אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה מפחד להשתגע, מפחד לאבד שליטה, מפחד לפגוע במישהו, מפחד להרוג מישהו, מפחד לפגוע בילדים, מפחד מפעולה לא הגיונית, מפחד מאובדן שליטה, מפחד להתאבד, מפחד לפגוע...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






ייעוץ + טיפול גם בנושאים:
חרדות / פחדים / פוביות / דיכאון / ייאוש / עצבות, חוסר ביטחון עצמי, פחד קהל / פחד במה / חרדת קהל, מחשבה טורדנית כפייתית, הפרעת חרדה ופחד, טיפול נפשי / טיפול אישי, התקפי חרדה / התקפי פאניקה, הפרעות קשב וריכוז ADHD, התקפי חרדה טיפול טבעי, התקף חרדות טיפול, פחד מנהיגה, פחד מהחיים, התקפי חרדה ודיכאון, טיפול בחרדת ביצוע, איך מטפלים בהתקפי חרדה, פוביה מעכבישים, התקף חרדה, פחד מהמוות, חרדות חברתיות טיפול תרופתי, פחד מנחשים, טיפול אלטרנטיבי בדיכאון, פחד גבהים, התקף חרדה קשה, פחד מכישלון, פחד מהצלחה, טיפול בחרדות חברתית, פחד מטיסות, דיכאון חרדות, פחד ממות, יועץ אישי, מה לעשות בהתקף חרדה, האם התקפי חרדה עוברים, סוגי פוביות, התקפי חרדה טיפול, חרדה ילדים, חרדות תרופות, פחד מפרידה, חרדה אחרי לידה, חרדה ממוות, התקף חרדה טיפול מיידי, חרדת במה, חרדות חברתיות ילדים, פחד טיסה טיפול, פחד להישאר לבד,
☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
5:03מפחד להשתגע, מפחד לאבד שליטה, מפחד לפגוע במישהו, מפחד להרוג מישהו, מפחד לפגוע בילדים, מפחד מפעולה לא הגיונית, מפחד מאובדן שליטה, מפחד להתאבד, מפחד לפגוע בעצמי, מפחד לפגוע באחרים, מחשבה טורדנית
מה גורם לאדם לפחד לאבד שליטה ולפגוע באחרים?

אנשים רבים מתמודדים עם מחשבות טורדניות ופחדים שונים, כגון פחד לאבד שליטה, פחד להשתגע, פחד לפגוע בעצמם או באחרים, פחד לבצע פעולה לא הגיונית ואפילו פחד להרוג מישהו, לעיתים אדם קרוב או אפילו הילד שלהם. מחשבות אלו גורמות למצוקה רבה, כיוון שהאדם מבין שהן אינן הגיוניות אך עדיין מתקשה להשתחרר מהן. אליעד כהן מסביר שהסיבה לפחדים אלו היא תמיד פנימית, ונובעת מתחושה סמויה של האדם שיש בו חלק, אפילו קטן מאוד, שמוצא היגיון מסוים באותו מעשה שלילי או הרסני.

מה הדוגמה של פחד מאיבוד שליטה וההיגיון שמאחוריה?

כדי להסביר את המצב, אליעד נותן דוגמה לאדם שמפחד להרוג את הילד שלו. כששואלים את האדם מדוע הוא מפחד, הוא עשוי לומר "אני חושש שאשתגע ואהרוג אותו". אליעד מציע לבדוק מה ההיגיון שבמעשה כזה, והתשובה לרוב תהיה שאין שום היגיון בכך. כדי להדגים זאת, אליעד מציג דוגמה הפוכה - אם נשאל את אותו האדם האם הוא מפחד לשתות כוס מים, הוא יענה שלא. אם נמשיך ונשאל אותו "אתה לא חושש שתשתגע ותחבוט את כוס המים בראשך?" הוא יענה שלא, כי המעשה הזה לא הגיוני כלל בעיניו. מכאן מסיק אליעד שאם אדם מפחד ממשהו, זה רק משום שבתוך תוכו יש לו תחושה שיש למחשבה הזאת מעט היגיון, אפילו אחוז קטן מאוד.

מדוע האדם מפחד רק מפעולות מסוימות ולא מאחרות?

