויתפוס מקום במציאות שלך.

כשהדובר שואל כיצד להתאים את הידע שהוא צבר לעשייה בשטח, אליעד מסביר שעל האדם להתמודד עם החרדה כשהיא צצה, ולקחת את הזמן להבין האם הרצון הוא מחויב או לא. לפעמים התשובה לשאלה הזו אינה ברורה, ואז אנו נכנסים לקונפליקט פנימי - חלקנו רואה את הרצון כחשוב, חלקנו רואה אותו כמשהו שניתן לוותר...
ש: טוב אני הייתי רוצה לשאול על נושא חדש שלעולם לא שאלתי עליו "חרדה".

אליעד: איזה עולם קטן.

ש: הייתי, טוב אתה יודע את המצב שלי איפה שהייתי עם החרדות והייתה תקופה שהרגשתי הרבה יותר טוב ועכשיו עוד פעם זה חוזר ממש, זאת אומרת זה מתבטא בחוסר שקט כל הזמן אני לא יודעת איך להתמודד עם זה.

אליעד: חרדה במה נגיד באופן כללי?

ש: זה התחיל מאיזשהו קשר שהיה לי שלא צלח.

אליעד: מה זה להתמודד עם חרדות, למה? בואי נחשוב בהיגיון.

ש: חרדת נטישה אני יודעת.

אליעד: כי בעצם הקשר עורר בך את הרצונות, אתם הבנתם לכאורה בן אדם בלי חרדות פתאום מכיר מישהי בעבודה ופתאום נכנס לחרדות, איך זה יכול להיות כזה דבר אבל הכל היה בסדר לפני כן, בחורה בלי חרדות באופן יחסי פתאום הולכת ברחוב מכירה מישהו הוא מחייך אליה ואז פתאום מתחילות החרדות איך יכול להיות, מה התשובה?

ש: זה אמיתי הדברים האלה?

אליעד: הנה סיפורים, מה הפשר מה זה חרדה? חרדה זה "אני רוצה ואני מבין שאולי זה לא יקרה", עכשיו אם נגיד לדוגמא את שוכחת שאת רוצה דברים אז את לא מפחדת שהם לא יקרו אבל אם את מכירה בחור ואז את פתאום נזכרת שאת רוצה אהבה ואת נזכרת שאת רוצה שיעריכו אותך, ואת נזכרת שאת רוצה אז המילה "רוצה" מביאה איתה ביחד את המילה "חרדה" זה בא באותה חבילה קודם כל זאת האמת.

ש: אוקי רק שאני לא מבינה איפה כל העבודה שלי, כן כל מה שכאילו, אני די מבינה את זה.

אליעד: אז מה האמת? אז אני אגיד לך מה האמת, היא אומרת "כן אבל מה עם כל מה שלמדתי קודם" נכון? אז תראי אם לדוגמא בן אדם לומד אנגלית והוא דובר אנגלית ואחר כך הוא עוזב את המדינה והולך למדינה שהיא לא דוברת אנגלית, ואז אחרי כמה שנים הוא פתאום חוזר למדינה שדוברת אנגלית איך תהיה האנגלית שלו?

ש: לא משהו.

אליעד: לא משהו אבל הוא מהר מאוד יכנס לזה נכון, עכשיו ולעומת זאת בן אדם שאף פעם לא היה שם עכשיו צריך ללמוד הכל מחדש, את מבינה את ההבדל זאת אומרת מה שלמדת בימים הקודמים אם תנסי ללמוד את זה מחדש זה יבוא לך הרבה יותר מהר כי את כאילו רק נזכרת בזה.

ש: אבל אני לא מרגישה שהפסקתי למרות שזה בעצם לא מדויק להגיד כי בימים הטובים אז אני.

אליעד: מה זאת אומרת "לא מרגישה שהפסקתי" מה הכוונה?

ש: כאילו שהפסקתי ללמוד כי אני כל הזמן רואה הרצאות ואני כל הזמן יושבת עם עצמי.

אליעד: אבל איפה מתבטא היישום שלהן, איפה היישום של ההרצאות?

ש: יותר בראש.

אליעד: תסתכלי בסופו של דבר את יכולה לשמוע הרבה הרצאות על הרבה מאוד דברים אבל היישום הממשי או לראות שזה באמת ככה זה כשזה קורה לך בשטח. את נגיד יכולה לשמוע מאה הרצאות "למה לא אכפת לי מה חושבים עלי" אבל את שומעת את זה כשאת במדבר ופתאום את פוגשת בני אדם "אה מה הוא חושב עלי?" מה חושבים עלייך, היישום מתבטא בפועל כשאת בפועל מגיעה לסיטואציה ואת אומרת "רגע מה למדתי? עכשיו בא נראה איך זה בפועל".

