אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה ניתוח מקרה טיפולי, טיפול בחרדה, טיפול בשורש החרדה, טיפול בשורש הבעיה, הבעיה לא נפתרה, מפחד שלא יאהבו אותי, מפחד שלא יעריכו אותי, איך לטפל בחרדה? איך לטפל...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






ייעוץ + טיפול גם בנושאים:
חרדות / פחדים / פוביות / דיכאון / ייאוש / עצבות, חוסר ביטחון עצמי, פחד קהל / פחד במה / חרדת קהל, מחשבה טורדנית כפייתית, הפרעת חרדה ופחד, טיפול נפשי / טיפול אישי, התקפי חרדה / התקפי פאניקה, הפרעות קשב וריכוז ADHD, חרדת פרידה, סימפטומים של חרדה, פחד מכלבים טיפול, פחד גבהים טיפול, פחד פתאומי, תרופות דיכאון, חרדות תסמינים, פוביה מחרקים, תרופות טבעיות נגד חרדה, איך להתגבר על פחד במה, טיפול בחרדות באופן טבעי, פחד מזרים אצל ילדים, פוביה ממים, אימון אישי, טיפול בחרדות, חרדות קיומיות, התקשרות חרדות, חרדה מוכללת, פחד מכלבים, פחד עירום, תסמיני חרדות, התמודדות עם חרדה אצל ילדים, פחד מנחשים, חרדת נטישה אצל מבוגרים, חרדה תסמינים פיזיולוגיים, פחד מכלבים אצל ילדים, חרדות חברתיות ילדים, טיפול בחרדה באופן טבעי, פוביה מכלבים, פחד מגברים, קשיי נשימה חרדה, פרנויה טיפול, חרדת מוות, טיפול דיכאון, למה לפחד, תרופות חרדות,
☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
7:17ניתוח מקרה טיפולי, טיפול בחרדה, טיפול בשורש החרדה, טיפול בשורש הבעיה, הבעיה לא נפתרה, מפחד שלא יאהבו אותי, מפחד שלא יעריכו אותי, איך לטפל בחרדה? איך לטפל בפחד?
מדוע מתפתחת חרדה מהחשש "לא להיראות טוב"?

אדם יכול לפתח חרדה עמוקה מהאפשרות שהוא לא ייראה טוב, מתוך החשש שלא יעריכו אותו או לא יאהבו אותו על בסיס מראהו. למשל, דוגמן יכול לפחד מכך שהוא ייראה מכוער או לא מושך, ואישה עלולה לחשוש מהאפשרות שתשמין או תזדקן ותאבד מהאטרקטיביות שלה. החשש הזה נובע מכך שהאדם קושר את הערך העצמי שלו למראה החיצוני שלו, וכאשר אנשים בסביבתו מעניקים לו פידבק חיובי על המראה שלו, הוא מרגיש בעל ערך. אך מכאן נוצר מעגל חרדה מתמשך, שכן האדם תלוי באופן מלא בחוות דעת חיצונית כדי לחוש בעל ערך.

כיצד קשור הרצון "להיראות טוב" לרצון לקבל הערכה?

כאשר בודקים לעומק מדוע האדם כל כך רוצה להיראות טוב, מתברר שהוא מונע מהרצון לקבל אישור, אהבה או הערכה מהסביבה. הערכה זו מעניקה לו תחושת ערך עצמי, ולכן הוא חי בפחד מתמיד שאם לא ייראה טוב מספיק, הוא לא יוערך או יאהב. התלות הזו מובילה לחרדה קבועה מהאפשרות שהמראה שלו ייפגם או ישתנה לרעה.

מה קורה כשהאדם מחליט שלא אכפת לו אם יעריכו אותו או לא?

לעיתים האדם מגיע להכרה שהוא אינו רוצה להיות תלוי באישור חיצוני, ולכן הוא מחליט "מעכשיו לא אכפת לי אם יאהבו אותי או לא". לכאורה, החלטה כזו אמורה לבטל את החרדה לחלוטין, אך בפועל החרדה לא תמיד נעלמת. האדם יכול לומר לעצמו שלא אכפת לו, אך עדיין למצוא את עצמו חרד מכך שלא ייראה טוב.

למה החרדה ממשיכה להתקיים למרות שהאדם טוען "לא אכפת לי"?

יש שתי אפשרויות עיקריות לכך שהחרדה לא נעלמת גם לאחר שהאדם מצהיר שלא אכפת לו מהערכת אחרים:
  • האפשרות הראשונה היא שהאדם לא באמת ביטל לחלוטין את הרצון לקבל הערכה מהסביבה. יכול להיות שהוא עדיין מאמין, במקביל, שהוא רוצה שיעריכו אותו, למרות ההצהרה שלו שלא אכפת לו.
  • האפשרות השנייה היא שהרצון "להיראות טוב" נובע מסיבות נוספות מעבר לרצון לקבל הערכה. למשל, האדם עשוי לרצות להיראות טוב מתוך רצון לשמור על הבריאות שלו, לשמור על תחושת ביטחון, או מסיבה אחרת לגמרי שאינה קשורה ישירות לרצון לקבל אישור מאחרים.
מה פירוש "לבטל רצון בלב שלם" ואיך זה קשור לבקבוק מים?

