אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה איך לטפל בהפרעות נפשיות? טיפול רגשי במחלות נפש קשות, תרופה לבעיות נפשיות, טיפול בסכיזופרניה, פסיכיאטריה, תרופות פסיכיאטריות, חכם יותר ממשוגעים, איך לטפל...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






ייעוץ + טיפול גם בנושאים:
חרדות / פחדים / פוביות / דיכאון / ייאוש / עצבות, חוסר ביטחון עצמי, פחד קהל / פחד במה / חרדת קהל, מחשבה טורדנית כפייתית, הפרעת חרדה ופחד, טיפול נפשי / טיפול אישי, התקפי חרדה / התקפי פאניקה, הפרעות קשב וריכוז ADHD, איך להתמודד עם התקף חרדה, חרדה סימפטומים, להתגבר על פחד, איך מתגברים על פחד, פחדים ילדים, פחד מחרקים, התקפות חרדות, טיפול בהתקפי חרדה, הפרעות חרדה, איך להתגבר על פחד גבהים, חרדה חברתית תרופות, הפרעת חרדה תסמינים, פחד חברתי, פחד מחושך אצל ילדים, חרדות ופחדים אצל ילדים, תרופות טבעיות נגד חרדה, דרכי התמודדות עם חרדה, התקף חרדה תסמינים, מטפל אישי, הדרכה אישית, נוגדי דיכאון, תסמינים של חרדה, פחד במה, איך מתגברים על פחד קהל, די לחרדות, דיכאון וחרדות, חרדות חברתיות אצל ילדים, התקף חרדה, פוביות מוזרות, מה זה חרדה, סרוטונין חרדה, פחד ממעליות, התקף חרדה קל, פחד להיות לבד, פחד מכפתורים, תרופות נגד דיכאון,
☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
17:05איך לטפל בהפרעות נפשיות? טיפול רגשי במחלות נפש קשות, תרופה לבעיות נפשיות, טיפול בסכיזופרניה, פסיכיאטריה, תרופות פסיכיאטריות, חכם יותר ממשוגעים, איך לטפל בחולי נפש? טיפול בפרנויות קשות, טיפול במחשבות שווא, טיפול בהפרעת דה פר
איך לטפל בהפרעות נפשיות בצורה אפקטיבית?

הטיפול בהפרעות נפשיות מצריך גישה ייחודית שמבוססת בעיקרה על הבנה רגשית של האדם שסובל מהן, ולא רק על ניסיון להוכיח לו שהוא טועה. לעיתים, אנשים הסובלים ממחלות נפש כגון סכיזופרניה, פרנויה או הפרעת דה - פרסונליזציה, מחזיקים במחשבות שווא ובמציאות חלופית שנראות להם הגיוניות לחלוטין. לכן, המפתח להצלחה בטיפול במקרים אלה אינו להילחם במחשבות השווא, אלא להבין את הצורך הרגשי שעומד מאחוריהן ולמצוא פתרונות חלופיים שיספקו את הצורך הזה.

מה לעשות עם אדם שחושב שהוא שועל?

אליעד כהן מביא כדוגמה אדם שחושב שהוא "שושו השועל" מתוך "נילס הולגרסון" ורוצה לצוד אווזים ברחוב. אדם רגיל ינסה להוכיח לו באמצעות היגיון שאין לו זנב ושהוא לא באמת שועל, אך שיטה זו ברוב המקרים לא תצליח. הסיבה לכך היא שהאדם הזה אינו באמת מאמין שהוא שועל מתוך היגיון אלא כי זה מעניק לו תועלת רגשית.

אם האדם מאמין שהוא שועל, יש לזה סיבה רגשית ברורה: אולי זה מאפשר לו להרגיש חופשי יותר או להתמודד טוב יותר עם ביקורת. האדם למעשה ממציא הסבר רגשי למציאות קשה שהוא אינו מצליח להתמודד איתה בדרך אחרת.

מדוע היגיון בלבד לא עוזר בטיפול נפשי?

כאשר אנשים סובלים מהפרעות נפשיות, לעיתים קרובות הם מתעקשים על מחשבות שנראות לנו לא הגיוניות רק כי המחשבות האלה מעניקות להם סיפוק או מגינות עליהם מרגשות שליליים. אדם משוגע לא ימציא מציאות בלתי אפשרית לחלוטין, אלא תמיד יבחר בדברים שאפשר לדמיין, גם אם אינם סבירים.

אליעד מסביר שהאפשרות התאורטית לדמיין מציאות שכזו חזקה יותר מההוכחות החושיות של האדם האחר. כלומר, אדם משוגע שיטען שיש לו זנב בלתי נראה, תמיד יוכל לשכנע את עצמו, כי באופן תאורטי אפשר לדמיין מצב כזה.

כיצד מטפלים בצורה נכונה במחשבות שווא?

אליעד כהן מדגיש שהדרך הטובה ביותר לעזור לאנשים הסובלים ממחשבות שווא אינה לתקוף את הדמיון שלהם, אלא להבין את המניע הרגשי שמאחוריו. אם האדם אומר שהוא שועל כי הוא רוצה להיות חופשי לעשות מה שהוא רוצה, יש לעזור לו למצוא דרכים חלופיות ובריאות להשיג את תחושת החופש הזו. לדוגמה, אם האדם מרגיש רדוף ולכן מתקשה למצוא עבודה, במקום לנסות לשכנע אותו שאף אחד לא רודף אחריו, אפשר לסייע לו בפועל להשיג עבודה, כך שתחושת הרדיפה כבר לא תשמש תירוץ.

אליעד טוען שבכל שקר ישנה אמת עמוקה. לדוגמה, אם אדם חושב שהוא שועל, יש אמת בתחושה של חופש מוחלט, כי במובן מסוים הוא באמת חופשי כמו שועל. עם זאת, אדם שאינו מודע לדרך אחרת להשיג תחושת חופש אמיתית עשוי להישען על המחשבה השגויה.

האם אדם עם הפרעה נפשית חכם יותר מאחרים?

אליעד מסביר שהאדם המשוגע יכול להיות חכם יותר מאדם רגיל במובנים מסוימים. לדוגמה, אדם שחושב שהוא המשיח רואה פרספקטיבה ייחודית שאדם רגיל לא מסוגל לראות. הבעיה היא שהמשוגע אינו מסוגל לראות גם את הפרספקטיבה ההפוכה, מה שהופך אותו למשוגע. אליעד מוסיף שכדי לעזור למשוגע, המטפל חייב להיות חכם יותר מהמטופל, לא רק במישור הלוגי, אלא בעיקר במישור הרגשי.

