אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה מוטיבציה להתמודדות עם קשיים, איך לא לפחד מקשיים? איך להתמודד עם קשיים? ירידה תכלית העליה, ירידה לצורך עליה, ירידה לשם עליה, ירידה למען עליה, התמודדות...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






ייעוץ + טיפול גם בנושאים:
חרדות / פחדים / פוביות / דיכאון / ייאוש / עצבות, חוסר ביטחון עצמי, פחד קהל / פחד במה / חרדת קהל, מחשבה טורדנית כפייתית, הפרעת חרדה ופחד, טיפול נפשי / טיפול אישי, התקפי חרדה / התקפי פאניקה, הפרעות קשב וריכוז ADHD, התקף חרדות תסמינים, התמודדות עם חרדה, חרדה קשה, חרדה מתמשכת, טיפול בחרדה ודיכאון, פחד ממחויבות, פחד טיסה טיפול, פחדים אצל ילדים, פחד טיסות, חרדות סימפטומים, חרדה כלכלית, מה ההבדל בין פחד לחרדה, פוביה חברתית, פחד ילדים, התקף חרדות טיפול, טיפול התנהגותי בחרדה, התקפי חרדות טיפול, איך מטפלים בהתקפי חרדה, טיפול בחרדת נטישה, פחד ממין, טיפול בחרדה, התקפי חרדה חוזרים, טיפול רגשי, טיפול אלטרנטיבי בחרדה, פחד להיות לבד, חרדה סימפטומים, פחד מג'וקים, טיפול בחרדות קשות, תרופות טבעיות נגד חרדה, להתגבר על פחד, חרדות חברתיות טיפול תרופתי, פחד טיסה מה עושים, חרדת בחינות, חרדה כאבי שרירים, חרדה כפייתית, איך להתמודד עם פחד,
☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
מוטיבציה להתמודדות עם קשיים, איך לא לפחד מקשיים? איך להתמודד עם קשיים? ירידה תכלית העליה, ירידה לצורך עליה, ירידה לשם עליה, ירידה למען עליה, התמודדות עם אתגרים, התמודדות מול קשיים, ירידה זו צורך עליה
מה הקשר בין ירידה לצורך עליה להתפתחות אישית?

הנושא שאליעד כהן דן בו בהרצאה הוא משמעות הביטוי "ירידה לצורך עליה", וכיצד ירידות וקשיים בחיים הם תנאי הכרחי להתקדמות, התפתחות וצמיחה אישית. הוא מסביר ומדגים את העיקרון שהדרך להתקדמות משמעותית בכל תחום בחיים חייבת לעבור דרך התמודדות עם קשיים, אתגרים ואף תחושות של ירידה וכישלון.

מה המשמעות של המשפט "יוצאים מדרגה לדרגה"?

אליעד מתחיל מהסבר על דבריו של רבי נחמן מברסלב, שכתב: "יוצאים מדרגה לדרגה - ירדה לצורך עליה." משמעות המשפט היא שכאשר האדם רוצה לעבור שלב בהתפתחות האישית או הרוחנית, הוא חייב קודם כל לחוות ירידה או תחושה של נפילה, לפני שיוכל לעלות גבוה יותר ממה שהיה. זה לא רק עיקרון רוחני, אלא חוק שמתקיים בתחומים רבים בחיים.

איך מתבטא העיקרון של ירידה לצורך עליה בתחום הפיזי?

אליעד מדגים את הרעיון באמצעות דוגמה פשוטה מחדר הכושר: אדם שרוצה לפתח את השרירים חייב להתאמץ ולהרגיש חלש, כי הוא מנסה להרים משקל גדול יותר ממה שהוא רגיל. התחושה הזמנית של חולשה היא הירידה שמאפשרת לו בסופו של דבר להיות חזק יותר. דוגמה נוספת היא כאשר אדם מתאמן להרים משקל של 15 ק"ג, לאחר שהתאמן על 10 ק"ג בלבד. בתחילה הוא עלול להיכשל, ואפילו לא להצליח להרים משקל קל יותר בעקבות העומס. אם יתייאש - הוא יפסיד, אך אם ימשיך, דווקא הקושי יוביל אותו בסוף להתחזקות ולהתקדמות אמיתית.

מה הקשר בין ירידה לצורך עליה להתפתחות מנטלית ורוחנית?