אליעד כהן משתמש בדוגמה של בקבוק מלא במים כדי להמחיש את משמעות הביטול המלא של רצון. אם האדם ביטל רק חלקית את הרצון שלו לקבל הערכה, הוא דומה למצב שבו רק חלק מהמים נשפכו מהבקבוק. אף שהאדם מרגיש לראשונה ש"לא אכפת לי אם יעריכו אותי או לא", תחושה זו עדיין לא מלאה ואינה מכסה את כל שטח הנפש. למעשה, נשאר בתוכו עדיין רצון סמוי או גלוי לקבל הערכה חיצונית.

כיצד להבחין בין "קצת לא אכפת לי" לבין "באמת לא אכפת לי"?

אליעד מסביר שחשוב מאוד להבחין בין תחושה חדשה של "לא אכפת לי" לבין ביטול מוחלט של הרצון. ברגע שהאדם מגלה לראשונה שהוא יכול להרגיש "לא אכפת לי", הוא חווה הקלה מסוימת בחרדה, אך לא בהכרח פתרון מלא. התחושה הזו יכולה להיות חלקית בלבד. האדם יכול לחוות מצב של "גם וגם": גם רוצה לקבל הערכה וגם מרגיש שלא אכפת לו. זאת לעומת מצב אידיאלי שבו האדם רק מרגיש "לא אכפת לי", אז החרדה מתבטלת לחלוטין.

הדוגמה של הבקבוק מבהירה זאת כך:
  • בקבוק מלא מים מייצג מצב שבו האדם תלוי לחלוטין בהערכת הסביבה.
  • כאשר אדם מתחיל לפקפק ברצון הזה, כאילו שפך קצת מים מהבקבוק, הוא חווה לראשונה "לא אכפת לי".
  • אך אם נשארו מים בבקבוק, כלומר, אם עדיין קיים רצון לקבל הערכה, אז החרדה לא תיעלם לגמרי.
לכן, לא מספיק רק להגיע להרגשת "לא אכפת לי" - צריך לוודא שתחושה זו ממלאת את כל "שטח הנפש", ללא שום שאריות של רצון לקבל הערכה.

מה חשוב להבין בתהליך של ביטול החרדה עד הסוף?

אדם שמתחיל בתהליך של ביטול החרדה, לפעמים לא מודע לכך שהוא רק בתחילת הדרך. בפעם הראשונה שהוא מרגיש שלא אכפת לו מהערכת הסביבה, הוא עשוי לחשוב שהבעיה נפתרה לגמרי, בעוד בפועל הרצון לקבל אישור עדיין קיים. התהליך דורש המשך העמקה ובדיקה פנימית מתמדת, כדי לוודא שהרצון לקבל הערכה אכן מתבטל לחלוטין, ולא נשאר ברמה של "גם וגם". האדם חייב להמשיך ולחקור את עצמו, עד שהוא מגיע למצב שבו התחושה "לא אכפת לי" היא היחידה שנשארת.
מדוע אדם עלול לפתח חרדה מכך שלא "יראה טוב"?

החרדה של אדם מפני "לא להיראות טוב" יכולה לנבוע מהחשש שלא יעריכו אותו על בסיס המראה שלו. לדוגמה, אדם שעוסק בדוגמנות, או אישה שחוששת שלא "תיראה טוב", עלול לפחד להיות מכוער, לפחד להזדקן או לפחד להשמין. כל אלה מצביעים על כך שהוא תולה חלק מערכו העצמי באופן שבו אחרים תופסים את המראה שלו.

כיצד קשור הרצון "להיראות טוב" לרצון שיעריכו אותי?

כאשר אדם מתעמק בשאלה מדוע הוא רוצה "להיראות טוב", הוא עשוי לגלות שהדבר קשור לרצון לקבל ערך ולהיות מוערך על ידי אחרים. הוא פוחד שלא יעריכו אותו אם לא "יראה טוב", ומכאן נוצרת חרדה מתמשכת. אם למשל מפרגנים לו על המראה, הוא מרגיש טוב יותר עם עצמו, אך בו בזמן גם נוצר תלות במראה החיצוני לצורך שמירה על ערכו העצמי.

מה קורה כשהאדם מנסה להחליש את הרצון לקבל הערכה?

יכול להתרחש מצב שבו אותו אדם אומר לעצמו: "מעכשיו לא אכפת לי אם יעריכו אותי או לא." באופן הגיוני, אם החרדה היתה מבוססת אך ורק על הצורך להיות מוערך, אז ברגע שהוא מתנער מהרצון הזה, החרדה אמורה להיעלם. אך בפועל קורה שלמרות השינוי המוצהר בגישה, החרדה לא נעלמת לגמרי.