מטפל טוב צריך להבין בתוך עצמו היכן הוא מחזיק במחשבות דומות, ולמצוא פתרונות רגשיים אמיתיים עבור עצמו ועבור המטופל. רק כך יוכל לסייע לאחר להשתחרר מהמחשבות השגויות מבלי לגרום לו תחושה של רע.

מהו המדד להצלחה בטיפול בהפרעות נפשיות?

אליעד כהן מדגיש שהמדד להצלחה בטיפול אינו היכולת להוכיח לאדם את השקר שבמחשבותיו, אלא היכולת לפתור את הבעיה הרגשית האמיתית שמסתתרת מאחורי ההפרעה. הוא אומר שאם אתה רוצה לדעת אם אתה באמת חכם, אתה צריך לראות אם אתה מסוגל לעזור לאנשים עם בעיות קשות, כמו להוציא אדם מדיכאון קשה או להחזיר את הרצון לחיים לאדם שרוצה להתאבד.

הוא מוסיף שבסופו של דבר, כל אחד יכול להפוך למשוגע אם לא יבין את השורש הרגשי של מחשבותיו. אפילו אנשים שנחשבים נורמטיביים יכולים בקלות להאמין ברעיונות לא הגיוניים אם הדבר נותן להם תחושת סיפוק או פתרון לבעיה רגשית.

לסיכום, כיצד לטפל נכון בהפרעות נפשיות?

הדרך הנכונה לטפל בהפרעות נפשיות כמו סכיזופרניה, פרנויות קשות, מחשבות שווא והפרעת דה - פרסונליזציה היא לזהות את הצורך הרגשי מאחורי ההפרעה, לתת פתרון רגשי חלופי, ולספק כלים אמיתיים להתמודד עם הקשיים שמלכתחילה גרמו להפרעה. טיפול זה דורש רמת חוכמה ורגישות גבוהה במיוחד מצד המטפל, ולא רק הבנה אינטלקטואלית.
איך לטפל בהפרעות נפשיות בצורה אפקטיבית?

הטיפול בהפרעות נפשיות מצריך גישה שונה ומעמיקה, כיוון שלעתים אנשים הסובלים מהן מאמינים במחשבות שווא או מציאות אלטרנטיבית. כדי להבין איך אפשר לעזור להם, חשוב להבין את המניעים הרגשיים שמובילים אותם לחשוב כך, ולדעת לטפל בהם בצורה שמספקת להם פתרונות אמיתיים ורגשיים.

מה עושים כאשר אדם חושב שהוא שועל?

דמיינו אדם שמאמין שהוא שועל, כמו דמות מהסיפור של נילס ושהוא יכול לצוד אווזים. אם תפגוש אדם כזה, אתה כנראה תנסה להסביר לו שהוא טועה. תאמר לו שהוא לא שועל, תראה לו שהוא לא יכול לצוד אווזים, תדבר איתו על היגיון. אך האם זה באמת יעזור לו? לא בהכרח. חשוב להבין שמה שהוא חושב אולי לא הגיוני לך, אבל זה עשוי להיות תוצאה של צורך רגשי עמוק.

איך עוזרים לאדם הסובל מהפרעות נפשיות?

כאשר אדם אומר שהוא שועל, הוא לא אומר זאת מתוך מחשבה לא הגיונית, אלא כי זה עושה לו טוב. הוא מוצא בזה יתרונות רגשיים. לדוגמה, אם הוא שועל, הוא יכול להרגיש חופשי ולעשות מה שהוא רוצה. חשוב להבין את המניע הרגשי הזה. אם תתחיל להתווכח עם אדם כזה על היגיון או סיבות מהותיות, זה לא יעזור, כי הוא ימשיך להחזיק במחשבה הזאת מתוך עונג רגשי.

מהי הדרך הטובה ביותר לעזור?

הטיפול המוצלח לא מגיע דרך היגיון פשוט, אלא דרך ניתוח הרגשות והצורך שעומד מאחורי המחשבות השגויות. על מנת לעזור, יש לברר מה טוב לו במחשבה שהוא שועל. האם זה נותן לו כוח להתמודד עם בעיות? האם זה עוזר לו להתמודד עם פחדים? יש לחפש את השורש הרגשי למחשבותיו ולנסות להציע לו פתרונות שיכולים להחליף את המחשבות השליליות או המזיקות.

האם על המטפל להיות יותר חכם מהמטופל?

כאשר אתה עוזר לאדם הסובל מהפרעה נפשית, אתה צריך להיות יותר חכם ממנו לא רק בהבנה הרציונלית, אלא גם בהבנה רגשית. כלומר, עליך להבין את מניעיו הפנימיים, את המנוחה הרגשית שהוא מוצא במחשבותיו, ולתת לו אפשרויות אחרות, יותר בריאות רגשית.

האם חולי נפש חכמים יותר?

כשהאדם הסובל מהפרעה נפשית מאמין שהוא שועל או שהוא רודף אחרי משהו, הוא עשוי להיות חכם במובנים מסוימים. הוא רואה פרספקטיבה מסוימת שאולי אחרים לא רואים. עם זאת, הוא גם חסר את היכולת לראות את כל התמונה המלאה. לכן, חולי נפש עשויים להיות חכמים בתחום מסוים, אך אין בכך לומר שהם חכמים באופן כללי יותר מהאנשים הרגילים.

מהו המפתח להצלחה בטיפול?

המפתח הוא לא להילחם במחשבותיו של המטופל, אלא להבין אותן ולמצוא את הדרך להוביל אותו למקום שבו הוא יוכל להשיג את מה שהוא רוצה, אך בדרכים בריאות יותר. תהליך זה דורש הרבה אכפתיות והבנה, וחשוב לזכור שגם אם המחשבה לא הגיונית, היא עשויה להיות קשורה לצורך רגשי אמיתי.
היו היה איש שהייתה לו הפרעה נפשית איזו הפרעה נפשית הייתה לו הוא חשב שהוא שועל היה איש שחשב שהוא שועל הוא היה הולך ברחוב ומה ניסה לעשות לצוד אווזים זה מה שהוא עשה הוא חשב שהוא שועל ולא סתם שועל הוא חשב שהוא שושו השועל מנילס ואווזי הבר והוא חיפש את נילס ואת אווזי הבר זה מה שהוא חשב ככה הוא חשב, באחד מהימים את מי הוא פגש את הפסיכיאטר נכון פגש את הפסיכיאטר ופגש את הזה ופגש את השם.