ש: אני מנסה לעשות את זה וזה לא עובד.

אליעד: ברור שזה לא עובד שמת לב מה אמרת? "אני מנסה לעשות את זה וזה לא עובד" במוחלטות וזה ישר, אין במוחלטות בטוטליות, שמת לב לצורת דיבור? של "הישר לא עובד" כאילו במחויב. מה את מנסה לעשות ולא עובד?

ש: אני מנסה כשאני נתקלת בסיטואציה שמעוררת בי חרדה לנסות להבין מה האמת בזמן אמת ואני נתקעת במקום, זאת אומרת החרדה היא חזקה יותר, זאת אומרת יש כל מיני.

אליעד: רגע רק לנסות להבין מה האמת או שאלה יותר ממוקדת, קודם כל לזהות מה את רוצה "אני בחרדה" קודם כל לזהות למה את בחרדה, דוגמא תראי אם נגיד תיקחי את עצמך שנה אחורה שנתיים אחורה ואת בחרדה אין לך מושג מאיפה להתחיל בכלל "מאיפה אני ניגשת לזה בכלל", נגיד היום שאת בחרדה "אוקי קודם כל אם אני בחרדה אני יודעת שזה אומר שיש איזה רצון שמתנגש פה עם המציאות, קודם כל בוא נזהה את הרצון שיוצר את החרדה אז אני בחרדה מכך שאני רוצה משהו" קודם כל כבר את מזהה את הרצון את יודעת מאיפה לגשת לזה, "עכשיו אני רוצה משהו, עכשיו האם מחויב שאני ארצה את זה?" זאת השאלה הבאה.

ש: זהו זאת השאלה הכי קשה.

אליעד: אוקי "אז מה אני מעדיפה לסבול או להגיד את האמת שזה לא מחויב?".

ש: לא זאת אומרת השאלה הזאת נשאלת.

אליעד: רגע אני בא להגיד דוגמא, אני נותן דוגמא בפרספקטיבה אם נגיד לפני שנתיים נניח הייתה תוקפת אותך חרדה אין לך מושג מאיפה להתחיל ומאיפה כאילו אין לך מושג על זה כלום, היום את כבר יש לך ידע על הדבר את יודעת "אוקי חרדה נובעת מרצון מול מציאות" כל הדברים האלה. שלב ראשון בחרדה לזהות את הרצון לדוגמא "אני לא רוצה שיקרה ככה וככה", שלב שני "האם זה מחויב?" עכשיו ואם התשובה תהיה "לא" אין חרדה, אם התשובה תהיה "כן" גם אין חרדה.

ש: ואם התשובה היא לא וזה כן זה הרבה פעמים קורה לי, "לא אוקי".

אליעד: את מתכוונת שהתשובה "פה" היא לא והתשובה "פה" היא כן.

ש: כן.

אליעד: יפה אז מישהו משקר או "זה" משקר או "זה" משקר את נותנת שתי תשובות הפוכות.

ש: אז איך פותרים את הקונפליקט הזה?

אליעד: אתם הבנתם את הקטע? היא אומרת "פה היא מבינה שזה לא מחויב" אבל פה היא אומרת "זה מחויב".

ש: זה איך שהוא מבין.

אליעד: מבין מבין, פה את מבינה "בסדר נו מה זה משנה מה יקרה" אבל פה "אני לא רוצה שזה יקרה". אוקי אז מה הפיתרון? לוקחים לזירה את שני הזה ואומרים "עכשיו אתם תריבו עד שאחד מכם יחסל את השני" אין מה לעשות צריך פעם אחת להחליט מי מנצח.

ש: איך עושים את זה?