אליעד מדגיש שאדם מפחד אך ורק מהמעשים שיש בהם בעיניו היגיון פנימי קטן שהוא מודחק. אם האדם לא היה מוצא שום היגיון במעשה מסוים, הוא לא היה מפחד לבצע אותו גם אם ישתגע. לדוגמה, אדם שמפחד לפגוע בילד שלו מוצא בפנימיותו איזשהו היגיון זעיר ומודחק שיכול להוביל אותו למעשה כזה, ולכן הוא מפחד. לעומת זאת, מפעולות אחרות שהן חסרות כל היגיון עבורו, כמו להטיח כוס מים בראשו, הוא אינו מפחד כלל.

כיצד מתמודדים עם מחשבות טורדניות של פחד לאבד שליטה?

הפתרון של אליעד כהן למצב כזה כולל מספר שלבים:
  • ראשית, האדם צריך לדמיין באופן ברור ככל האפשר את המעשה שהוא מפחד ממנו, לדוגמה להרוג את הילד שלו. עליו לדמיין בפירוט רב, ואז לשאול את עצמו אם יש במעשה הזה תחושה טובה או תועלת מסוימת.
  • בשלב הבא, האדם צריך לבחון בכנות אם הוא מוצא אפילו מעט הנאה או תועלת במעשה. אם הוא מבין שאין שום דבר חיובי במעשה, הפחד יתחיל להיחלש, כי אין סיבה לפחד מפעולה שאין בה שום תועלת או היגיון, אפילו במצב של שיגעון מוחלט.
  • במידה והאדם מזהה שבתוכו אכן קיימת תחושה קטנה מאוד של כעס, שנאה או פחד שגורמת למחשבה להיראות הגיונית מעט, עליו להתמקד בתחושה זו, להבין מה המקור שלה ולטפל בה ישירות. לדוגמה, אם הוא מזהה שהוא כועס על הילד שלו מסיבה כלשהי, עליו להתמודד עם הכעס באופן מודע ובריא. ברגע שהמקור הפנימי של הפחד מטופל, המחשבה תפסיק להטריד אותו באופן משמעותי.
מה ההקשר בין פחד לאיבוד שליטה לחוויות של מוות קליני?

אליעד נותן דוגמה נוספת כדי להמחיש כיצד פחדים מודחקים עולים על פני השטח במצבים קיצוניים. הוא מתייחס לסיפורים של אנשים שחוו מוות קליני וסיפרו שראו את הגיהנום, מפלצות או דמויות דתיות בהתאם לאמונתם הדתית. לדוגמה, מוסלמים תיארו מראות של גן עדן וגיהנום לפי האסלאם, נוצרים ראו דמויות כמו ישו, וכך הלאה. הסיבה לכך היא שכל אדם סוחב בתוכו דימויים, פחדים, ואמונות מודחקות, ובמצבי לחץ קיצוניים - כגון לפני המוות או במצבים של כמעט מוות - דימויים אלו פורצים לתודעה שלו. אותו דבר קורה גם עם פחדים של אנשים מפני איבוד שליטה: הפחד הוא מפני משהו שהאדם מדחיק באופן יום - יומי, ולכן הוא חושש שאם הוא יאבד שליטה, אותם פחדים ומעשים מודחקים יצופו על פני השטח.

כיצד אפשר לוודא שהמחשבות הטורדניות לא יתגשמו?

ההנחיה של אליעד כהן ברורה: ברגע שהאדם מצליח לזהות את המקור של התחושות וההיגיון הפנימי הסמוי שגורם לו לחשוב על המעשה השלילי, הוא יכול לעבוד ישירות על שינוי התחושות הללו. אם האדם מבין לעומק שאין שום היגיון או תועלת במחשבה שהוא מפחד ממנה, הפחד יאבד את עוצמתו, והמחשבה הטורדנית לא תוכל עוד לשלוט בו. המודעות לפחד ולמקורותיו היא הדרך הטובה ביותר לוודא שהפחד לא יתממש לעולם, אפילו במצבים קיצוניים.
איך להתמודד עם מחשבות טורדניות של פחד לאבד שליטה?