עכשיו מה הסיפור הסיפור הוא כזה כאשר אתה תפגוש מישהו והוא יגיד לך שלום אני שושו השועל ובהנחה שאתה רוצה לעזור לו וכו' מה כנראה שאתה תגיד לו כנראה שאתה תגיד לו לא נכון אתה לא שושו השועל.

ש: אני שושו השועל.

אליעד: לא עכשיו בוא נהיה רציניים נגיד לו לא אתה לא שושו השועל והוא יגיד לך מה זאת אומרת תגיד לו למה אתה חושב שאתה שושו השועל הוא יגיד לך כי אני שושו השועל וסיפור אז תגיד לו מה זאת אומרת אבל אני לא רואה אבל לא נכון אין לך זנב אין לך זה ותתחיל להתווכח איתו האם זה נכון או לא נכון וב - 99.99% אם אתה תיקח מישהו משוגע ותתווכח איתו שמה שהוא אומר זה לא נכון ב - 99.99% מהמקרים זה לא יעזור לך נכון.

ש: לעזור לו.

אליעד: לא יעזור לך לעזור לו נכון ולכן השאלה היא מה עושים אז התשובה היא מאוד פשוטה איך לעזור לבן אדם עם הפרעות נפשיות עם מחלות נפשיות, בן אדם אומר עוקבים אחרי לא יודע מה הוא מספר סיפור רוחות שדים רדוף שדים רדוף זה פיצול אישיות מה שאתה רוצה לא משנה מה הסיפור.

ש: להכיל קודם כל את הנושא.

אליעד: זאת התשובה שלך אני שמח שזאת התשובה שלך תשובה טובה סתם אני מקשקש עכשיו בא נדבר על התשובה שלי, בן אדם חושב שמשהו נכון משתי סיבות אחד כי זה נראה לו הגיוני שתיים כי זה עושה לו טוב כאשר אתה פוגש משוגע חולה נפש ואתה מתחיל להתווכח איתו האם מה שהוא חושב זה נכון או לא אתה בעצם נלחם האם זה הגיוני או לא ורוב הסיכויים שזה לא יעבוד לך למה כי רוב הסיכויים שהוא חושב את זה בגלל שזה עושה לו טוב.

עכשיו שימו לב גם המשוגע הכי גדול בעולם לא יכול לדמיין דבר לא הגיוני זאת אומרת לא תמצא משוגע בעולם שאומר רודפים אחרי זאבים ולא רודפים אחרי זאבים באותו רגע כי זה לא הגיוני אין אפשרות לחשוב כזה דבר אבל כל המשוגעים בעולם כל הפרעה נפשית שיש להם מכל מן וסוג שהוא הם חושבים אך ורק על דברים שיכולים להיות תיאורטית הגיוניים זאת אומרת דברים שניתן לדמיין אותם, משוגע לא יכול לפחד מדבר שאין אפשרות לדמיין אותו משוגע יכול לפחד רק מדבר שיש אפשרות לדמיין אותו.

עכשיו כאשר משוגע אומר לך אני שושו השועל אתה אומר לו איפה הזנב שלך ואז הוא יספר לך איזה סיפור נכון יספר לך איזה סיפור עכשיו האם אתה מסוגל לדמיין שיש לו זנב אתה מסוגל לדמיין שיש לו זנב והוא מסוגל לדמיין שיש לו זנב מסוגל לדמיין זאת אומרת תיאורטית יכול להיות שיש לו זנב נכון עכשיו אתה לא יכול להוכיח שאין לו זנב, עוד פעם עכשיו מה יותר בטוח לנו מה יותר ודאי לנו שאין לו זנב או שיש אפשרות שיש לו זנב מה יותר ודאי לנו שיש אפשרות שיש לו זנב זה יותר ודאי מהאפשרות מהמחשבה שאין לו זנב.

למה כי זה שאין לו זנב אתה מבין את זה מהחושים שלך זה שיש אפשרות שיש לו זנב זה גם בלי חושים אתה יכול לדעת את זה אתה יכול לעצום את העיניים ולהבין או שיש לו זנב או שאין לו זנב זה על פי ההיגיון או שיש לו זנב או שאין לו זנב, זאת אומרת האפשרות שיש לו זנב היא יותר ודאית מזה שאין לו זנב ולכן כשהוא אומר לך אני שועל בסדר הוא אומר לך אני שואל והוא מדמיין איזה דמיון ואתה מתחיל להתווכח איתו אם זה נכון או לא אתה לא יכול להוכיח לו במאה אחוז שזה לא נכון אין לך אפשרות ולא משנה מה אתה תעשה.

הוא יגיד לך הוא תמיד בתת מודע שלו אומר אבל נכון שיש אפשרות כזאת זאת האמת אתה לא רואה את הזנב הזנב מסתתר הוא ימצא לך איזה סיפור, אתה תגיד מאיפה הוא מביא את זה והוא יוכיח לך שהוא עם הזנב אז הזנב בלתי נראה וזה זנב מכושף ויסביר לך סיפור, אוקי ולכן הקושי שלך עוד פעם לעזור לבן אדם הוא בגלל שאתה תוקף את זה ברמה הלוגית לא ברמה הלוגית ברמה ההגיונית נקרא לזה אוקי למה אני אומר כי ברמה הלוגית הוא בכל מקרה אף פעם לא חושב על דבר שהוא לא נכון לוגית גם משוגע לא חושב דבר שאי אפשר לדמיין אותו הטווח התחום של כל המחלות הנפשיות זה רק בדברים שאפשר לדמיין אותם.

בסדר עכשיו ואז הוא מדמיין איזה משהו ולכן הדרך לעזור למשוגע היא מכוון אחר לגמרי היא לנסות להבין למה עושה לו טוב לחשוב שהוא שושו השועל ואיך אנחנו נדע את זה איך נדע אז צריך לנסות לדבר איתו לראות מה הטוב שיוצא לו מזה לראות למה זה מפריע לו, נגיד אני אגיד לו אוקי אתה שושו השועל ולא בן אדם נכון הוא יגיד לא אני לא בן אדם אני שועל אוקי עכשיו ואז נגיד אפשר לשאול אותו אוקי ומה זה טוב לך או רע לך עם זה לראות נגיד הוא יגיד טוב לי עם זה למה טוב לך עם זה כי אני יכול לצוד את מי שבא לי.