אליעד: קודם כל תביני יש בתוכך שני אנשים שרבים אחד אומר "זה מחויב" אחד אומר "זה חשוב", שניהם רבים בתוכך עכשיו בגלל שהם רבים בתוכך מי חוטף את כל הבומים? את, עכשיו אם את אומרת "נמאס לי שהם רבים בתוכי אני רוצה שאחד מהם יחסל כבר את השני ושיהיה שקט" אז את צריכה להגיד להם "תקשיבו" כל פעם שהם באים לנוח "אין אתם לא נחים אתם עכשיו ממשיכים לריב עד שתגיעו להסכמה או שתגיעו להסכמה שזה מחויב או שתגיעו להסכמה שזה לא מחויב, או שתגיעו להסכמה מחויב שיאהבו אותי או שתגיעו למסכנה מחויב שלא יאהבו אותי רק תחליטו כבר", אם את אומרת "לא אין לי כוח שיריבו בתוכי תנוחו" אז הם רבים אחר כך עוד פעם ועוד פעם וזה לא נגמר אבל אם את אומרת "זהו אתם לא תמשיכו לריב פה יותר, עכשיו או שאתם מחסלים או שאתם עושים הסכם שלום לא יודעת מה רק כאילו אל תשגעו אותי".

תדמייני שאת זה כאילו מגרש כזה ובתוכך יש זירה של שני אנשים שרבים ואת כל פעם שמישהו דוחף מישהו לזירה את כאילו חוטפת את המכה כמו בהריון נגיד בדיוק את חוטפת את הבומים שלהם, עכשיו ואז את אומרת "אני חייבת לעשות לזה סוף", איך לעשות לזה סוף? על ידי שכשהם פצועים "אין עשרה סיבובים זה לא עד עשרה סיבובים, זה לא ניצחון בין נקודות אין פה ניצחון בנקודות ואחר כך קרב חוזה ותביא קרב זה, אין דבר כזה עכשיו אתם ממשיכים להילחם עד שאחד מכם מת, אתה צריך לחתוך את הראש ולהחזיק את הראש ככה לשרוף את הגופה ולוודא שהוא לא יחזור לפה עוד פעם" זהו.

ש: אבל איך באמת עושים את זה איך?

אליעד: רגע ואם לא אז הם רבו עכשיו זה ניצח אוקי הוא פצוע מחלים, מתאושש ואז הוא אומר "אה אתה ניצחת אותי עכשיו סיבוב חוזר" ואז הוא מנצח וזה ממשיך ככה, המריבה ממשיכה וממשיכה לא נגמרת.

ש: עד הסוף זה יכול להיות ככה.

אליעד: כן אז מה הפתרון? צריך להחליט אחת ולתמיד.

ש: אבל זה לא תמיד מספיק בהחלטה, אוקי החלטתי אז.

אליעד: עכשיו תחליטי ממה בא לך לסבול יותר מזה שאין לך כוח שהם יריבו, עכשיו למה את לא מחליטה את זה באמת? כי את אומרת "אבל אין לי עכשיו כוח שהם יריבו בתוכי עוד יותר" אבל מה לעשות אם לא תתני להם פעם אחת לריב עד הסוף אז אף פעם זה לא יגמר.

ש: אבל מי אמר שהם יריבו עד הסוף.

אליעד: מה זאת אומרת מי אמר?

ש: איך תגרום להם לריב עד הסוף?

אליעד: כל פעם שהם מנסים לנוח אתה שופך עוד נפט למדורה, אני אסביר לכם פרקטית, אוקי ממה את בחרדה נגיד?

ש: נגיד עניין של הבחור שזה לא ילך אני כבר בפנטזיות.

אליעד: את אומרת "מאיפה בא לי הפחד הזה הרי מה אכפת לי מלפני יומיים לא רציתי אותו בכלל פתאום אני מפחדת שהוא לא ירצה אותי".

ש: כן של אובססיה כבר.

אליעד: אוקי את שואלת את עצמך "האם זה מחויב שאני ארצה שהוא יאהב אותי?" נגיד ואז השכל אומר "לא" והרגש אומר "כן".

ש: נכון זה מה שקורה.

אליעד: אוקי עכשיו.

ש: עכשיו איך אתה יוצא מהסיפור הזה.