לפעמים אנשים חווים מחשבות טורדניות, בהן הם מפחדים שהם יעשו משהו לא הגיוני, כמו לפגוע במישהו או להרוג אדם קרוב להם. מחשבות כאלה עשויות להיות מציקות מאוד, והאדם מנסה להבין איך להתמודד איתן. לדוגמה, אדם עשוי לחשוש שהוא עלול להרוג את הילד שלו. כאשר שואלים אותו איך הוא רואה את זה, הוא עשוי להסביר שהוא חושש שהוא "ישתגע" ויבצע את המעשה הזה, למרות שהוא לא רואה שום היגיון בכך.

אליעד מציין כי אם האדם חושב על אפשרות כזו, יש לשאול אותו מה היגיון יש במעשה כזה. לדוגמה, כששואלים את האדם אם הוא חושש שיבצע פעולה לא הגיונית כמו לשתות כוס מים ולפגוע בעצמו, הוא לא יחשוש, כי אין שום היגיון בכך. לכן, אם אין היגיון במעשה הזה, אז גם לא צריך לפחד לעשות אותו, גם אם המחשבה על כך מטרידה אותו.

אם אדם חושש להשתגע ולעשות משהו לא הגיוני, המשמעות היא שהוא בעצם משוכנע שיש חלק בתוכו שמצדיק את המעשה הזה, גם אם הוא לא מודע לכך. לפעמים, אדם עלול לחשוב שיש "1%" היגיון במעשה הזה, וכשזה קורה, הוא מפחד שהוא יאבד שליטה על עצמו ויבצע את המעשה. אולם, אם לא היה לו שום היגיון פנימי לפעול בצורה כזו, הוא לא היה פוחד לעשות זאת בכלל.

הפתרון המוצע לאדם כזה הוא לתמוך בו על ידי התמודדות עם הפחדים בצורה ישירה. למשל, אם הוא חושש שהוא יפגע בילד שלו, יש להציע לו לדמיין את המעשה, לחשוב עליו לעומק ולנסות להבין מה טוב לו במחשבה הזאת. אם הוא ימצא שאין שום דבר טוב במעשה הזה, זה יסייע לו להבין שאין שום סיבה לפחד שמא הוא יבצע אותו, גם אם הוא "ישתגע".

אליעד מסביר כי טיפול במחשבות טורדניות כולל זיהוי מקור הפחד: מה יש בתוכנו שגורם לנו לחשוב על המעשה הזה? לדוגמה, אם אדם מפחד להרוג מישהו, הוא עשוי להבין שהפחד נובע מתוך כעס או שנאה כלפי אותו אדם. ברגע שהוא מבין את מקור הפחד, הוא יכול לבדוק אם יש היגיון במחשבה הזו, ולטפל בכך. למשל, אם הוא מזהה שהפחד נובע ממצב של כעס, הוא יכול להתמודד עם הכעס בצורה בריאה, וכך הפחד יתפוגג.

עוד דוגמה שמביא אליעד היא התסמין של אנשים שחוו מוות קליני. אנשים אלה סיפרו על חוויותיהם, שיכלו לכלול ראיית גיהנום, עוגיפלצת, או חוויות דתיות שונות לפי אמונתם הדתית. אליעד מציין שמדובר בהשפעות של פחדים ודימויים שנמצאים במוח של האדם, שנכנסים לתמונה כשיש שינוי קיצוני במצבו, כמו לפני מוות או כמעט מוות. לדוגמה, אנשים שמפחדים להשתגע, למעשה מפחדים לבצע דברים שהם מדחיקים במצבים רגילים. אם הם לא היו מדחיקים את הפחדים הללו, הם לא היו חוששים שיבצעו את המעשים האלה אם "ישתגעו".