הוא רצה להרגיש חופשי לעשות מה שבא לו אבל אל תנסה מה שבא לי אני לא יכול לעשות מה שבא לי מצאתי פתרון אני אגיד שאני שועל עכשיו אני יכול לעשות מה שבא לי לדוגמה נגיד או נגיד לדוגמה נגיד בן אדם אומר רודפים אחרי אוקי וטוב לך עם זה או לא לא רע לי מזה למה רע, בא נחזור לדוגמה של השועל בסדר של השועל "טוב לך עם זה או רע לך עם זה? לא רע לי למה רע לי עם זה כי אנשים מתנכלים לי" מצאנו סיבה למה הוא מדמיין שהוא שועל כי ככה יש לו הסבר ללמה מתנכלים לו, הוא מה הוא יעדיף לחשוב שמתנכלים לו כי הוא לא מספיק טוב והוא צריך להשתנות או מתנכלים לו כי הוא שועל וזה לא בשליטתו מה עדיף לו לחשוב שמתנכלים לו שהוא שועל לא משנה תהיה איזו סיבה.

בא בן אדם אומר רודפים אחרי "אוקי רודפים אחריך באמת סבבה אוקי ומה זה מפריע לך ביומיום? מה זה עכשיו אני לא יכול לעבוד" יפה אז עכשיו יש לו סיבה למה הוא לא יכול לעבוד, לכן אני לא מצליח עם בחורות עכשיו יש לך סיבה למה לא להצליח עם בחורות לא משנה זה משמש אותו למשהו ואז אם אתה רוצה לעזור לו תעזור לו להצליח עם בחורות תגיד לו אוקי איך זה מפריע לך לעבוד כי בגלל זה לא מקבלים אותי לראיונות עבודה אוקי אמצא לך פתרון בא נדבר על ראיונות עבודה בוא נעזור לך בראיונות עבודה תתקבל ואז כבר לא אכפת לך שרודפים אחריך.

רוב האנשים בעולם כשלוקחים משוגע הם מתווכחים איתו שמה שהוא אומר זה לא נכון ורוב הפעמים שהמשוגע לא יקשיב לך כי יש אפשרות שמה שהוא אומר זה נכון וזה לא משנה שאולי זה לא נכון אלא יש אפשרות שזה נכון ולכן הטיפול הנכון הוא למצוא את האינטרס הרגשי כי אם אתה לא תטפל ברגשי בעצם אתה עושה לו רע, למה אתה עושה לו רע כי הוא נאחז במחשבה שהוא שועל כדי להגן על עצמו ממשהו ואתה אומר לו אתה לא שועל ואז אתה עושה לו רע.

עכשיו במאה אחוז מהמקרים כאשר בן אדם רואה את האמת ולא מוכן לקבל אותה זה רק בגלל שהוא לא ראה את כל האמת כי אם הוא היה רואה את האמת האמיתית לא היה לו טיפה אחת של רע, אם אתה רואה את האמת ואתה מדחיק אותה אם בן אדם מדחיק את האמת זה בגלל שהוא רואה חצי אמת ויש גם צדדים שעושים לו טוב ויש צדדים שעושים לו רע ואז הוא מדחיק את האמת הזאת כי היא לא האמת כולה, לא זו אף זו אלא שבכל שקר בעולם יש אמת זאת אומרת ההוא שאמר שהוא שועל וזה עשה לו טוב למה זה עשה לו טוב כי בוא ננתח את זה "אני שועל, למה אתה שועל? כי עכשיו אני יכול לטרוף אווזים" אוקי בא נגיד שזה בתת מודע עוזר לו להרגיש שהוא חופשי לעשות מה שהוא רוצה.

עכשיו מה האמת האמת היא שמחשבה שאתה שועל יש אמת מה האמת במחשבה שאתה שועל מה שדיברנו קודם לדוגמה בן אדם שאומר אני כלב נכון זאת אומרת להיות בדמות של כלב יש לזה יתרונות להיות בדמות של שועל יש לזה יתרונות, זאת אומרת הוא כשהוא אומר אני שועל זה כי הוא מנסה להתחבר ליתרונות שיש לו רגשיים בזה שהוא שועל ומה האמת שבמובנים מסוימים אתה באמת חופשי לעשות מה שבא לך גם זאת אמת אלא מה בגלל שהוא לא יודע להשיג את הטוב של המחשבה הזאת בדרכים אחרות הוא מתחיל לספר לעצמו שהוא שועל.

עכשיו בא נלך על הכיוון ההפוך אני שועל "רע לך? כן למה רע לי כי עכשיו אני לא יכול להצליח בחיים למה אני לא יכול להצליח בחיים כי אני שועל, אז מה איך זה עוזר לנו כי אני שועל זה לא בגללי", עכשיו מה האמת האמת היא שבמובן מסוים אתה באמת לא יכול להצליח בחיים ובאמת זה לא בגללך כי אין לך בכלל בחירה חופשית יש משהו במחשבה שאני שועל זה לבוש של משהו שהוא נכון אז עכשיו אם הוא היה מבין את האמת האמת היא שנכון גם אם אתה כבן אדם אין לך בחירה חופשית וגם כבן אדם אתה חופשי כמו שועל אז אתה לא צריך לחשוב שאתה שועל אין שום סיבה שתחשוב שאתה שועל.

רק החוכמה היא זה לדעת לא ליפול למלכודת של להתווכח איתו אם הוא שועל או לא ולא ליפול למלכודת של ההפרעה הנפשית הזאת האם הדמיון נכון או לא נכון ולמצוא את המניע הרגשי שזה אומר או שיוצא לו מזה דברים רעים או שהוא נמנע בזכות זה מדברים רעים או שיוצא לו דברים טובים ולדעת למצוא את המהות שלהם למצוא את האמת שבהם ולמצוא לו אלטרנטיבות ולמצוא לו פתרונות.

ש: ואז המחשבה עוברת.