אליעד: זה היא בחרה את הסיפור לא אני, אוקי עכשיו תקשיבי עכשיו תראי, אם את בן אדם פשרן שלא הולך עד הסוף אז תמשיכי לסבול כזה, אם את אומרת "אני לא מוכנה יותר לפשרות, אני רוצה לדעת מה האמת, האם הוא צודק שלא חייב שיאהב אותי או שזה צודק שאין מצב שאני מוותרת זה חייב שיאהב אותי", עכשיו הקטע שיש תחושה של ספק והשאלה מה את עושה כשיש לך ספק האם את אומרת "טוב לא משנה", "לא אין דבר כזה אני עכשיו רוצה לפצח את העניין הזה וזה יותר חשוב לי אם הוא יאהב אותי" כאילו את אומרת "יותר חשוב לי אם הוא יאהב אותי או לא חשוב לי להבין אם זה חשוב לי או לא חשוב לי". יש "חשוב לי אם הוא יאהב אותי", "לא, לא חשוב לי שהוא יאהב אותי. לא, חשוב לי שהוא יאהב אותי. לא, לא חשוב לי שהוא יאהב אותי" והפחד משחק לפי "חשוב לי ולא חשוב לי" ויש "יותר ממה שחשוב לי אם הוא יאהב אותי או לא יאהב אותי חשוב לי פעם אחת להבין האם באמת זה חשוב לי" כי אם נגיד למסקנה שזה "לא חשוב לי" אז נגמר בא לציון גואל, אם נגיע למסקנה "שחשוב לי" אוקי אז זה מה יש זה החיים ונגזר דיני לסבול וזהו, הלך עלי וזהו ולא מתלוננת יותר.

ש: לכן הם רבים אם זה חשוב או לא חשוב.

אליעד: לא אני אומר בתעדוף מה יותר חשוב לך מאשר, אתה צריך להגיד "יותר חשוב לי זה לפתור את הקונפליקט הזה פעם אחת".

ש: אני הבנתי אז "הזה והזה" יתחילו לריב במקום על הבחור האם זה חשוב או לא חשוב.

אליעד: סבבה.

ש: זה הרבה יותר קשה דרך אגב.

אליעד: נכון אבל לפחות אולי יש לזה סוף מתישהו.

ש: כן אבל מלכתחילה זה חשוב כי אם זה לא היה חשוב לא היה נכנס לי לתודעה.