לסיכום, הדרך להתמודד עם מחשבות טורדניות מסוג זה היא לזהות את המקור הפנימי של הפחד ולהבין מה בתוכנו גורם לנו לחשוב על המעשה הזה. אם נבין שאין היגיון במעשה, הפחד יפחת, ונוכל להתמודד עם המחשבה בצורה טובה יותר.
לפעמים יש לאנשים מחשבה טורדנית שהם מפחדים שהם יעשו משהו לא הגיוני לדוגמה נגיד הם מפחדים שהם יהרגו מישהו בסדר בן אדם נגיד מפחד שהוא יהרוג מישהו יפגע בחיים יעשה משהו אוקי כל מיני מחשבות לא הגיוניות ואז מנסים להבין איך לטפל בזה המחשבה הזאת מציקה איך נטפל בזה, עכשיו ואז אנחנו שואלים את הבן אדם "אוקי מה מציק לך" הוא אומר "מציקה לי המחשבה שאולי אני אלך ויהרוג את הילד שלי" אתה אומר לו, אוקי איך מטפלים בזה אז שואלים "אוקי כשאתה חושב כזה דבר אתה חושב שאתה תשתגע ותהרוג אותו או שאתה באופן יזום תלך ותהרוג אותו" אז הוא אומר נגיד "אני אשתגע ואני אהרוג אותו".

עכשיו מה ששואלים אותו כזה דבר "למה שתהרוג אותו איזה היגיון יש בלהרוג אותו" אז הוא יגיד "לא אין בזה שום היגיון אני משתגע ואני הורג אותו" עכשיו שימו לב לשאלה הבאה, עכשיו נגיד אני בא לבן אדם הזה ואני אומר לו "תגיד לי אתה יש לך אומץ לשתות כוס מים" הוא אומר כן אז אני אומר לו "אוקי ואתה לא מפחד שפתאום תשתגע ותיקח את הכוס מים ותדפוק לעצמך את זה בראש" הוא אומר לא אומר לו "למה לא" הוא אומר לי "כי אין שום היגיון שאני אעשה את זה, אז למה אתה מפחד שאתה תהרוג את הילד שלך מה הסיבה".

עכשיו זאת אומרת אפשר להביא לו אלף אלפי דוגמאות לדברים שאם הוא ישתגע הוא יכול לעשות אותם והוא לא חושש מהם הוא חושש רק ממשהו שבתוך תוכו חושב שיש היגיון שהוא יעשה אותו, בן אדם שמפחד להשתגע ולעשות משהו זאת אומרת שבתוך תוכו הוא חושב שאיפשהו יש איזו טיפה היגיון לעשות את זה זאת אומרת שהוא חושב נגיד שיש 1% היגיון לעשות את זה 99% היגיון לא לעשות את זה ואז ביומיום הוא מרגיש "אוקי למרות שהייתי רוצה 1% לעשות את זה ו 99% לא לעשות את זה אני לא אעשה את זה" ואז הוא מפחד להשתגע והוא אומר "ואז אם אני אשתגע השכל שלי לא ישלוט באחד רצון אחוז לעשות את זה ואז אני עלול לעשות את זה" אבל אם באמת זה לא היה הגיוני לך בכלל אז למה שתעשה את זה אין שום היגיון בלעשות את זה.

עכשיו ולכן מה שהוא צריך לעשות זה אם נגיד בן אדם אומר "אני מפחד שאני אשתגע ואני נגיד יהרוג את הילד שלי" מה שצריך לעשות זה להגיד לו אוקי תדמיין שאתה הורג את הילד שלך אתה מדמיין ומדמיין תדמיין שאתה זורק אותו לא משנה מה שאתה מדמיין, עכשיו בא תנסה למצוא איזה תחושה טובה יוצאת לך מזה למה זה עושה לך טוב ואז הבן אדם יגיד "מה פתאום זה לא עושה לי טוב וזה לא עושה לי טוב, אין בעיה זה לא עושה לך טוב בכלל? בכלל, אז למה שתפחד שאם תשתגע תעשה את זה? כי השתגעתי, אבל אם תשתגע אתה יכול לעשות עוד הרבה דברים למה דווקא אתה מפחד מזה".

מפה לשם משם לפה אם אתה רוצה להפסיק לעשן אתה צריך לשאול את עצמך למה טוב לי לעשן אם אתה רוצה להפסיק לעשות משהו אתה רוצה להפסיק לתלוש את השערות מהראש אתה צריך לשאול את עצמך למה טוב לי לתלוש את השערות מהראש ואם יש לך מחשבה טורדנית שאומרת לך "אולי אני אשתגע ואני אפגע במישהו" אתה צריך לשאול את עצמך למה שאני ארצה לפגוע בו איזה היגיון יש בזה איזה טוב זה נותן לי ואם תמצא את הטוב שזה נותן לך ותטפל בו אז אתה תוכל להיות בטוח שזה לא יקרה לך גם אם תשתגע.