אליעד: ואז הוא חוזר לנורמל אבל לתקוף את הדמיון שלו אין בזה סתם כאילו זה לא זה כמו לנסות לעשות שלום עם דאעש הוא רוצה להרוג אותך זה בזבוז זמן לנסות לעשות איתו שלום אין זה חבל על הזמן שיחה בכלל הוא מדמיין משהו כי זה עושה לו טוב, עכשיו מה שאמרתי זה לא מדויק במאה אחוז זה מדויק ב - 99% למה כי במובן מסוים גם ההוא שאמר שהוא שועל יש לו איזה טיפה היגיון בזה אז זה נכון שאפשר לתקוף את זה דרך ההיגיון מי אמר שאתה שועל אולי אתה שועל אולי אתה לא שועל זה נכון אבל האמת היא שזה כנראה לא יעזור לך כי הוא ימשיך להגיד שהוא שועל.

יש שלבים בהפרעה נפשית שאם תתווכח עם הבן אדם מה הגיוני ומה לא זה עוד יעזור לך ויש שלבים שזה כבר לא יעזור לך עכשיו הוא כבר מאמין בזה ומעכשיו הכל זה כבר שייך לאיזה קונספירציה אחת גדולה וכל מה שאתה תביא לו הוכחה הוא יגיד לך נכון וגם זאת הוכחה שמה שאני חושב זה נכון וזה חלק מהסיפור.

ש: ואתה גם שותף לזה.

אליעד: ואתה שותף לזה וגם אתה נגדו ואתה חלק מהקנוניה נגדו וכו'.

ש: שזה שכל די גדול הדבר הזה איך הוא תמיד מצליח להיצמד לאמונה הזאת.

אליעד: לא הוא פשוט זה עושה לו מאוד טוב לחשוב משהו מסוים ואתה לא בטוח בשום דבר שאתה אומר הוא פשוט מטיל ספק כשאתה אומר כן אבל אני אוהב אותך הוא אומר כן אבל איך אני יודע אולי אתה שונא אותי אומר לך כן אבל אנחנו מגיל קטן הוא אומר אולי שתלו אותך פה כי מה האמת כי זה נכון כי זה נקרא להטיל ספק הוא פשוט יותר ישר ממך הוא פשוט מטיל ספק, אתה אומר לו כן אנחנו זה אומר לך אולי זה מזויף ואולי שולטים לי בחושים אולי זה זה הוא פשוט מטיל ספק הוא פשוט נצמד לאמת כשהוא רוצה איך שהוא רוצה מסובב את איך שהוא רוצה בשביל שיהיה לו טוב, המסר המרכזי הוא לנסות לטפל בבעיה הרגשית.

ש: אז איך אם נגיד בא בן אדם.

אליעד: אתה אני אסביר לך מה צריך לעשות.

ש: בן אדם שיוכל לטפל בו הוא צריך הרבה שכל.

אליעד: באמת איך עלית על זה.

ש: כי יוצא שהמשוגע הוא יותר חכם מזה שרוצה לטפל בו.

אליעד: נכון ולכן אתה צריך להיות יותר חכם ממנו זאת אומרת שאתה צריך למצוא בתוכך איפה אתה חושב שאתה שועל אתה כמטפל איפה אני חושב שאני שועל איזה דברים טובים יוצא לי מזה שאני חושב שאני שועל עכשיו בא נראה איך זה עוזר אולי זה עוזר לו ועכשיו מה הפתרונות שלי איך אני יכול לעזור לעצמי להשיג את הדברים הטובים האלה בלי לחשוב שאני שועל ולתת לו אותם, אבל אם אתה אומר מה פתאום אני שואל מי איזה שועל אני מה פתאום מה טוב בלחשוב שאני שועל בכלל הוא משוגע איך תעזור לו אתה לא יכול לעזור לו לכן רק אלוהים יכול לעזור לך.

ש: אבל בסוף המטפל צריך לעבוד עליו.

אליעד: לא למה לעבוד עליו?

ש: סוג של לעבוד עליו לקחת אותו, כן מה זה לטפל בו.

אליעד: מה זה אומר לעבוד עליו, אתה צודק מה זה אומר לעבוד עליו?

ש: אני אגיד לך מה זה זה להשתמש באיזשהו כלי שהוא לא מוכר לו.

אליעד: שטויות אם אתה אומר למישהו מה השעה והוא אומר לך מה השעה הוא עובד עליך?

ש: מה?

אליעד: אם אתה שואל מישהו מה השעה והוא אומר לך הוא עובד עליך?

ש: יכול להיות.

אליעד: לא בהנחה שהוא אומר לך את השעה הנכונה הוא עובד עליך, אם אתה שואל מישהו איך נוסעים לירושלים הוא אומר לך תפנה ימינה הוא עובד עליך לא הוא נתן לך מידע שאין לך אותו.

ש: נכון.

אליעד: אתה בא למטפל שהוא חכם אתה אומר לו אני שועל הוא מבין מה הבעיה שלך אומר לך קח תעשה את זה יהיה לך יותר טוב למה הוא עובד עליך עזר לך.

ש: לא, לא באתי בזה כאילו הכוונה שלי שיהיה לו יותר שכל מהמטופל מחויב שיהיה לו יותר שכל מהמטופל.

אליעד: זה ברור איך אתה יודע אם אתה חכם באמת אם אתה חכם יותר מהמשוגעים הסימן לדעת שאתה חכם אמיתי זה שאתה חכם יותר מהמשוגעים לא שאתה חכם יותר מהחכמים ברור הסימן שאתה חכם זה לפי כמה אתה יכול לטפל במשוגעים זה הסימן אין סימן אחר, אתה יודע מה הסימן כמה אתה שמח לפי כמה אתה יכול לעזור לאנשים דיכאוניים להיות שמחים אתה יודע איך יודעים כמה אתה אוהב לחיות לפי כמה שאתה יכול לעזור לאנשים שרוצים להתאבד לרצות לחיות.

זה הסימן בן אדם שאומר אני מאוד אוהב את החיים בוא קצת מהאהבה שלך לחיים ותן לאלה שרוצים להתאבד נראה אם תציל אותם זה הסימן אחרת זה רק מילים אם אתה כל כך שמח יש פה איזה מישהו בדיכאון נראה אותך לוקח קצת תשמח אותו מהשמחה שלך תשפיע עליו אנרגטית, עכשיו רוב הסיכויים שאם תיקח את השמחים ואת האלה ואלה ותשים אותם עם מדוכאים הם גם יהיו מדוכאים איתם רוב הסיכויים אם תיקח עכשיו חכם ותשים אותו כל היום בבית משוגעים הוא גם יתחיל להשתגע.