אליעד: מלכתחילה זה לא חשוב כי אם זה היה רק חשוב אז גם כן לא הייתה בעיה פשוט היית סובלת בשקט וזהו, אם זה היה רק חשוב לך שהוא יאהב אותך נגיד שזה היה רק חשוב אז היית אומרת "זה גזירת הגורל" וזהו כאילו מה לעשות חייבת לסבול כאילו לא תהיה לך אפשרות לברוח מזה אז לא היית מצפה שלא תהיה לך חרדה. עוד פעם תתרכזו טוב, בן אדם יש לו חרדה בגלל שהוא חושב שלא בטוח שתהיה לו חרדה, יש לבן אדם חרדה בגלל שהוא חושב שלא בטוח שתהיה לו, זאת אומרת אם הוא היה אומר "אוקי הבנתי...
פיברומיאלגיה, היפוכונדריה, מחשבות שווא סומאטיות, הפרעת סומטיזציה קשה, מחשבות שווא סומטיות, התמודדות עם מחשבות שווא, סכיזופרניה, דלוזיה, פרנויה, חרדת בריאות, מחלות פסיכוסומאטיות, איך להפסיק לפחד ממחלות מדומות? הפרעות נפשיות
פיברומיאלגיה, היפוכונדריה, מחשבות שווא סומאטיות, הפרעת סומטיזציה קשה, מחשבות שווא סומטיות, התמודדות עם מחשבות שווא, סכיזופרניה, דלוזיה, פרנויה, חרדת בריאות, מחלות פסיכוסומאטיות, איך להפסיק לפחד ממחלות מדומות? הפרעות נפשיות
... יש לו הסבר יותר מוחשי לחששותיו. כיצד ניתן להתמודד עם מחשבות שווא והפרעות נפשיות בכלל? בכל הפרעה נפשית חשוב לחפש את ההיגיון הפנימי שלה. כאשר מזהים את הסיבה האמיתית למחשבה השגויה - למשל פחד להישאר לבד, פחד מהמוות, רצון להימנע מסיטואציה מסוימת - אפשר לטפל בשורש הבעיה. כשמנטרלים את האינטרס הנסתר, האדם לא צריך עוד את ההסבר הדמיוני שהוא המציא לעצמו, והסימפטומים ...
חרדת נטישה אצל ילדים, חרדת פרידה של ילדים, 2 שיטות לטיפול בפחדים של ילדים, ילד שמפחד להישאר לבד בבית, טיפול בפחדים של ילדים, הדרכת הורים, איך לבנות ביטחון עצמי לילדים? פחד מפני נטישה, ילד שמפחד לישון לבד, ילד לא בוגר
חרדת נטישה אצל ילדים, חרדת פרידה של ילדים, 2 שיטות לטיפול בפחדים של ילדים, ילד שמפחד להישאר לבד בבית, טיפול בפחדים של ילדים, הדרכת הורים, איך לבנות ביטחון עצמי לילדים? פחד מפני נטישה, ילד שמפחד לישון לבד, ילד לא בוגר
... של ילדים, ילד שמפחד להישאר לבד בבית, טיפול בפחדים של ילדים, הדרכת הורים, איך לבנות ביטחון עצמי לילדים? פחד מפני ... ינטשו אותו. הוא מפחד להישאר לבד, בין אם מדובר בשהייה בגן, בבית או בכל מקום אחר ללא ההורים. החרדה הזאת נובעת ... למשל, כאשר הילד מפחד להישאר לבד בגן, ההורים בדרך כלל אומרים לו משפטים כמו אל תדאג, אנחנו נחזור לקחת אותך, אנחנו ... לדוגמה, כאשר הילד מפחד להישאר לבד בבית, ההורים אמורים לשבת איתו ולשאול אותו בצורה מפורשת: למה אתה מפחד להישאר לבד בבית?, מה בדיוק מפחיד אותך?, ואז להסביר לו מדוע הפחד הזה אינו הגיוני, או מדוע ... לבד? למה הילד שלי מפחד להישאר לבד בבית? איך להפוך ילד לעצמאי? טיפול בחרדת פרידה של ילדים תלות רגשית של ילדים ...
ללמוד להיות לבד ביחד, מרגיש לבד בזוגיות, להיפרד בלי להיפרד, ללמוד להיות לבד בלי להיפרד, טיפול באובססיה זוגית, טיפול בחרדת נטישה, טיפול בקנאות בזוגיות, מפחד להישאר לבד, להיות לבד בזוגיות, לפתח תחביבים, להרגיש טוב לבד
ללמוד להיות לבד ביחד, מרגיש לבד בזוגיות, להיפרד בלי להיפרד, ללמוד להיות לבד בלי להיפרד, טיפול באובססיה זוגית, טיפול בחרדת נטישה, טיפול בקנאות בזוגיות, מפחד להישאר לבד, להיות לבד בזוגיות, לפתח תחביבים, להרגיש טוב לבד
... להיות לבד ביחד, מרגיש לבד בזוגיות, להיפרד בלי להיפרד, ללמוד להיות לבד בלי להיפרד, טיפול באובססיה זוגית, טיפול בחרדת נטישה, טיפול בקנאות בזוגיות, מפחד להישאר לבד, להיות לבד בזוגיות, לפתח תחביבים, להרגיש טוב לבד איך לדעת אם אתה באמת בשל לזוגיות? אליעד כהן מסביר שהבסיס לזוגיות בריאה ומוצלחת מתחיל קודם כל ביכולת ...
שעבוד לרצון העצמי, למה יש רצון? איך נוצר הרצון? המרדף אחרי הרצון, התבודדות, איך להתבודד? להיות עם עצמך, פחד להיות לבד, לשלוט ברצון העצמי, להיות מאושר באמת, בחירה חופשית
שעבוד לרצון העצמי, למה יש רצון? איך נוצר הרצון? המרדף אחרי הרצון, התבודדות, איך להתבודד? להיות עם עצמך, פחד להיות לבד, לשלוט ברצון העצמי, להיות מאושר באמת, בחירה חופשית
... אלא את התפיסות שלנו לגבי מה שאנחנו רוצים או לא רוצים. לדוגמה, אם מישהו מפחד להישאר לבד , הפחד לא בהכרח נובע מהמציאות של להיות לבד, אלא מהמחשבה שהוא לא יוכל להתמודד עם הרגשות שיתעוררו בשהייה כזו. מתוך פחד זה, הוא עשוי לבחור לא להתמודד עם עצמו. הפחד הוא ...
פחד מגירושין, איך לא לפחד מפרידה זוגית? איך לא לפחד מזוגיות וממחויבות זוגית? איך לא לפחד להרגיש טוב לבד? איך לסלוח על בגידה? מתי הטלת ספק ברצון מחזקת את הרצון? מתי הטלת ספק ברצון מחלישה את הרצון?
פחד מגירושין, איך לא לפחד מפרידה זוגית? איך לא לפחד מזוגיות וממחויבות זוגית? איך לא לפחד להרגיש טוב לבד? איך לסלוח על בגידה? מתי הטלת ספק ברצון מחזקת את הרצון? מתי הטלת ספק ברצון מחלישה את הרצון?
... מבת זוג שבגדה בו, אך הפחד מפני בדידות מונע זאת ממנו. הפתרון הראשון שמוצע לו, באופן אינטואיטיבי, הוא לנסות להקטין את הפחד להישאר לבד באמצעות המחשבה שאולי בעתיד יכיר מישהי חדשה ויחוש שוב תחושה של אהבה וביטחון. אך אליעד כהן מציג בעיה מרכזית ...
מחשבות שווא על בגידה, מחלת הרדיפה, חושד שאני בוגדת בו, משקר שאני בוגדת בו, ממציא עלי סיפורים, הזיות שווא, פרנויות, טיפול בהפרעה נפשית, חושב שעוקבים אחריו, חושב שכולם נגדו, חושב שרודפים אחריו, סכיזופרניה, מחלות נפש
מחשבות שווא על בגידה, מחלת הרדיפה, חושד שאני בוגדת בו, משקר שאני בוגדת בו, ממציא עלי סיפורים, הזיות שווא, פרנויות, טיפול בהפרעה נפשית, חושב שעוקבים אחריו, חושב שכולם נגדו, חושב שרודפים אחריו, סכיזופרניה, מחלות נפש
... שאין לכך ראיות אובייקטיביות. אליעד כהן מסביר שהבעיה הזאת קשורה לרוב לפחדים עמוקים שהאדם חווה, ופחות למציאות האמיתית של בגידה. הוא מפרט שהמחשבה על בגידה נובעת מהפחד להישאר לבד , מחוסר ביטחון עצמי ומתחושת חרדה כללית לגבי העתיד. לדוגמה, אדם מבוגר שלפתע מתחיל לחשוב שאשתו בוגדת בו. זה יכול להיות ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על חרדות, פחדים, איך להתמודד עם חרדה? איך להתמודד עם פחד? קונפליקט פנימי, פחד נטישה, חרדת נטישה, לצאת מחרדה, פחד להישאר לבד, פחד מבדידות, טיפול בחרדה, טיפול בפחד, הפרעות חרדה
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
לצאת מחרדה ודיכאון, אל שקט נפשי אמיתי - הספר על: פחד להישאר לבד, טיפול בכל הפרעות החרדה והפחדים, טיפול בפוביות, התמודדות עם כל חרדה או פחד, פתרון לכל סוגי החרדה והדיכאון, איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם אכזבות? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם בדידות? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? דיכאון? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? כעס ועצבים? איך להשיג איזון נפשי ועוד...