מדוע אדם עלול עדיין לפחד "לא להיראות טוב" למרות שטוען שלא אכפת לו מהערכה?

יש לכך שתי אפשרויות עיקריות:
  • האפשרות הראשונה היא שאותו אדם לא ביטל לחלוטין את הרצון לקבל הערכה. ייתכן שהרצון להיראות טוב עדיין מושרש בו, למרות שהוא כבר הכריז שלא אכפת לו מה אחרים חושבים עליו. במילים אחרות, הוא לא באמת מאמין בכך בלב שלם, ולכן החרדה נשארת.
  • האפשרות השנייה היא שקיימת סיבה נוספת, מלבד הרצון לקבל הערכה, שגורמת לאדם לרצות "להיראות טוב". למשל, אדם יכול לרצות להישאר בריא, להרגיש צעיר, לשמור על תחושת ביטחון אישי או כל סיבה אחרת שאינה קשורה ישירות ל"אני רוצה שיעריכו אותי". אם לא מזהים את הסיבה הנוספת הזו, החרדה לא נעלמת.
מה פירוש "לבטל רצון בלב שלם" וכיצד הוא קשור לבקבוק מים?

כאן מודגמת נקודה עמוקה יותר באמצעות דימוי של בקבוק מלא במים. אדם עלול לחשוב שבגלל שהצליח "לרוקן" עשרה אחוזים מהמחשבה "אני רוצה שיעריכו אותי", הרי שכבר אין לו בכלל את הרצון הזה. אבל בפועל, הבקבוק עדיין מכיל מים, רק פחות.

כאשר אדם מרגיש בפעם הראשונה שהוא "לא אכפת לי אם יעריכו אותי או לא", הדבר אכן מצביע על שינוי פנימי מסוים. עם זאת, ייתכן שהרצון לקבל הערכה עדיין חי וקיים במקביל. במילים אחרות, הוא חווה מצב ביניים של "גם וגם": גם רוצה שיעריכו אותו, וגם מרגיש שלא אכפת לו. עצם זה שהוא מבחין בחוויה החדשה של "לא אכפת לי" עלול להטעות אותו לחשוב שהוא שינה את התפיסה כולה, בעוד שבמציאות מדובר רק בהתחלה.

כיצד להבחין בין "קצת לא אכפת לי" ל"באמת לא אכפת לי"?

כאשר אדם מצליח לבטל רצון או חרדה "במלואם", התחושה תופסת את כל ה"שטח הפנימי" שלו - כלומר, הוא כבר לא חווה חרדה משום שאין לו עניין במקור ההערכה החיצונית. אולם אם נותרת שארית של "אכפת לי מה אנשים חושבים עליי", החרדה עשויה להמשיך להתקיים ברמה מסוימת.

הדימוי של הבקבוק מסביר:

- בקבוק מלא מייצג מצב שבו אדם שקוע לחלוטין ברצון שהסביבה תעריך אותו.

- ריקון של חלק מהמים פירושו שאדם מתחיל לפקפק ברצון הזה ומוצא בתוכו צד חדש: "אולי באמת לא אכפת לי."

- אך כל עוד לא רוקנו את כל המים, כלומר, לא ביטלנו במלואו את הרצון לקבל ערך חיצוני, עדיין קיימת חרדה כלשהי.

למה חשוב לשים לב לתהליך הסרת החרדה עד הסוף?

אדם שמתחיל לגלות בפעם הראשונה שהוא יכול שלא להזדקק לאהדה או להערכה מהסביבה, מתמלא בתקווה שהחרדה שלו תיעלם מיד. אולם הוא אינו מבין שלצד התחושה החדשה "לא אכפת לי", עדיין מסתתר לו אותו רצון ישן לקבל הערכה. לכן, התהליך מצריך המשך חקירה והעמקה כדי לאתר ולפרק את כל שורשי הרצון והתלות בהערכה חיצונית, או לזהות סיבות נוספות לחלוטין שבגללן הוא רוצה "להיראות טוב."
עכשיו בא נדבר על מקרה כדלקמן: בא בן אדם אומר יש לי חרדה

חוקרים ממה החרדה ומגלים שהיא מפחד לא "להיראות טוב"

ש: יש לו חרדה מזה?

אליעד: כן. דוגמן מפחד לא "להיראות טוב" לא יכול להיות בחורה גם כן מפחדת לא "להיראות טוב" אין אופציה כזו?

ש: בדרך כלל הפחד הוא מההשלכות שלא "להיראות טוב"

אליעד: לא משנה הבעיה מתחילה בחרדה חוקרים למה אתה בחרדה? הגענו למפחד לא "להיראות טוב" יכול להיות כזה מקרה?