למה כי הוא יתחיל להאמין להם הוא לא יותר חכם מהם הוא לא רואה את כל הפרופורציות את כל הפרספקטיבות לכן הסימן שאתה חכם הוא שאתה חכם יותר מהמשוגעים, הבנת אם לא הבנת את זה זה אומר שאתה?

ש: אפשר להסיק מזה.

אליעד: כן.

ש: יש לי שאלה אפשר להסיק מזה שהמשוגעים.

אליעד: הם סוג של חכמים.

ש: הם בעצם לרוב יותר חכמים מהאנשים הנורמטיביים מרוב האנשים הנורמטיביים?

אליעד: המשוגעים הם יותר חכמים מהאנשים הנורמטיביים במובנים מסוימים כאשר משוגע אומר אני המשיח הוא יותר חכם ממך במובן שהוא רואה את הפרספקטיבה שהוא המשיח ואתה לא רואה את הפרספקטיבה שאתה המשיח, כאשר משוגע אומר לך רודפים אחרי הוא יותר חכם ממך כשהוא רואה את הפרספקטיבה שרודפים אחריו ואתה לא רואה את הפרספקטיבה שרודפים אחריך.

יש פרספקטיבה שרודפים אחריך נכון הוא רואה אותה ואתה לא רואה אותה מה שהופך אותו למשוגע שהוא לא רואה גם את הפרספקטיבה ההפוכה אבל במובן מסוים הוא יותר חכם ממך, זאת האמת בן אדם חולה נפש הוא יותר חכם ממך במובנים מסוימים.

ש: אבל זה לא ברמת הנוסחה.

אליעד: זה מאוד פשוט ההוא יותר חכם ממך הוא יותר חכם ממך וגם אתה יותר חכם ממנו שניהם אתה יותר חכם ממנו והוא יותר חכם ממך. עכשיו מה היה קורה אם מישהו היה הולך ברחוב ועושה "הולולולו" שהוא?

ש: משוגע.

אליעד: משוגע ואם היו אומרים לו למה אתה עושה את זה הוא אומר ברגע שאני עושה "הולולולו" יש פחות תאונות דרכים אומרים זה משוגע, עכשיו תאר לעצמך הוא יושב ליד הכביש ועושה "הולולולו" אומרים לו למה אתה עושה הוא אומר ככה אני מציל אנשים שלא יעשו תאונות דרכים בכביש מה היינו אומרים משוגע נכון ואם הייתה קבוצה של אנשים של אנשים שיושבים ועושים את זה ואומרים אנחנו מתפללים לאלוהים שהוא יציל אותנו מתאונות הדרכים אלא צדיקים עכשיו אתה תעבוד תיתן להם מס הכנסה שיקבלו כסף, הבנת זאת אומרת תלוי בכמות המשוגעים ככל שזה יותר משוגעים זה נראה יותר הגיוני.

ש: הבנתי אז בסוף המשוגע הוא כנראה חכם מהאדם הרגיל.

אליעד: הוא סוג של חכם לא זאת לא האמת אתה אל תוציא ממני דברים לא נכונים, לא זאת לא האמת הוא יותר חכם בנורמטיבי בדברים מסוימים אבל גם אתה יותר חכם ממנו בדברים אחרים ומי יותר חכם משניכם ביחד אלוהים כי הוא מבין גם אותך וגם אותו.

ש: אז על איזה חכם אתה מדבר אם אנחנו מדברים על יכולת חשיבה.