בתחום ההתפתחות האישית והמנטלית, אליעד מסביר שכדי להתקדם ולהעמיק את ההבנה, האדם חייב לקחת את התובנות שלו ולהטיל בהן ספק. כלומר, לא רק להוסיף עוד מידע או ידע, אלא ממש "להרוס" ולהטיל ספק במה שהוא כבר יודע, בכדי להעמיק ולהגיע לדיוק רב יותר. הוא מדגים זאת באמצעות דוגמה של ירי ברובה: ככל שאתה רוצה להיות יותר מדויק, עליך להטיל ספק בדיוק הנוכחי שלך ולהתאמץ עוד יותר.

האם באמת חייבים להרוס את הישן כדי להתקדם?

כדי להסביר את הרעיון שאליעד הציג, הוא נותן דוגמה מתחום הבנייה. אם אדם רוצה להוסיף קומות לבניין, לפעמים אין בעיה להוסיף עוד קומה מבלי להרוס את התחתונה. אך ברגע שרוצים להוסיף קומות רבות, או כשהיסודות אינם מספיק חזקים, חייבים להרוס ולבנות מחדש את המבנה. המשמעות של הדוגמה היא שככל שהיעד שלך גבוה יותר, כך לפעמים אתה נדרש "להרוס" דברים בסיסיים שהאמנת בהם, כדי לבנות יסודות חדשים חזקים יותר.

איך הירידה לצורך עליה מתבטאת בתחום הכספי?

עוד דוגמה שאליעד כהן נותן היא תחום הכסף. אדם שרוצה להרוויח יותר לא חייב לאבד כסף, אך יש מצבים שבהם כן יצטרך לוותר על הכנסה קיימת, למשל כאשר הוא סוגר עסק קטן כדי לפתוח עסק גדול ורווחי יותר בעתיד. זו הירידה הזמנית למען עליה משמעותית יותר.

מה המשמעות של קושי וירידה בהשגת אושר?

אליעד מדבר על כך שאדם שמנסה להיות מאושר נתקל בתופעה דומה. בהתחלה הוא מצליח להשתפר, אך ככל שהוא רוצה להגיע לרמות גבוהות יותר של אושר, הוא מתחיל להבחין בדברים שמפריעים לו ושקודם כלל לא הפריעו. כך, האדם חווה ירידה בתחושת האושר שלו, שהיא למעשה תנאי מקדים לכך שיגיע לרמה גבוהה יותר של אושר בעתיד.

איך להסתכל על קונפליקט וקושי בדרך להתפתחות?

אליעד מדגיש שההתפתחות מחייבת את האדם להתמודד עם קונפליקטים. אם אדם לא מוכן לחוות קושי וכאב (פיזי או רגשי), הוא לא יוכל להתפתח. הוא שואל איך אנשים מגיבים לקונפליקט: האם הם שמחים כי הם מבינים שהקושי מקדם אותם, או שהם מתייאשים...
אליעד: אמר רבי נחמן: "יוצאים מדרגה לדרגה ירדה לצורך עליה" ואתה שואל האם זה נכון.

ש: כן.

אליעד: אז קודם כל מה כתוב בכלל? מה זה אומר "יוצאים מדרגה לדרגה?" מה זה אומר?

ש: אם אתה יורד מדרגה למדרגה אתה צריך לרדת מהנוכחית כדי להגיע לאחרת.

אליעד: זה הגיוני אבל...

ש: אתה צריך לרדת כדי לטפס.

אליעד: וזה נשמע לך הגיוני? למה זה הגיוני?

ש: נניח שאתה נמצא פה ואתה רוצה להגיע לשם צריך לדחוף לשם.

אליעד: תראה, אם אתה צריך לרדת ממדרגה למדרגה לרדת זה לא מדויק טוב, בא נבין מה הוא כתב "ירדה לצורך עליה" זאת אומרת האדם בהתפתחות שלו לפני שהוא עולה. חייב שיחווה ירדה. זאת אומרת שירגיש שהוא נפל. נכשל. וכדומה.

ש: צריך להרגיש חיסרון גדול בכדי לקפוץ. אז זו הירידה.

אליעד: נכון. אבל בא נחדד עוד הפעם. נניח שיש סולן של התפתחות. בא נדבר על חדר כושר לפני שאתה מפתח שריר חייב שיכאב לך זאת אומרת, אתה צריך להיות חלש בכדי להיות חזק. זאת אומרת להתמודד עם קושי.