ש: מה זה אומר לטפל בו?

אליעד: לבדוק "למה נגיד אתה רוצה להרוג אותו? כי אני כועס עליו כי אני שונא אותו כי הוא עיצבן אותי כי אני מפחד שאני אפגע בו אני מפחד שהוא יעזוב אותי" לא יודע מה עכשיו ואז אתה קודם כל תכיר את הסיבה הזאת, אוקי עכשיו בא נבדוק איך מטפלים בזה למה אתה מפחד מה ההיגיון מה פה עכשיו בוא נטפל בזה ואז אם ברגע שזה לא יראה לך הגיוני בכלל או יראה לך פחות הגיוני זה מקטין את הסיכוי שכשתשגע שזה יקרה גם אם תשתגע, כמו נגיד מוות קליני אנשים מתו מוות קליני ואנשים שמתו מוות קליני מה הם סיפרו שהם ראו הם סיפרו שהם ראו את גיהנום והם ראו את עוגיפלצת נכון סיפרו סיפורים.

עכשיו אבל מוסלמים סיפרו כשהם מתו מוות קליני שהם ראו את הגיהנום של מוחמד ואת הגן עדן של מוחמד ואלה הנוצרים הם ראו את ישו והמורמונים ראו את האלוהים שלהם הבודהיסטים ראו את שלהם כל אחד ראה את שלו זאת אומרת שהבן אדם בראש איזה Image כשמוציאים אותו מפוקוס או כשהוא מגיע למצב של מוות או לפני מוות או כמעט למוות או כשמשהו משתנה אז הוא מתחיל לדמיין את הפחדים שהיו לו מראש בראש שלו. עכשיו אותו דבר גם פה בן אדם מפחד שאם הוא ישתגע אז יקרה משהו שהוא מדחיק אותו ביומיום שלו כי אם הוא לא מדחיק את הרצון שלו, אם ביומיום לא היה לו רצון מודחק לעשות את זה הוא לא היה מפחד שאם הוא ישתגע הוא יעשה את זה.