ש: נניח

אליעד: נניח לא יכול להיות כזה מקרה? מפחד להיות מכוער מפחד להתקיים

ש: מפחד להשמין

אליעד: מפחד להשמין מפחד להתקיים מפחד להזדקן. ואז מה עושים חוקרים למה אתה רוצה "להיראות טוב" כי זה גורם לי שיעריכו אותי ואז בעצם מה שאנחנו צריכים לעשות זה לתקוף את האני רוצה שיעריכו אותי ונגיד שבאמת אותו אדם מקבל ערך בזכות זה שהוא "נראה טוב" ואז מפרגנים לו איזה טוב אתה נראה ואז בעצם מה אנחנו אומרים לו תקשיב אנחנו יכולים לנתק או את ההתניה בין אם אני "נראה טוב" אני מקבל ערך או עצם זה שאני צריך ערך, עכשיו מה שיכול לקרות זה כזה דבר שהבנאדם לדוגמה נגיד אומר לעצמו עם עצמו יושב ואומר מעכשיו לא אכפת לי אם יעריכו אותי או לא שים לב הוא פחד לא "להיראות טוב" כי הוא רוצה שיעריכו אותו בגלל איך שהוא נראה עכשיו הוא לעצמו אומר לא אכפת לי אם יעריכו / יאהבו אותי או לא ועדיין הוא מפחד לא "להיראות טוב" איך זה יכול להיות?

ש: הוא לא מאמין לעצמו בלב שלם כי הוא עדיין חושב שהוא רוצה להיראות טוב

אליעד: מה הסיבות האחרות?

ש: שלא קשורות ליאהבו אותי או שלא יאהבו אותי

אליעד: אז יש שתי תשובות אפשריות לשאלה הזו אם הבן אדם מפחד לא "להיראות טוב" והסיבה שהוא רוצה שיעריכו אותו עכשיו הוא אומר אני מבחינתי הרגשתי שלא אכפת לי לי אם יעריכו אותי או לא ובכל זאת לא ביטלנו את החרדה הנובעת מזה יש שני אפשרויות ממה זה נובע או שלא ביטלת בלב שלם את המחשבה אכפת לי אם מעריכים אותי או לא זאת אומרת אומנם זעזעת את המחשבה שאומרת אני לא רוצה שיעריכו אותי אבל עדיין אתה חושב גם שאתה רוצה שיעריכו אותך ובמידה ובאמת לא אכפת לך אם יעריכו אותך או לא ועדיין לא התבטלה התוצאה שאתה רוצה "להיראות טוב" זה בעצם אומר שזה שרצית "להיראות טוב" כנראה נובע מעוד סיבות שצריך גם אותם לאתר עכשיו יש פה עוד עומק בסיפור עד כאן הבנו אז או שיש סיבות נוספות או שגם הסיבה היחידה שמצאת לא פירקת לגמרי עוד עומק בסיפור שהרבה פעמים בן אדם יושב עם עצמו ומרגיש לא אכפת לי אם יעריכו אותי או לא והרצון שלו מושתת על אני רוצה שיעריכו אותי והוא באמת מרגיש שלא אכפת לו אם יעריכו אותו או לא ועדיין החרדה לא התבטלה אז מה אמרתי שזה אומר שהוא לא ביטל בלב שלם בהנחה שזה מבוסס רק על זה אבל יש עוד עומק העומק שאם בא אדם שמבחינתו רוצה שיעריכו אותו והוא יושב עם עצמו ושואל את עצמו למה אני רוצה שיעריכו אותי ומגלה שהוא לא רוצה שיעריכו אותו ואז לראשונה בחייו הוא חווה את החוויה שאני לא רוצה שיעריכו אותי לא אכפת לי אם יעריכו אותי או לא ובגלל שבפעם הראשונה שהוא חווה זו בחייו הוא מרגיש את זה ואז כמובן שהחרדה גם תחלש קצת אבל אז בגלל שפעם ראשונה שהוא חווה את זה הוא לא שם לב שלמרות שהוא חווה לא אכפת לי אם יעריכו אותי או לא עדיין במקביל הוא חווה גם אני רוצה שיעריכו אותי זאת אומרת הוא לא חווה רק "לא אכפת לי" אלא "גם לא אכפת לי" נגיד אנחנו לוקחים כוס מלאה במים שהיא כל הזמן מלאה במים ופתאום מצליחים לרוקן אותה עשר אחוז אז הבן אדם רואה מולו את התחושה אני לא רוצה שיעריכו אותי ובגלל שהוא לא מכיר את התחושה נדמה לו הנה אני בכלל לא רוצה שיעריכו אותי אבל אתה רק לא רוצה שיעריכו אותך או אתה גם לא רוצה שיעריכו אותך הרבה פעמים הבן אדם מתבלבל כי אם היית מבטל את הרצון לקבלת ערך עצמי מהסביבה היית מבטל אותו לגמרי והיית רק בתחושה של אני לא רוצה שיעריכו אותי אם הבקבוק היה מרוקן לגמרי באמת לא הייתה בעיה אבל זה שחווית אני לא רוצה שיעריכו אותי יכול להיות שחווית אתה גם רצית שיעריכו אותך וגם לא רצית שיעריכו אותך והבעיה נובעת מהרצון שיעריכו אותך לא מהחלק של אכפת לו ולכן צריך לשים לב גם אם ביטלת תסיבה אבל לא מספיק להגיע לזה שלא אכפת לי אם אוהבים אותי או לא לא מספיק רק להגיע לזה צריך להגיע לזה ועכשיו להשליט על כל הטריטוריה לא מספיק רק להוציא קצת מים מהבקבוק עכשיו תרוקן אותו לגמרי נכון שהצלחת למצוא בתוכך את המקום שאומר שלא אכפת לי אם יאהבו אותי או לא אבל האם הצלחת למצוא אותו במאה אחוז האם הוא ממלא אותך? או שהוא גם נמצא שם כי הרבה פעמים ההצלחה להגיע לשם הנה הצלחתי לראות שלא אכפת לי אז עכשיו גם אכפת לך וגם לא אכפת לך אבל לא רק לא אכפת לך כי אם היית אומר רק לא אכפת לי לא הייתה בעיה