כשאתה מתאמץ להרים משקל כבד אתה מרגיש חלש. כדי שזה יהפוך אותך ליותר חזק. זאת אומרת שנגיד שהאדם מתאמן כדי להגיע להשיג. נותנים לו משקל יותר כבד מהקודם הכוונה משקים עליו. והאדם הוא שנורא קשה לו. אך הוא יתגבר על זה הכוונה ימשיך בכל זאת הוא יהיה חזק יותר מאשר קודם.

זה דימוי לגבי אימון פיזי. עכשיו נדבר על אימון נפשי. האדם מגיע לתובנות, שכל, שיפור. עכשיו האדם מעוניין להתקדם ואיך הוא עושה את זה? באמצעות, שזה שאתה לוקח את מה שאתה מבין ואתה מכסח את זה ועושה את זה יותר טוב. כשאנחנו בונים בניין בכדי לבנות עוד קמה אין צורך להשמיד את הקומה הראשונה. האם אפשר לבנות עוד קומה ועוד קומה בלי להרוס את זו שלמטה? או שכל פעם שבונים עוד קומה צריך להרוס את זו שמתחתה? מה האמת? שלא צריך. מתי כן צריך? עכשיו, יש בניין האם צריך להרוס את קומה רביעית בכדי לבנות את חמישית או שאתה יכול להגיד מה שיש לי יש לי וזהו.

באיזה שלב נצטרך להרוס את קומה רביעית בכדי לבנות את קומה חמישית? באיזה שלב אנחנו נצטרך להרוס את כל הבניין בכדי לבנות קומה נוסף? ברגע, שהיסודות לא מספיק חזקות. וברגע, שאתה מעוניין לבנות קומה נוספת נגיד קומה ארבעים. ואתה יודע שאינך יכול מפני שהיסודות לא מספיק חזקות. אז יש להרוס ולבנות מחדש. מפני, שלא בנתה יסודות שיעמדו בעומס של ארבעים קומות. זאת אומרת שככל שאתה מעוניין לבנות יותר גבוה כך אתה צריך שהבסיס יהיה יותר יציב.

אוקי, נתתי פרספקטיבה. עכשיו לבן אדם יש מאה שקל ועכשיו הוא רוצה שיהיה לו יותר כסף. הוא צריך שיהיה לו פחות ממאה שקל כדי שיהיה לו יותר כסף? או פשוט שהוא מביא יותר כסף. באיזה מקרים אתה צריך שיהיה לך פחות כסף בכדי שיהיה לך יותר כסף? לצורך העניין השקעה. או שאתה רוצה עסק יותר רווחי אתה צריך לסגור את העסק הזה ואז אתה מאבד הכנסה לאיזו תקופה ואז אתה פותח עסוק יותר גדול.

אותו דבר גם בהתפתחות של האדם. לבן אדם יש תובנות. לפעמים, אתה מוסיף תבונות על פי מה שאתה כבר יודע זאת אומרת התווספה לך ידע על פי מה שאתה כבר יודע. אתה לא חווה חוסר ידע מפני שהיית כבר בידע. ועכשיו הוספת עוד ידיעה. כפי שקראת ספר והוספת עוד ידע. אבל מה קורה ברגע שאתה רוצה לטפס יותר גבוה? לוקחים את מה שאתה כבר יודע ואומרים בא נעשה את זה יותר מדויק.

נגיד שיש לך רובה ואתה יורה בו מדויק. אתה לוקח את כל מה שאתה יודע ומטיל בזה ספק. אתה הופך להיות חכמם משהיית קודם ברגע, שאתה חווה בעיה. מה שיוצא לך מזה הקושי עם התמודדות. והיא מה שמאפשרת לך להתקדם קדימה. ברגע שאתה אומר שאינך מוכן לחוות יותר קשיים כתוצאה מכך, אתה נשאר במקום. ההתקדמות היא קושי וקושי היא תחושה של ידיעה. נגיד בן אדם רוצה להיות מאושר זה אומר, לחשוב טוב, להיות חיובי, להטיל ספק. ופתאום הוא מרגיש שהוא מאושר והוא מרוצה ונגיד שהוא אומר לעצמו אני רוצה להיות עוד יותר מאושר. מה שקורה שהרצון של האדם כל הזמן גדל. בתת מודע הרף של האושר יעלה והוא יגיד לעצמו מה שיש לי כרגע לא מספיק אני רוצה להיות עוד יותר מאושר הוא יתחיל לראות את כל הדברים הפחות טובים שלא הפריעו לו עד עכשיו שקודם הוא לא האמין שיש אפשרות להטיל בהם ספק. האדם רוצה את מה שהוא מאמין שהוא יכול להשיג. נגיד, שהבן אדם רוצה להרוויח יותר כסף בעבודה הכוונה עלה בשכר. הוא יותר יתאמץ ובזמן שהוא מצפה לעלה בשכר האדם ירגיש תחושה של חיסרון שאינו מרוויח מספיק וזה הירידה לצורך עליה. אם בן אדם אומר אני לא מוכן שיכאב לי השרירי - זה אומר אני לא מוכן להתפתח. אם בן אדם אומר אני לא מוכן להרגיש טיפש - אז אתה תוכל להיות יותר חכם. זה דברים עקרוניים.