ולכן אתה צריך למצוא למה אני בתוך תוכי רוצה לעשות את זה איפה זה טוב לעשות את זה לטפל בזה, זאת אומרת לגרום לך שלא תחשוב שזה טוב לעשות את זה ואז אתה לא תפחד שתשתגע ותעשה את זה. הבנו?
תסמינים של חרדה, התקפי חרדה, סימפטומים של חרדה, תסמיני חרדה, התקף חרדה - איך להתמודד?
...מופיעים אצלו תסמינים ותופעות שונות. החל מסימפטומים פיזיים ועד סימפטומים רגשיים כאלו ואחרים. כגון לדוגמה (סימפטומים פיזיים): כאבי ראש, דפיקות לב, גלי חום, הזעה מוגברת, בחילות, סחרחורות, קוצר נשימה, רעידות, צמרמורות ועוד תופעות לוואי שונות, שהן כולן סימפטומים של חרדה ופחד. וכאשר מופיעים אצל האדם תסמיני חרדה כאלו ואחרים, דבר ראשון עליו להבין, שאלו תסמינים של המצב הרגשי שבו הוא נתון. זא התופעות הפיזיות שמופיעות אצלו, הן אינן בעיות בריאותיות שיש לו (אאכ...
ראיון עבודה, הכנה לראיון עבודה, חרדה מראיון עבודה, פחד מראיון עבודה, איך להצליח בראיון עבודה, לעבור ראיון עבודה בהצלחה, להתכונן לראיון עבודה, לפני ראיון עבודה
ראיון עבודה, הכנה לראיון עבודה, חרדה מראיון עבודה, פחד מראיון עבודה, איך להצליח בראיון עבודה, לעבור ראיון עבודה בהצלחה, להתכונן לראיון עבודה, לפני ראיון עבודה
...למראיין וישדר לו: אני יודע שיש לי חסרונות, אבל אני מודע אליהם ופועל להשתפר בהם, יהיה אמין יותר ממי שמציג עצמו כמושלם. עוד דוגמה שאליעד נותן היא מראיין שבודק אם אדם מסוגל להתמודד עם לחץ ורגישות. הוא ישאל שאלה רגישה כדי לראות כיצד המועמד מגיב. התגובה צריכה להיות שקולה, ולא מתוך פגיעות. אם האדם מתעצבן או מתרגש מדי, הוא למעשה משדר למראיין שהוא עצמו זקוק לטיפול, וזו תהיה הסיבה שלא יתקבל. אליעד ממליץ להכיר בחסרונות באופן מודע, ולבטא אותם בשלווה ובכנות...
חרדה מתסמיני חרדה, רשימו של חרדה, חרדה אחרי חרדה, זיכרון של חרדה, השפעת חרדה, תופעות אחרי חרדה, חרדה מתמשכת, התקפי חרדה, שליטה ברגשות חזקים, איך לשנות רגש? ממה נובע רגש, איך נוצר רגש?
חרדה מתסמיני חרדה, רשימו של חרדה, חרדה אחרי חרדה, זיכרון של חרדה, השפעת חרדה, תופעות אחרי חרדה, חרדה מתמשכת, התקפי חרדה, שליטה ברגשות חזקים, איך לשנות רגש? ממה נובע רגש, איך נוצר רגש?
...מכך החרדה שלו גוברת. כלומר, החרדה נוצרת בגלל הסיפור שאנו מספרים לעצמנו על מה שקורה לנו פיזית, ולא בגלל התחושה הפיזית עצמה. האם תופעת הרשימו קיימת גם ברגשות חיוביים כמו התאהבות? כן. גם רגשות חיוביים חזקים כמו התאהבות מותירים רשימו. אליעד נותן דוגמה של אדם שהתאהב, ולאחר מכן הבין שהמציאות שהובילה אותו להתאהבות לא הייתה נכונה או מדויקת. למרות שהסיפור השתנה, הוא עדיין משתוקק לתחושות הטובות שהרגיש בעבר. לפעמים אנשים אפילו מתגעגעים לתחושת ההתאהבות יותר...
פחד להיות מאושר - איך לא לפחד מהאושר?
פחד להיות מאושר - איך לא לפחד מהאושר?
...אליעד מסכם שהמפתח לאושר הוא להיות אמיתי עם עצמך. אם האדם רוצה להיות מאושר, עליו לחפש את האושר ואת האמת עד הסוף, בלי לפחד. ואם הוא מחליט שאינו רוצה לחפש את האושר ואת האמת, הוא צריך פשוט להפסיק להתלונן ולהתחיל להרגיש טוב עם מה שיש לו. בשני המקרים, העיקר הוא שהאדם ילך עם האמת שלו עד הסוף, ויפסיק לנוע בין הקצוות בצורה בלתי החלטית. המסר הסופי הוא שעל האדם להחליט מה הוא באמת רוצה, ולא לפחד מכלום. רק כך יוכל באמת להגיע לאושר ולשלווה בחיים. איך לא לפחד מהאושר...
איך לגרום למישהו להיקשר אליך? איך לגרום למישהו להיות תלוי בך? איך לגרום למישהו לרצות אותך? איך לגרום למישהו לא לפחד לאהוב אותך? איך לגרום למישהו להתאהב בך? איך לעשות למישהו טוב בלי תנאים? איך ליצור משיכה?
איך לגרום למישהו להיקשר אליך? איך לגרום למישהו להיות תלוי בך? איך לגרום למישהו לרצות אותך? איך לגרום למישהו לא לפחד לאהוב אותך? איך לגרום למישהו להתאהב בך? איך לעשות למישהו טוב בלי תנאים? איך ליצור משיכה?
...זה אומר שאתה צריך לתת לו טוב, אבל לתת לו אהבה בלי תנאים. אין מחיר. בחינם. רק אהבה, עכשיו אתה תהנה על חשבון הבית, יש לך כרטיס תגהץ אותו כמה שאתה רוצה, רק תהנה. אתה רוצה? קח. לא מבקש שום דבר בתמורה. למה? כי בשנייה, שתבקש משהו בתמורה כשאתה תבוא בתלונה, אמרת לבן אדם השני אדוני, אתה הולך לשלם על זה. ואז הוא אומר, רגע, רגע, אני בטוח שאני רוצה לשחק את זה? לא, לא בטוח. ולכן, אתה צריך לתת בלי תמורה. עד שהבן אדם השני כל כך, התרגל לזה שאז כשתבקש, כבר לא יהיה...