אהבה הצלחה וחיים טובים בלי פחד - הספר על: טיפול בכל הפרעות החרדה והפחדים, פחד להישאר לבד, איך להשיג ביטחון עצמי? איך לחנך ילדים? איך להאמין בעצמך? איך להתמודד עם גירושין? איך להעריך את עצמך? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לקבל החלטות? איך להצליח בזוגיות? איך לפרש חלומות? איך להיות מאושר ושמח? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להיגמל מהימורים? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להצליח בראיון עבודה? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לנהל את הזמן? איך לשתול מחשבות? איך לשפר את הזיכרון? איך למצוא זוגיות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לשנות תכונות אופי? איך ליצור אהבה? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לא להישחק בעבודה? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להעביר ביקורת בונה? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לעשות יותר כסף? איך לגרום למישהו לאהוב אותך ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: טיפול בפוביות, מי ברא את אלוהים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש אמת מוחלטת? האם יש הבדל בין חלום למציאות? למה לא להתאבד? למה יש רע וסבל בעולם? למה יש רע בעולם? האם יש בחירה חופשית? איך נוצר העולם? האם המציאות היא טובה או רעה? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש משמעות לחיים? מה המשמעות של החיים? אולי אנחנו במטריקס? איך להיות מאושר? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? למה העולם קיים? האם יש או אין אלוהים? בשביל מה לחיות? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? מה יש מעבר לזמן ולמקום? איך להנות בחיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? איך נוצר העולם? האם לדומם יש תודעה? האם הכל אפשרי? האם אפשר לדעת הכל? האם באמת הכל לטובה? איך להיות הכי חכם בעולם? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר Anxiety-Treatment.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא ייעוץ אישי חרדות, קאוצינג, טיפול בחרדות בתחום פחד להישאר לבד - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר Anxiety-Treatment.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.1406 שניות - עכשיו 22_05_2025 השעה 22:58:08 - wesi10