בנושא של ההתפתחות אישית זה קורה מעצמו למה מעצמו? כי בן אדם מחליט החלטה נגיד, מעכשיו אני לא כועס יש דברים שמכעסים אותו ואז פתאום הרבה דברים מכעסים אותו כך שנוצר אתגר גדול. עכשיו שימו לב נגיד שהאדם נכנס לכושר והוא מתחיל במתקן הכי קשה לא יהיה לו אחרי זה כוח להשתמש ביותר קל ואז הוא ישאל את עצמו מה קורה לי והוא יחשוב שהוא נעשה חלש ומה האמת? שהוא פשוט בזבז את הכוחות של בקודם ולכן הוא לא הצליח ביותר קל. ואם הוא ישבר הוא יפסיד אבל אם הוא ימשיך ויגיד לעצמו לא משנה אני עושה את מה שאני יכול הוא יתפתח.

מה זה אומר בהקשר שלנו? לבן אדם יש איזה אתגר רגשי. שהוא מנסה להתמודד איתו ללא הצלחה. ואז בדברים שהוא כאילו כבר התמודד איתם גם לזה פתאום אין לו כוח. פתאום הוא אומר לעצמו כל הדברים הקטנים מעצבנים אותי. פעם היה לי יותר סבלנות. וכך הוא מרגיש שהוא נופל אבל מה האמת? שכיום הוא ברף קושי יותר גדול. הוא לא מבין את זה והוא אומר לעצמו שזה בזבוז זמן. ומי שמבין את זה אומר לעצמו שבשביל להתקדם חייב שיהיה קונפליקט. עכשיו השאלה היא האם האדם שמח שיש לו קונפליקט? האם אתה אומר לעצמך איזה באסה זה שהגעתי לקונפליקט חדש? או שאתה אומר איזה מזל שהגיע קונפליקט כי ככה אני אוכל להתקדם.

במובן מסוים צריך בשביל זה יכולת מנטלית. כי כל הזמן אתה צריך להיות בתחושה של חסר לך. כל פעם שאתה שמח \ מרוצה...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על מוטיבציה להתמודדות עם קשיים, איך לא לפחד מקשיים? איך להתמודד עם קשיים? ירידה תכלית העליה, ירידה לצורך עליה, ירידה לשם עליה, ירידה למען עליה, התמודדות עם אתגרים, התמודדות מול קשיים, ירידה זו צורך עליה
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
לצאת מחרדה ודיכאון, אל שקט נפשי אמיתי - הספר על: טיפול בפוביות, טיפול בכל הפרעות החרדה והפחדים, התמודדות עם כל חרדה או פחד, פתרון לכל סוגי החרדה והדיכאון, איך להתמודד עם אכזבות? כעס ועצבים? דיכאון? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה ועוד...