ש: הגעת למשקולת חדשה עכשיו אתה צריך להתאמן איתה לשלוט בה.

אליעד: אתה הבנת מה אני אמרתי?

ש: נראה לי אני מנסה להלביש אנלוגיות הוא ראה את זה בפעם הראשונה

אליעד: ואז נדמה לו שהוא הגיע לזה אבל הוא הגיע לגם וגם הוא לא הגיע לרק

ש: אבל הוא הגיע למקומות בחיים שהוא לא היה בפרספקטיבה הזו

אליעד: גם תוך כדי שהוא אומר לא אכפת לי אם הוא יביא אותי או לא הוא גילה שיש בתוכו מקום שלא אכפת לו אבל הוא לא רק במקום הזה עדיין יש בתוכו גם את המקום שאכפת לו אבל יש הבדל בין גילתי בתוכי את הרגש הזה לבין הייתי ברגש במאה אחוז זה לא אותו דבר נגיד שבן אדם מאמין שהוא ממש רוצה שיאהבו אותו ופתאום הוא מגלה שלא אכפת אם יאהבו אותו או לא מבחינתו הוא אומר שהוא "גילה את האור" אדוני עדיין לא גילית את האור רק זכית קצת לראות אותו עכשיו צריך לנסות לראות את כולו.
פחד מכל דבר, חרדה תמידית, פחד מוכלל, חרדה מוכללת, תחושת פחד קבועה, כל הזמן מרגיש פחד, פחד קבוע, חרדה קבועה, תחושת חרדה קבועה, איך מתמודדים עם פחד כללי? פחד מגילוי עצמי, ניתוק רגשי והתמודדות, פחד מופשט, מהו פחד אבסטרקטי? איך למצוא את הרצון האותנטי? מנגנוני הגנה רגשיים, פחד בלי סיבה, חרדה בלי סיבה, מה גורם לפחד בלתי מוסבר ואיך אפשר להבין אותו? מדוע אדם מפחד מגילוי רצונותיו? איך הפחד יכול להיות מנגנון של בריחה?
...אותו כאן כהגנה מפגיעה רגשית אפשרית. אליעד מסביר שיש כאן שתי אפשרויות לפתרון: או שהאדם ילמד לקבל את האפשרות שייפגע, או שילמד להפסיק לרצות באופן מוגזם. איך הפחד יכול להיות מנגנון של בריחה? אליעד מוסיף שהפחד יכול להיות מנגנון בריחה ממהות עמוקה יותר. אדם שחושש להכיר את האני האותנטי שלו עלול לפתח פחד מתמיד שמטרתו להסיח את דעתו ולמנוע ממנו לפגוש את עצמו באמת. הוא נותן דוגמה של מצב שבו אדם מתעסק בפחד כללי כל הזמן, כדי לא לעמוד מול האמת הפנימית שלו, כי האמת...
פחד קהל, חרדת קהל, פחד במה, דימוי חברתי, השפעת הסביבה, פחד מכישלון, פחד להיכשל, התמודדות עם פחדים, הפרעות חרדה, אהבה עצמית, חרדה חברתית קשה
פחד קהל, חרדת קהל, פחד במה, דימוי חברתי, השפעת הסביבה, פחד מכישלון, פחד להיכשל, התמודדות עם פחדים, הפרעות חרדה, אהבה עצמית, חרדה חברתית קשה
...נותן משימה מעשית נוספת: לרשום עשרה דברים שהאדם עושה מתוך חשש ממה אחרים יחשבו עליו, ואז להחליט באופן מודע לוותר על לפחות חצי מהם. זה יפחית בצורה משמעותית את עוצמת הלחץ והפחד מהשפלה חברתית. האם אפשר להיפטר לגמרי מפחד קהל? אליעד טוען שאין פתרון מושלם. תמיד יש בחירה: אם רוצים להיות חופשיים מפחד קהל באופן מוחלט, צריך לוותר על הרצון להרשים ולהצליח חברתית. מצד שני, אם רוצים לשמור על הרצון הזה, צריך לקבל שהפחד יהיה שם תמיד, במידה כזו או אחרת. הכל עניין של...
הזיות, מחשבות שווא, דמיונות שווא, למה מישהו חושב שקורה משהו שלא קורה? למה מישהו הוזה הזיות? למה מישהו חושב מחשבות שווא? למה מישהו פרנואיד? מחלת הרדיפה, איך נוצרת הפרעה נפשית? איך נוצרת פסיכוזה? טיפול בפסיכוזה, הפרעות נפשיות
...מה זה מחשבות שווא? איך מטפלים בפסיכוזה? מה גורם לפרנויה? מהן הזיות? מה זה מחלת הרדיפה? למה מישהו מדמיין שקורים דברים שלא באמת קורים? אליעד כהן מסביר שיש מצבים שבהם אדם מתחיל לדמיין דברים שאינם מתרחשים במציאות. אדם כזה יכול לחשוב שקורים לו דברים טובים או רעים שלא באמת קורים. הדמיונות האלה נגרמים בדרך כלל מתוך אחת משתי סיבות מרכזיות. איך הרצון העז למשהו יכול ליצור הזיות ומחשבות שווא? סיבה ראשונה להופעת דמיונות או הזיות היא רצון חזק מאוד של האדם שמשהו...
פחד מהעבר, טראומה מהעבר, איך למחוק זיכרון מהעבר? איך לא לחשוב על העבר? איך למחוק את העבר? איך לשכוח את העבר? איך להשתחרר מהעבר? נוסטלגיה, געגועים לעבר, זיכרונות מהעבר, טראומת ילדות, לחיות את הרגע, לחיות את ההווה, טיפול בטראומה