מפחד להתחיל עם בחורה, כי - אני מתבייש ממנה @ למה אני מפחד להתחיל עם בחורה? פחד להתחיל עם נשים, פחד להתחיל עם בנות, למה אני מפחד להתחיל עם מישהי? למה אני מפחד לפתח שיחה עם בחורה? למה אני מפחד לפנות אליה? למה אני מפחד לגשת לאישה? טיפול בפחד גישה לבנות, שבירת פחד גישה לנשים, להתגבר על פחד גישה לבחורות, פחד גישה פיקאפ, פחד לדבר עם נשים - חלק 8
...שיחה עם נשים, פחד לדבר עם בנות, פחד להציע לבחורות לצאת וכולי. וכאן אסביר איך להתגבר על פחד גישה לבחורות, ואיך להתמודד עם הפחד לפתח שיחה עם בנות וכולי, באמצעות ניתוח רגשי ושכלי, של המחשבה שיוצרת את הפחד לפנות לנשים ואת הפחד לגשת לנשים. והמחשבה שננתח הפעם היא: אני מפחד להתחיל עם בחורה, כי: אני מתבייש ממנה - הנחות יסוד: אני מתבייש ממנה >> למה אני מתבייש ממנה? האם עשיתי משהו רע שאני אמור להתבייש ממנו? במה בדיוק אני מתבייש ממנה? אם היא הייתה רוצה לבייש...
פחד מאלצהיימר, פחד מדמנציה, פחד מאיבוד הזיכרון, מניעת שיטיון, פחד ממחלות קשות, פחד להזדקן, פחד לשכוח דברים, פחד מקיהיון, פחד מחוסר יכולת קוגניטיבית, איך למנוע אלצהיימר? מניעת דמנציה, פחד מפגיעה קוגניטיבית, פחד מירידה בתפקוד הקוגניטיבי
פחד מאלצהיימר, פחד מדמנציה, פחד מאיבוד הזיכרון, מניעת שיטיון, פחד ממחלות קשות, פחד להזדקן, פחד לשכוח דברים, פחד מקיהיון, פחד מחוסר יכולת קוגניטיבית, איך למנוע אלצהיימר? מניעת דמנציה, פחד מפגיעה קוגניטיבית, פחד מירידה בתפקוד הקוגניטיבי
...עם המציאות שנוצרה. בנוסף, אהבת המציאות ללא תנאים תעניק לו תחושת רווחה נפשית, גם אם ייווצר חוסר בתמונת הזיכרונות. מהי מסקנת הדברים? הפחד מאיבוד זיכרון לא נעלם לחלוטין אם מנסים רק למנוע את התרחשותו. הסוד טמון בלמידה להפסיק לראות בזה אסון ולקבל את האפשרות שזה יקרה ללא תחושת חרדה. הדרך המומלצת היא לנסות לחזק את החשיבה ההגיונית ובמקביל לפתח את היכולת לאהוב את המציאות בלי תנאים, כך שכל תרחיש לא בהכרח יהיה רע. זיכרון אהבת המציאות בלי תנאים פחדים פחד מוות...
להיעלם - פחד להיעלם ולא להיות קיים - איך להישאר קיים תמיד?
...אלוהים שעושה את הכל מחוץ למציאות, וכיוב שקרים שונים, שכולם יוצרים סבל. כי כל זמן שהאדם חווה את האני שלו בצורה כלשהי באשר היא, הוא תמיד מרגיש סבל. כי חווית האני אפשרית, רק כאשר יש גם חווית מה שאינו אני. וכאשר יש חוויה של מה שאינו אני, ממילא יש גם חווית חסר של האדם. ולהיעלם לגמרי, פירושו לחזור להיות הוויה אין סופית בגודל אין סופי, שממלאת את הכל באמת בשלמות. עד כדי כך שאין שום אני כלל, כי יש רק אני כישות אחת ויחידה בלבד. והאדם דומה לדמות שנמצאת בתוך...
דיכאון / מועקות / עצבות - איך להיות מאושר?
דיכאון / מועקות / עצבות - איך להיות מאושר?
...מסוגל באמת לחשוב ששני דברים הפוכים יכולים להיות נכונים בו - זמנית. אך האמת היא שהמציאות עצמה היא בדיוק כך: היא גם נפרדת וגם אחת בו - זמנית. כיצד ניתן בפועל להגיע לאחדות ולהשתחרר ממועקות? הדרך המעשית היחידה להשתחרר ממועקות ודיכאון היא באמצעות התבוננות פנימית עמוקה מאוד אל תוך המציאות והבנה אמיתית של טבע המציאות. האדם צריך לבדוק את שורש הרצון שלו עד שיגיע למצב שבו הוא מגלה שאין הבדל בין רצון לאין רצון. אליעד מציע לאדם להסתכל על חפצים סביבו, לשאול ממה...
החלטות, פחד לקבל החלטה, קבלת החלטות, איך לקבל החלטות? למה קשה לקבל החלטה? לא יודע איך להחליט
...הבחירה של האדם, היא תמיד בחירה ביתרון כלשהו, אבל גם ויתור על חיסרון כלשהו. והאדם, קשה לו לקבל החלטה, משום, שקשה לו לוותר על משהו אחד למען משהו אחר. והאדם מחכה שאולי יקרה נס, שהוא יוכל גם לאכול את העוגה וגם להשאיר אותה שלמה. וזה כמובן לא קרה לא קורה וגם לא יקרה. כי בכל החלטה שהאדם מקבל, תמיד היא גורמת לו גם לנזק כלשהו, ולא רק לתועלת. כי בכל דבר בעולם, יש בו גם טוב וגם רע תמיד. וממילא, כל החלטה, היא גם טובה וגם רעה וכולי. וממילא השאלה הנשאלת היא, אז...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על מפחד להשתגע, מפחד לאבד שליטה, מפחד לפגוע במישהו, מפחד להרוג מישהו, מפחד לפגוע בילדים, מפחד מפעולה לא הגיונית, מפחד מאובדן שליטה, מפחד להתאבד, מפחד לפגוע בעצמי, מפחד לפגוע באחרים, מחשבה טורדנית
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
לצאת מחרדה ודיכאון, אל שקט נפשי אמיתי - הספר על: טיפול בכל הפרעות החרדה והפחדים, טיפול בפוביות, התמודדות עם כל חרדה או פחד, פתרון לכל סוגי החרדה והדיכאון, איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם לחץ? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? דיכאון? איך להתמודד עם עצבות? כעס ועצבים? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש ועוד...