אהבה הצלחה וחיים טובים בלי פחד - הספר על: פתרון לכל סוגי החרדה והדיכאון, איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לחנך ילדים? איך ליצור אהבה? איך להתמודד עם גירושין? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לשתול מחשבות? איך לשנות תכונות אופי? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לפרש חלומות? איך להיגמל מהימורים? איך לקבל החלטות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להעריך את עצמך? איך לשפר את הזיכרון? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להאמין בעצמך? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להצליח בראיון עבודה? איך להעביר ביקורת בונה? איך למצוא זוגיות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לעשות יותר כסף? איך לנהל את הזמן? איך להצליח בזוגיות? איך לא להישחק בעבודה? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להיות מאושר ושמח ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: התמודדות עם כל חרדה או פחד, האם יש משמעות לחיים? מה יש מעבר לזמן ולמקום? מי ברא את אלוהים? האם יש או אין אלוהים? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש אמת מוחלטת? איך נוצר העולם? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? איך להיות מאושר? מה המשמעות של החיים? האם הכל אפשרי? למה יש רע בעולם? איך נוצר העולם? האם לדומם יש תודעה? למה העולם קיים? מהי תכלית ומשמעות החיים? למה לא להתאבד? בשביל מה לחיות? איך להנות בחיים? האם המציאות היא טובה או רעה? האם יש בחירה חופשית? איך להיות הכי חכם בעולם? האם באמת הכל לטובה? האם יש הבדל בין חלום למציאות? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? אולי אנחנו במטריקס? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם אפשר לדעת הכל? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

נושאים נוספים לעיונך...
פחד להיות שרלטן פחד לנטוש פחד להופיע באינטרנט מפחדת שהוא בוגד בי פחד ממקומות לא לפחד משעמום פחד מחושך פחד מעכבישים פחד מפני בגידה מפחדת שבעלי פחד להיפגע ומערכות יחסים הדרך הכי טובה לטפל בפחד מה לעשות עם חרדות טורדניות? פחד ממחלה קשה לטפל בדיכאון חרדה מפני... פחד לדעת מה אני רוצה איך לטפל בפחד? הפחדה ושליטה באנשים איך פחד משפיע על קבלת החלטה? פחד ללכת לאודישן איך לא לפחד להתחיל עם האקס? מפחדת שבעלי בוגד בי לא רוצה שנובע מפחד פחד מדחייה לפחד בצורה הגיונית פחד ממכירות מה הקשר בין רצון לפחד? פחד להשתגע בגלל חיפוש האמת קיומו של הפחד פחד לגשת לנשים פחד ממגורים משותפים בזוגיות פחד לחקור את הרצון להתמודד עם הפחד מגיהנום פחד בהווה להפסיק נוגדי דיכאון לגרום לילד לא לפחד חרדת קהל של מנהלים פחד פחד לאבד את עצמי פחד לדבר להיגמל מכדורים נוגדי דיכאון דיכאון מתמשך פחד להיפגע והתאהבות פחד להיפרד ממנה ממה ילדים מפחדים? להיות בדיכאון מהדיכאון למה אנשים מפחדים מהמוות? פרנויה ופחדים פחד ממלאכים פחד מדברים חדשים אולי אני מפחד להצליח? עצלנות מדיכאון פחד טיסה לא לפחד ללכת לישון מפחד שלא אוהבים אותי להתמודד עם פחד ממחויבות פחד להיכנס למערכת יחסים להתמודד עם פוביות ופחדים פחד לחלום חלומות רעים חרדה לא רציונאלית אני מפחד מזה להתמודד עם פרנויה האם כדאי לפחד? פחד מירידה בתפקוד הקוגניטיבי פחד גישה לבנות מפחדת להתחרט איך לא להאמין ולא לפחד? פחד שאשתי בוגדת לא לפחד למכור שיטות ההפחדה של ביבי נתניהו פחד להתחייב לנשים פחד למצוא את האחת פחד ממאגיה פחד לעצור חרד להשתגע פחד שהוא בוגד פחד מרעשים פחד לעשות דברים רעים כמה זמן לוקח לטפל בפחד קשה? התקפי חרדה כללית התקפי חרדה קיצונית פחד למות בשינה לא לפחד לרצות פחד להיפגע חרדה אצל ילדים בגיל הרך תחושת חוסר פחד פחד במכירות יציאה מדיכאון פחד לפרסם סרטון למה דתיים מפחדים מנשים? נוטים לדיכאון ולפסימיות חרדה אצל ילד פחד להודות בטעויות חרדה בדייט איך נוצר פחד לא הגיוני? פחד מחטאים אני מפחד להצליח התמודדות עם פחד להיכשל הפרעות חרדה אצל ילדים עוד נושאים ...
האתר Anxiety-Treatment.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא קאוצינג, הפרעות חרדה, הפרעת חרדה ועוד אלפי תכנים נוספים, על כל נושאי החיים - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר Anxiety-Treatment.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.1406 שניות - עכשיו 26_11_2025 השעה 02:26:38 - wesi10