פחד מהעבר, טראומה מהעבר, איך למחוק זיכרון מהעבר? איך לא לחשוב על העבר? איך למחוק את העבר? איך לשכוח את העבר? איך להשתחרר מהעבר? נוסטלגיה, געגועים לעבר, זיכרונות מהעבר, טראומת ילדות, לחיות את הרגע, לחיות את ההווה, טיפול בטראומה
...מה אכפת לי מהעבר? לא אכפת לי מה היה בעבר, לא משנה לי העבר. חשוב להדגיש שהגישה הזאת חייבת להיות עקבית, גם כלפי דברים טובים וגם כלפי דברים רעים. מדוע זה חשוב? כי אם אדם מנסה למחוק את הזיכרונות הרעים בלבד אבל ממשיך להתענג ולהתרפק על זיכרונות טובים, הוא ייכשל. כפי שהוסבר, זיכרונות הטובים ימשיכו לעורר גם את הזיכרונות הרעים. כדי באמת להשתחרר מהעבר, חייבים לשכוח אותו לחלוטין ולהפסיק לחשוב עליו. האם יש בחירה חופשית לשכוח את העבר? אליעד כהן מבהיר שלכל אדם...
איך לא להיפגע? איך לא להיות רגיש? שיפוטיות כלפי אחרים, רגשי נחיתות, דימוי עצמי נמוך, ביקורתיות עצמית, נפגע מאחרים, חרדה חברתית, ביישנות חברתית, מה חושבים עליך? איך לאהוב את עצמי? איך לקבל את עצמי?
איך לא להיפגע? איך לא להיות רגיש? שיפוטיות כלפי אחרים, רגשי נחיתות, דימוי עצמי נמוך, ביקורתיות עצמית, נפגע מאחרים, חרדה חברתית, ביישנות חברתית, מה חושבים עליך? איך לאהוב את עצמי? איך לקבל את עצמי?
...בתוך ליבך אתה חושב שיש משמעות ליתרון שלך על אחרים באותו תחום עצמו. אם לא היה אכפת לך מהתחום, גם לא היה אכפת לך כששופטים אותך לשלילה בתחום הזה. איך פגיעה מאחרים קשורה להתנשאות שלנו על אחרים? אליעד ממשיך ואומר שאם מישהו נפגע כשאומרים לו שהוא טיפש, זה בוודאות משום שבתוך ליבו הוא עצמו מתנשא על אנשים אחרים ומגדיר אותם כטיפשים. כלומר, הכאב מהעלבון נובע ישירות מהעובדה שהאדם עצמו עושה את אותו הדבר לאחרים. אליעד מדגים זאת באופן ברור כאשר הוא אומר שאם אדם...
פחד מג'וקים, פוביה, חרדה, להתמודד עם חרדות, להשתחרר מכל הפחדים, לבטל את הרצון, להבין את הרצון
פחד מג'וקים, פוביה, חרדה, להתמודד עם חרדות, להשתחרר מכל הפחדים, לבטל את הרצון, להבין את הרצון
...של טוב ורע. כאשר אדם חושב שמשהו טוב, הוא באופן אוטומטי מפחד לאבד אותו. כאשר הוא תופס משהו כרע, הוא מפחד לקבל אותו. לדוגמה, אדם שמפחד למות, בעצם מפחד לאבד את החיים שהוא תופס כטובים, וכאשר אדם מפחד מגוק, הוא בעצם לא רוצה שהגוק, הנתפס בעיניו כרע, יהיה בקרבתו. איך לבטל את הפחד בצורה עמוקה ויסודית? אליעד מדגיש שהדרך היחידה והיסודית להשתחרר לחלוטין מפחדים אינה בעזרת שיטות התנהגותיות שטחיות. אמנם ניתן להתמודד עם פחד מסוים, כגון פחד מגוקים, באמצעות טכניקות...
מחשבות שליליות אוטומטיות, מחשבות רעות, מחשבות מטרידות, מחשבות פולשניות, פחד להתאכזב, פחד להיפגע, פחד להיקשר, רואה את הרע, פרפקציוניזם, בן אדם שלילי, בן אדם דיכאוני, חשיבה חיובית
מחשבות שליליות אוטומטיות, מחשבות רעות, מחשבות מטרידות, מחשבות פולשניות, פחד להתאכזב, פחד להיפגע, פחד להיקשר, רואה את הרע, פרפקציוניזם, בן אדם שלילי, בן אדם דיכאוני, חשיבה חיובית
...לך להפסיק לסבול? אליעד מציג סיבה נוספת והיא ההתמקדות דווקא במה שנוגד את רצון האדם. הוא מסביר שאנשים נוטים לפעמים להתמקד בשלילי כי הם מאמינים שזה יעזור להם להפוך לפחות מושפעים מהדברים שהם לא רוצים. בפועל, המצב הוא הפוך: הם ממשיכים לסבול באופן מתמשך. אליעד כהן מדגיש שאם ההתמקדות במה שנגד הרצון הייתה עוזרת, האדם לא היה ממשיך לסבול מכך לאורך שנים. מדוע אנשים פרפקציוניסטים נוטים לסבול יותר? אליעד כהן מציין שהשאיפה לשלמות (פרפקציוניזם) היא גורם מרכזי שמוביל...
ויסות רגשי, חוסר ויסות רגשי, רגשות חזקים, רגשות לא הגיוניים, רגשות לא פרופורציונאליים, חוסר איזון רגשי, רגשות עוצמתיים, למה אני כל כך עצבני? למה אני כל כך כועס? למה אני כל כך מפחד? קושי בוויסות רגשי, למה אני כל כך רגיש?