אליעד: אתה צריך להיות במצב שאתה יכול להיות גם וגם ואז באופן יחסי לחושים זה ככה באופן יחסי לזה זה ככה באופן יחסי לזה תמיד ביחס למשהו.
פחד טראומטי, חרדה טראומטית, טראומה נפשית, פוסט טראומה, חרדת נטישה - טראומות + חרדה + פחד
...יכולה להיות אחרת, ממה שהוא רוצה. והחרדה הטראומטית שיש לאדם בהווה, היא בגלל שיש לו בהווה העכשווי, רצון שהמציאות תהיה כך או אחרת. ובנוסף על הרצון הזה, יש לאדם גם הבנה חזקה מאוד, שהמציאות יכולה להיות אחרת מרצונו. כי הוא זוכר, שבעבר, המציאות הייתה נגד רצונו, בגלל ניסיון החיים שלו. ובנוסף, האירוע הטראומטי שקרה לאדם בעבר, גם מחדד אצל האדם את ההבנה, כמה רע הוא ירגיש, אם המציאות תהיה נגד רצונו. כי הטראומה, היא הזיכרון של האדם, את האירוע שקרה בעבר, נגד רצונו...
עולם החלומות, עולם השינה, חלומות רעים, סיוטים בחלום, חלומות מפחידים, חרדות בחלום, ביעותי לילה, סיוטים בשינה, לשלוט בחלומות, חלומות טובים, סיוטים בלילה, חלומות מבהילים, פחד בחלום
עולם החלומות, עולם השינה, חלומות רעים, סיוטים בחלום, חלומות מפחידים, חרדות בחלום, ביעותי לילה, סיוטים בשינה, לשלוט בחלומות, חלומות טובים, סיוטים בלילה, חלומות מבהילים, פחד בחלום
...להתמודד איתם במהלך היום. כיצד אפשר לשנות את החלומות הרעים בזמן השינה? הדובר הציע שאדם יכול לשנות את מהלך חלומו תוך כדי שהוא חולם. ישנן טכניקות שמסייעות לאדם להפסיק לחוות סיוטים, לדוגמה, להילחם בתחושות הפחד ולהפוך את החלום הרע למשהו חיובי. אליעד הסביר שכאשר אדם נמצא בחלום רע, הוא יכול פשוט לשאול את עצמו, למה זה רע?, ולהתחיל לשנות את המחשבות שמלוות את החלום, כלומר, להפסיק לראות את הדברים באופן שלילי ולהתמקד במה שיכול להרגיש טוב יותר. מה הקשר בין פחדים...
פחד מכישלון עסקי, חרדת ביצוע עסקית, קשיים בפתיחת עסק, האם המוצר שלי ראוי שאמכור אותו למרות שהוא לא מספיק טוב? למה שלקוחות יבואו דווקא אלי? אימון עסקי, אימון לפתיחת עסק, פחדים בתהליך של הקמת עסק
פחד מכישלון עסקי, חרדת ביצוע עסקית, קשיים בפתיחת עסק, האם המוצר שלי ראוי שאמכור אותו למרות שהוא לא מספיק טוב? למה שלקוחות יבואו דווקא אלי? אימון עסקי, אימון לפתיחת עסק, פחדים בתהליך של הקמת עסק
...את הטוב ביותר בתחום, אלא מי שנותן להם פתרון טוב מספיק ברגע שבו הם זקוקים לו. הוא מביא דוגמה נוספת של סנדלר שהצליח למרות שידע שכל הסנדלרים האחרים טובים ממנו. הסנדלר הזה לא ניסה להתחרות בהם באיכות, אלא פשוט הציג את עצמו כפי שהוא, באופן אותנטי וישיר. זו הגישה שאליעד מציע גם לבעלי עסקים אחרים: אל תחשוש ממתחרים, אל תנסה להיות הכי טוב בכל דבר, אלא תהיה אמיתי עם עצמך ועם הלקוחות שלך. תן להם להבין מה אתה באמת מציע להם, ומה הם באמת יקבלו, בלי לנסות להציג...
הספר להיות אלוהים - פחד וחרדה - מהי מהות הפחד, האם אפשר ואיך לחיות בלי שום פחד, חרדות ופחדים, חלק 1
הספר להיות אלוהים - פחד וחרדה - מהי מהות הפחד, האם אפשר ואיך לחיות בלי שום פחד, חרדות ופחדים, חלק 1
...ולהבין אותם לעומק, ולא לומר אני לא יודע ממה אני מפחד. הוא חייב להגיע להבנה מוחלטת של מהות הפחד ומקורו. רק כאשר הוא מבין בדיוק ממה הוא מפחד, הוא יכול לגלות את שורש הפחד ולבטל אותו. מדוע הפחד מהווה הוכחה לקיומה של נפרדות? אליעד מסביר שהפחד מוכיח שהאדם חווה עצמו כישות נפרדת. כל עוד האדם מרגיש שיש משהו חיצוני שיכול לפגוע בו או לאיים עליו, הוא חווה נפרדות. לכן הפחד הוא ביטוי ישיר לתחושת הנפרדות מהמציאות. כשהאדם יגיע לאחדות מוחלטת, הוא יראה שאין באמת הבדל...
פחד וחרדה - מהי הסיבה של כל החרדות והפחדים?
פחד וחרדה - מהי הסיבה של כל החרדות והפחדים?
...אליעד מדגיש כי אין פה ניסיון להסביר איך להיפטר מהחרדות, אלא רק להבהיר בצורה עמוקה וברורה ממה בדיוק נובעות כל החרדות והפחדים - ההפרדה בין טוב לרע, הרצון להרגיש טוב, והפחד מהאפשרות להרגיש רע. מה אפשר לעשות כדי להגיע להבנה שאין הבדל בין טוב לרע? לפי אליעד כהן, מי שיחקור לעומק את מושגי הטוב והרע וישאל את עצמו שאלות כגון: מה זה טוב?, מה זה רע?, מי קובע מה טוב ומה רע? - יוכל להגיע למסקנה שבשורש, טוב ורע אינם באמת נפרדים. ברגע שההבנה הזו מתרחשת באופן מלא...
טיפול בפרנויה, חרדה פתולוגית, הפרעה פתולוגית, DSM, הפרעות נפשיות, פסיכיאטריה, תרופות פסיכולוגיות, כדורים נגד חרדות, חרדה מיסטית, פחד משדים, פחד מעין הרע, פחד מכישופים, תרופות פסיכיאטריות, פוביה
טיפול בפרנויה, חרדה פתולוגית, הפרעה פתולוגית, DSM, הפרעות נפשיות, פסיכיאטריה, תרופות פסיכולוגיות, כדורים נגד חרדות, חרדה מיסטית, פחד משדים, פחד מעין הרע, פחד מכישופים, תרופות פסיכיאטריות, פוביה
...התפיסות הקיימות הן חלק מהמציאות האישית שלו שאי אפשר לשנות אותה בקלות? עיקר השיחה הייתה סביב החשש שיש לפעמים דפוסים פתולוגיים בהם אנשים סובלים מחרדות או דמיונות שמשפיעים על תפיסת עולמם. האם כל פסיכיאטר או פסיכולוג יכול לפתור בעיות כאלה? לסיום, נפתחה שאלה אם ניתן באמת לפתור בעיות כאלה. התפיסה הייתה כי לא כל פסיכיאטר או מטפל מסוגל להתמודד עם כל סוגי ההפרעות הנפשיות בצורה שמביאה לתוצאה חיובית. יש מטפלים שמתמודדים טוב עם סוגים מסוימים של הפרעות, אך לא...
מחבל מתאבד, איך למנוע ממחבל להתאבד? איך להפחיד מחבל מתאבד? מה לעשות נגד מחבל מתאבד? איך להתמודד עם מחבל מתאבד? איך לגרום למחבל מתאבד לא להתאבד? למה מחבל מתאבד? מה מחבל מתאבד רוצה? למה באמת מחבל מתאבד? מה יכול למנוע מחבל מתאבד? איך לטפל במחבל מתאבד? עונש למשפחות מחבל, להעניש משפחה של מחבל, מלחמה בטרור, פגיעה בחפים מפשע, פיגועי התאבדות, חרבות ברזל, העם החכם בעולם, נטייה להתאבדות, איך חושב מחבל מתאבד? השביעי לאוקטובר
...וכיוב, כנראה שהוא לא היה מתאבד. כי הוא מתאבד, כדי לעזור לאנשים שהוא אוהב. ואם הוא היה יודע שההתאבדות שלו, תפגע במי שהוא אוהב, הרי שהוא לא היה מתאבד. לסיכום: המחבל מתאבד ומוכן אפילו למות, כי הוא עושה את זה לטובת האנשים שהוא אוהב. ואם הוא היה יודע שאם הוא יתאבד, יהיה לאנשים שהוא אוהב, יותר רע מטוב, אז הוא לא היה מתאבד. אבל, אם המחבל המתאבד יודע שהוא הולך לפגוע בעם החכם בעולם, שיש לו נטייה להתאבדות, בגלל שהוא כאילו מוסרי וערכי וכיוב, הרי שאכן כמעט ואין...
איך לא להשתגע? איך לא לאבד שליטה? איך להישאר שפוי? איך לא לחטוף התקף פסיכוטי? מפחד להשתגע, מפחד לפגוע בעצמי, מפחד לפגוע באחרים, למה אנשים משתגעים? סכיזופרניה פרנואידית, ההבדל בין גאון למשוגע
איך לא להשתגע? איך לא לאבד שליטה? איך להישאר שפוי? איך לא לחטוף התקף פסיכוטי? מפחד להשתגע, מפחד לפגוע בעצמי, מפחד לפגוע באחרים, למה אנשים משתגעים? סכיזופרניה פרנואידית, ההבדל בין גאון למשוגע
...לא זהיר מספיק ולא מודע לכך שכל אחד יכול בתיאוריה להשתגע. מה ההבדל בין משוגע לגאון? אליעד כהן עובר להסביר על ההבדל שבין גאון למשוגע. לכאורה שניהם דומים, כי גם הגאון וגם המשוגע הם אנשים שרואים משהו שאחרים לא רואים. אבל למה בכל זאת אחד נחשב לגאון והשני למשוגע? ההבדל היחיד, לפי אליעד, הוא שהחברה או האדם שמתבונן מהצד, מצליח להבין או להשתכנע במה שהגאון אומר, לעומת זאת, במשוגע הוא לא מצליח להשתכנע או להבין את נקודת מבטו. גאון ומשוגע שניהם מביאים לעולם רעיונות...
תרופה לחרדה, טיפול בחרדה - טיפול עצמי בחרדה 100% הצלחה! תרופות נגד חרדה, להתגבר על חרדה, הפרעות חרדה, לצאת מחרדות
...לרצות דבר אחד, יותר מאשר דבר אחר. כגון לדוגמה, שהאדם מבדיל בין מצב שבו יש לו כסף, לבין מצב שבו אין לו כסף. שאז האדם יכול לרצות שיהיה לו כסף, בעוצמה כזו או אחרת. ואם האדם לא היה מבדיל, בין יש כסף לבין אין כסף, הרי שהוא לא היה יכול לרצות שיהיה לו יותר או פחות כסף, ואז ממילא הוא גם לא היה יכול להיות בחרדה, מכך שלא יהיה לו כסף. והרעיון הוא, שחרדה נוצרת כאשר יש לאדם רצון מוגדר, שהמציאות תהיה כך או אחרת. שאז האדם מפחד ונמצא בחרדה, שמא המציאות לא תהיה כפי...
פרנויה ופחדים, איך נוצרת פרנויה לא הגיונית? איך נוצר פחד לא הגיוני? איך להתמודד עם פחד לא הגיוני? מפחד שלא אוהבים אותי, פחד מפני בגידה, מפחד שבוגדים בי, רגישות יותר, טיפול בחרדה לא הגיונית, למה אני מפחד? פוביה לא הגיונית
פרנויה ופחדים, איך נוצרת פרנויה לא הגיונית? איך נוצר פחד לא הגיוני? איך להתמודד עם פחד לא הגיוני? מפחד שלא אוהבים אותי, פחד מפני בגידה, מפחד שבוגדים בי, רגישות יותר, טיפול בחרדה לא הגיונית, למה אני מפחד? פוביה לא הגיונית
...מי שחושש מאוד שלא אוהבים אותו, יהיה רגיש מדי לתגובות של אחרים. כל התנהגות, מבט או תגובה שגרתית עלולים להתפרש אצלו כאילו לא אוהבים אותו או לא מעריכים אותו. האדם מפתח מעגל שלילי של חששות ותסכולים, שלעתים אף דוחפים אחרים להתרחק ממנו באמת. איך פחד מוגזם עשוי לגרום לכך שהדבר שממנו מפחדים יתרחש במציאות? ההתנהגות שנובעת מהפחד הבלתי רציונלי יכולה בפועל לגרום למימושו של אותו פחד בדיוק. לדוגמה, אדם המפחד שבן או בת הזוג יבגדו בו, עלול להתחיל להתנהג באופן אובססיבי...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על איך לטפל בהפרעות נפשיות? טיפול רגשי במחלות נפש קשות, תרופה לבעיות נפשיות, טיפול בסכיזופרניה, פסיכיאטריה, תרופות פסיכיאטריות, חכם יותר ממשוגעים, איך לטפל בחולי נפש? טיפול בפרנויות קשות, טיפול במחשבות שווא, טיפול בהפרעת דה פר
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
לצאת מחרדה ודיכאון, אל שקט נפשי אמיתי - הספר על: טיפול בכל הפרעות החרדה והפחדים, פתרון לכל סוגי החרדה והדיכאון, טיפול בפוביות, התמודדות עם כל חרדה או פחד, איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? כעס ועצבים? דיכאון? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם בדידות? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה ועוד...