אהבה הצלחה וחיים טובים בלי פחד - הספר על: התמודדות עם כל חרדה או פחד, איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לחנך ילדים? איך להיגמל מהימורים? איך לשתול מחשבות? איך לעשות יותר כסף? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להצליח בראיון עבודה? איך לנהל את הזמן? איך לא להישחק בעבודה? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להעריך את עצמך? איך לפרש חלומות? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לשפר את הזיכרון? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להאמין בעצמך? איך ליצור אהבה? איך להצליח בזוגיות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לקבל החלטות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך למצוא זוגיות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להיות מאושר ושמח? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להעביר ביקורת בונה? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לשנות תכונות אופי? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להתמודד עם גירושין? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: טיפול בפוביות, האם יש או אין אלוהים? איך להיות מאושר? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם אפשר לדעת הכל? למה יש רע בעולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש אמת מוחלטת? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? בשביל מה לחיות? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? אולי אנחנו במטריקס? איך להיות הכי חכם בעולם? האם יש משמעות לחיים? איך נוצר העולם? האם יש בחירה חופשית? למה העולם קיים? למה לא להתאבד? האם לדומם יש תודעה? האם המציאות היא טובה או רעה? האם הכל אפשרי? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם באמת הכל לטובה? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? מי ברא את אלוהים? איך נוצר העולם? מה המשמעות של החיים? איך להנות בחיים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? למה יש רע וסבל בעולם ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר Anxiety-Treatment.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי לחרדות, ייעוץ אישי חרדות, טיפול בהפרעות חרדה ועוד אלפי תכנים נוספים, על כל נושאי החיים - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר Anxiety-Treatment.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.1094 שניות - עכשיו 22_05_2025 השעה 22:28:29 - wesi10