ויסות רגשי, חוסר ויסות רגשי, רגשות חזקים, רגשות לא הגיוניים, רגשות לא פרופורציונאליים, חוסר איזון רגשי, רגשות עוצמתיים, למה אני כל כך עצבני? למה אני כל כך כועס? למה אני כל כך מפחד? קושי בוויסות רגשי, למה אני כל כך רגיש?
...עם רגשות? ויסות רגשי הוא היכולת לשלוט על הרגשות שלנו, במיוחד כשמדובר ברגשות חזקות או לא פרופורציונאליות. אליעד מציין כי חוסר ויסות רגשי יכול לגרום לכך שהאדם יגיב בצורה קיצונית או לא רציונלית למצבים שונים. הדרך להתמודד עם זה היא להבין את הגורמים שמאחורי הרגשות, כמו למשל חוויות שליליות שצברנו במהלך היום, ולהיות מודעים להשפעתן על עוצמת הרגש שאנחנו חווים. מה עושים כשמישהו כועס עליך ואינך מבין למה? אם מישהו כועס עליך ואתה לא מבין למה הוא כועס, אליעד מסביר...
איזון רגשי, איזה רגש הכי טוב? מה הכי טוב להרגיש? האם וכמה להיות בחרדה? האם וכמה להיות בדיכאון? האם וכמה להרגיש רע? האם וכמה לשנוא? האם וכמה להיפגע? האם וכמה לאהוב? האם וכמה להרגיש טוב? האם וכמה להיות אובססיבי? להיפגע מאחרים
איזון רגשי, איזה רגש הכי טוב? מה הכי טוב להרגיש? האם וכמה להיות בחרדה? האם וכמה להיות בדיכאון? האם וכמה להרגיש רע? האם וכמה לשנוא? האם וכמה להיפגע? האם וכמה לאהוב? האם וכמה להרגיש טוב? האם וכמה להיות אובססיבי? להיפגע מאחרים
...או אולי דווקא לפעמים להרגיש חרדה, דיכאון או כעס? השאלה מתפתחת והופכת למורכבת יותר: האם תמיד עדיף שיהיה לנו אכפת ממה שחושבים עלינו, או לא יהיה לנו אכפת בכלל, או שאולי האיזון הנכון נמצא בין לבין? האם יש רגש אידיאלי? אליעד כהן מציין שהתשובה לשאלה זו היא לא חד - משמעית. המצב האידיאלי הוא לא להיות תמיד בחרדה, ולא להיות תמיד אדיש. אין תשובה נכונה שמחייבת אותנו להיות במצב רגשי מסוים כל הזמן. המצב האידיאלי הוא היכולת לשלוט בהרגשות שלנו, לדעת את המינון של...
למה רע לי? למה אני מרגיש רע? מה נגד רצוני? חוקי הרצון, הקש ששבר את גב הגמל, מצבי רוח משתנים, הפרעה דו קוטבית, שינויים במצבי רוח, דיכאון פתאומי, מועקה לא ברורה, פחד לא ברור, מצב רוח רע, מה עובר עלי?
למה רע לי? למה אני מרגיש רע? מה נגד רצוני? חוקי הרצון, הקש ששבר את גב הגמל, מצבי רוח משתנים, הפרעה דו קוטבית, שינויים במצבי רוח, דיכאון פתאומי, מועקה לא ברורה, פחד לא ברור, מצב רוח רע, מה עובר עלי?
...מצבי רוח משתנים פתאום בצורה קיצונית. המשל הזה מתאר מצב שבו הגמל נשא הרבה קש על גבו, אבל ברגע שנוסף עליו קש אחד קטן נוסף, הגב שלו נשבר. הקש האחרון היה קטן מאוד ולא שונה משאר הקש שהיה עליו, אך ההצטברות של הרבה פרטים קטנים היא זו שהובילה לשבירה. כך גם עם מצבי רוח: האדם חווה במהלך היום הרבה מצבים קטנים שמתנגשים עם רצונו, כל אחד מהם אינו משמעותי בפני עצמו, אך ההצטברות של כולם יחד גורמת לתחושה רעה פתאומית שנראית חסרת פרופורציה. אליעד מדגיש שאנשים רבים...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על ניתוח מקרה טיפולי, טיפול בחרדה, טיפול בשורש החרדה, טיפול בשורש הבעיה, הבעיה לא נפתרה, מפחד שלא יאהבו אותי, מפחד שלא יעריכו אותי, איך לטפל בחרדה? איך לטפל בפחד?
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
לצאת מחרדה ודיכאון, אל שקט נפשי אמיתי - הספר על: טיפול בכל הפרעות החרדה והפחדים, פתרון לכל סוגי החרדה והדיכאון, טיפול בפוביות, התמודדות עם כל חרדה או פחד, איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם לחץ? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם עצבות? דיכאון? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? כעס ועצבים? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים ועוד...