אהבה הצלחה וחיים טובים בלי פחד - הספר על: טיפול בפוביות, איך להיגמל מהימורים? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להתמודד עם גירושין? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לפרש חלומות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לשנות תכונות אופי? איך לשפר את הזיכרון? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להצליח בראיון עבודה? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להצליח בזוגיות? איך להיות מאושר ושמח? איך לשתול מחשבות? איך לקבל החלטות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להאמין בעצמך? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לעשות יותר כסף? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך למצוא זוגיות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להעביר ביקורת בונה? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להעריך את עצמך? איך לחנך ילדים? איך לנהל את הזמן? איך לא להישחק בעבודה? איך ליצור אהבה ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: טיפול בפוביות, מה המשמעות של החיים? האם יש משמעות לחיים? האם יש אמת מוחלטת? האם יש בחירה חופשית? איך להנות בחיים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך להיות הכי חכם בעולם? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם המציאות היא טובה או רעה? איך נוצר העולם? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? למה לא להתאבד? האם יש הבדל בין חלום למציאות? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? בשביל מה לחיות? האם יש או אין אלוהים? למה העולם קיים? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם הכל אפשרי? האם לדומם יש תודעה? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם באמת הכל לטובה? האם אפשר לדעת הכל? איך להיות מאושר? מי ברא את אלוהים? איך נוצר העולם? למה יש רע בעולם? למה יש רע וסבל בעולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? אולי אנחנו במטריקס ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר Anxiety-Treatment.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא קואצ'ר, אימון אישי לחרדה, אימון אישי לחרדות ועוד אלפי תכנים נוספים, על כל נושאי החיים - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר Anxiety-Treatment.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.1411 שניות - עכשיו 24_06_2025 השעה 01:08:21 - wesi10