אהבה הצלחה וחיים טובים בלי פחד - הספר על: טיפול בכל הפרעות החרדה והפחדים, איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לעשות יותר כסף? איך לשנות תכונות אופי? איך להצליח בזוגיות? איך להצליח בראיון עבודה? איך להתמודד עם גירושין? איך למצוא זוגיות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להעביר ביקורת בונה? איך להיות מאושר ושמח? איך להאמין בעצמך? איך להעריך את עצמך? איך להיגמל מהימורים? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לקבל החלטות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לחנך ילדים? איך לפרש חלומות? איך לשתול מחשבות? איך לשפר את הזיכרון? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לנהל את הזמן? איך לא להישחק בעבודה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך ליצור אהבה ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: התמודדות עם כל חרדה או פחד, מהי תכלית ומשמעות החיים? למה יש רע בעולם? איך נוצר העולם? איך להיות הכי חכם בעולם? למה יש רע וסבל בעולם? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? איך להנות בחיים? האם יש אמת מוחלטת? האם יש או אין אלוהים? האם לדומם יש תודעה? בשביל מה לחיות? מה יש מעבר לזמן ולמקום? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? איך להיות מאושר? מה המשמעות של החיים? האם יש בחירה חופשית? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? מי ברא את אלוהים? האם יש משמעות לחיים? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך נוצר העולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? אולי אנחנו במטריקס? האם יש הבדל בין חלום למציאות? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם הכל אפשרי? האם אפשר לדעת הכל? למה לא להתאבד? האם המציאות היא טובה או רעה? האם באמת הכל לטובה? למה העולם קיים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר Anxiety-Treatment.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא ייעוץ אישי חרדות, הפרעות חרדה, אימון אישי לחרדה ועוד אלפי תכנים נוספים, על כל נושאי החיים - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר Anxiety-Treatment.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.1094 שניות - עכשיו 22_05_2025 השעה 22:23:46 - wesi10